Пробиотик "Лактобифадол" за кучета

Пробиотики и пребиотики: что это такое и для чего они нужны? Советы родителям. (Юни 2019).

Anonim

Стомашно-чревният тракт е сложна, изненадваща и много крехка система. Ако в педиатрията е обичайно да се поддържа баланс на полезни чревни бактерии, и след всяко предишно заболяване, незабавно се предписва специална диета и лекарства, във ветеринарната медицина е прието това да се помни в последния момент. Сериозни антибиотици могат да се предписват дори на най-малките кученца без никаква рехабилитация на червата. Ето защо, собствениците трябва да знаят, че има специален наркотик "Laktobifadol" за кучета.

Обща информация

Червата обикновено са населени с два вида микроорганизми, които са полезни лактобацили и бифидобактерии. За нормалното функциониране на червата и по този начин за усвояването на хранителните вещества е необходимо да се поддържа оптималното им количество. За съжаление, това не е толкова лесно, поради което създадоха лекарството "Лактобифадол" за кучета. Съвременната екология и нездравословната диета - всичко това силно засяга бактериите, които живеят в червата. Но за тях е особено вредно да приемат силни антибиотици. Ако вашият домашен любимец е предписан курс на лечение, и е невъзможно да се направи без тях, тогава не забравяйте да си купите "Laktobifadol" за кучета. Своевременното приемане ще помогне да се избегнат усложнения в бъдеще.

Описание на лекарството

Това е абсолютно безопасен инструмент, който дори може да се използва за новородени кученца като естествен имуномодулатор. "Лактобифадол" за кучета е направен от живи, изсушени бактерии от два вида, Lactobacterium acidophilium и Bifidobacterium adolescentis. За по-лесно използване те се смесват със специален пълнител и се изсушават чрез контактно-сорбционен метод.

На външен вид лекарството е бял до леко кафяв прах. Към днешна дата в много области на животновъдството се използва "Лактобифадол" за кучета. Отзивите на ветеринарите казват, че лекарството помага в много случаи да се избегне необходимостта от антибиотици и да се възстанови тялото след сериозно заболяване.

свойства

Днес често се използва терапевтичен и профилактичен ефект на лекарството "Лактобифадол" за кучета. Инструкцията говори за възможността да се използва за новородени животни с цел ранното колонизиране на червата от полезни бактерии и предотвратяване развитието на патогенна микрофлора. В допълнение, редовната употреба на лекарството ви позволява да поддържате чревната нормобиоза, предотвратява остър и много остър ход на различни вирусни заболявания, което ви позволява да спечелите време за успешна терапия.

Пробиотикът намалява вероятността от развитие на инфекциозни усложнения в следродовия период, стимулира растежа и развитието на животното и увеличава общата им резистентност. Той насърчава възстановяването на микрофлората след всякакъв курс на лечение, включително хормонална терапия, антихелминтни мерки. Допринася за колонизацията на чревния тракт с нормална микрофлора и предотвратява развитието на гнилостни бактерии. Повишава имунитета, подобрява състоянието на черния дроб и метаболизма. Осигурява организма с биологично активни вещества и ензими.

Дозировка и приложение

Какво е лекарството "Lactobifadol"? Инструкциите за употреба при кучета предполагат, че това е едно от най-добрите средства за превенция и лечение на стомашно-чревни заболявания на бактериална етиология. Това обаче не е единственото приложение. Широко се използва за превенция на различни заболявания и укрепване на имунната система, което е особено важно за младите животни. Много е важно да се получат пробиотици по време на лечението на продължителни заболявания, които значително разрушават ресурсите на тялото. Всеки прием на антибиотици трябва да бъде придружен от дълъг курс на възстановителна терапия с употребата на лекарството "Лактобифадол".

С превантивна цел се дава от първите дни на живота веднъж на ден. Курс - 5 дни по 0.2-0.4 г. Профилактичният курс се провежда с интервал от две седмици. Ако говорим за терапевтични дози, тук схемата е малко по-различна. В този случай се използва двойна доза от момента, в който се появят първите симптоми до пълното възстановяване. В този случай е необходимо да се вземе предвид безполезността на приема, заедно с пероралното приложение на антибиотици. В същото време, тяхната интрамускулна инжекция позволява едновременно възстановяване на микрофлората чрез паралелно приложение на лекарството "Лактобифадол".

Формуляр за освобождаване

Пробиотикът „Лактобифадол” се произвежда в найлонови торбички. Предлагат се пакети с различни тежести, вариращи от 50 гр. За ферми и големи разсадници има опаковки по 1 кг всяка. Всички те са термично запечатани. Съхранявайте лекарството на сухо, тъмно място при температура от 2 до 10 градуса. Срок на годност - 12 месеца от датата на издаване.

Специални инструкции

Има една точка, която трябва да се има предвид, когато се използва лекарството "Лактобифадол". Инструкцията обръща специално внимание на факта, че прахът съдържа живи бактерии, затова не може да се добавя към гореща храна, смесена с алкохолсъдържащи и кисели продукти. По време на лечението трябва да се поддържа специална диета. Тази мярка ще помогне за постигане на максимална ефективност на лекарството.

Противопоказания и странични ефекти

Лекарството се понася добре. Това не е лекарство, а смес от естествени бактерии, които обикновено колонизират нашите черва. Съответно, отрицателното въздействие върху тялото не е така. Посочените дози са с консултативен характер, но дори и силният им излишък не причинява неизправност на червата и организма като цяло. В много редки случаи има лека индивидуална реакция, разстроен стомах, който изчезва след оттегляне на лекарството.

Нека да обобщим

Всяко животновъдство, било то отглеждане на домашен любимец или стадо за разплод, изисква огромно внимание и грижа. Особено важно е да се запази здравето на животните, да се предпазят от всякакви болести или да им се помогне да се възстановят възможно най-бързо след тях. Ето защо е разработен лекарството Лактобифадол. Първоначално е пусната за кучета, но по-късно се използва успешно за всички селскостопански животни и птици. Ветеринарите отбелязват високата му ефективност, животните, които от първите дни на живота са го приемали заедно с храна, показват много по-висока степен на оцеляване, много по-голяма устойчивост към различни заболявания, расте и се развиват по-добре.