Как да се забавлява с маскарадната топка

ОТИДОХ НА МЕТАЛ КОНЦЕРТ...РЕШИХ ДА СЕ ВЪРНА В СТОМАНА! (МНОГО СМЯХ) (Юни 2019).

Anonim

Зима ... Времето на най-кратките дни и най-дългите нощи, сиво небе и рядко слънце. Може би, за да се подобри настроението, да просветли живота ви, да почувствате надежда и щастие, а хората дойдоха с Нова година. И с него, маскарадният бал.

Както обяснява енциклопедията, маскарадът е топка, в която всички присъстващи трябва да носят маски на лицата си и да са облечени в различни костюми - национални, характерни, исторически или някои фантастични.

Първите маскаради дойдоха при нас от Италия и днес представляват едно от най-популярните и любими забавления в целия свят. Маскарадът не е просто топка. Това е истинска почивка, истинска разходка на хората с театрални представления, улични шествия, игри и забавления на открито. Дори в древна Гърция, особено в нейните колонии в Сицилия, подобни масови тържества се радват на всеобщо приемане и любов към публиката.

Ако си припомним историята на Русия, предците на маскарадната топка бяха народни коледни и масленишки фестивали и изпълнения на шамони. Но с течение на времето те се промениха, постепенно губейки в национален мащаб. Накрая, през 19-ти век, празникът на всички хора на практика избледня, но се появи такава форма като маскарадния бал.

Тези забавления се проведоха главно сред благородниците и бяха затворени. В един маскарад, някакъв парцел напълно изчезна, всяка маска беше избрана на случаен принцип и се държеше независимо от другите. И все пак маскарадите се различават значително от обичайните топки със строгата им рутина и етикета и позволяват някои свободи.

Модерният маскарад се провежда тук най-вече през зимата - в навечерието на Коледа и Нова година. Това е най-очарователното, пълно с ярки впечатления и цветове на събитието. Те се готвят предварително, организаторите мислят чрез сценария, участниците шият костюми. Задължителна аксесоар за почивка - маска.

Организирането на новогодишната топка, особено детската, е много интересна дейност, която ще донесе положителни емоции. Когато се подготвят, децата сами пишат сценарии, приготвят костюми заедно с родителите си, украсяват залата, в която трябва да се проведе новогодишното “магическо действие”. Хумор, вицове, игри, песни, стихове, загадки - целият арсенал от новогодишно забавление е подбран от момчетата. За тях Новогодишната маскарадна топка става истински празник на забавление и усмивки, където понякога се случват най-невероятните приключения.

Ако маскарадът се подготвя за възрастни, тогава всичко е по-сложно. Възрастните вече са нараснали от възрастта, когато светът изглежда като дъга. Как да прекарваме, например, корпоративна почивка, така че всеки да хареса и да го помни. Има само един изход - да се създаде скрипт, да се определят отговорните за организацията и да се разпределят средства. От последния зависи, че избраният метод на организация ще зависи: самостоятелно или с помощта на професионални аниматори от туристически агенции.

Празникът, организиран от агенцията, със сигурност ще бъде перфектен. Вицове аниматори, колоритни костюми, маски, забавно ще направи колоритен маскарадния бал. Сценарият на карнавала може да бъде избран за всеки вкус. Въпреки това, такова удоволствие не е евтино. И е необходимо предварително да поръчате аниматор, защото добрите агенции са много търсени в новогодишната нощ. Но, от друга страна, непознати ще въведат някаква скованост или техните шеги ще бъдат стереотипни и изобщо нелепи.

Така че не е ли по-добре да организирате новогодишен карнавал самостоятелно? За да направите почивка, трябва да изберете група от служители, които имат творчески потенциал и които са в състояние да създадат празнична атмосфера. Цената на самоорганизирания празник ще намалее значително - все пак, това се прави за вас! И за да благодарим на художниците винаги има много начини.

Празничен прием може да бъде организиран в ресторант, извън града или директно в офиса. Предварително трябва да изпратите покани за създаване на определена атмосфера на тържественост. Те дори могат да посочат стила на събитието. Това може да бъде маскарадна топка, новогодишна приказка или просто празник без дрес-код.

Така че, сценарият е бил написан, одобрен от ръководството и репетиран хиляди пъти, дървото е монтирано, стаята е декорирана, закупени са малки подаръци. Готови тостове, вицове, шеги и смешни истории. Можете спокойно да започнете ваканция и да се забавлявате, да се шегувате и да танцувате. В края на краищата, има национален знак - как да празнуваме Нова година, така че със сигурност ще го похарчите!