Детска млечна формула "Pepticate" - характеристики, видове и ревюта

Грижа за гърдите по време на кърмене (Юни 2019).

Anonim

Кърменето е най-доброто, което една майка може да предложи на бебето си. Но понякога жената губи мляко или изобщо не се произвежда. Има случаи, когато лекарите с родители не могат да изчислят алергена, който влиза в тялото на бебето с мляко. Ако на фона на това се развива атопичен дерматит, тогава понякога майката идва на решението да спре кърменето и да отиде на сместа.

Няколко продукта от компанията Nutricia

Този производител се счита за най-добър сред тези, които произвеждат бебешка храна. Качеството на балансираните смеси е доказано от педиатри и майчин опит. В ценовата листа на фирмата има три основни продукта:

 • "Pepticate" - за деца от 0 до 12 месеца. Това е специална смес за лечение на хранителни алергии.
 • "Neocate LCP" - храна за деца от 0 до 12 месеца. Това е суха смес на аминокиселина, обогатена с полиненаситени мастни киселини. Новата подобрена формула е още по-близо до кърмата и е обогатена с Омега-3 и Омега-6 мастни киселини.
 • "Ниокат Джуниър". Храна за деца от една година. Това е уникална, несравнима аминокиселинна смес за диетична терапия с хранителни алергии и атопичен дерматит. Протеинът в този продукт е заместен с аминокиселини, така че няма ефект върху имунната система.

Много прегледи потвърждават, че прехвърлянето на дете в този микс е помогнало за решаването на голям брой проблеми. Като се има предвид колко трудно е лечението на автоимунни заболявания, това е сериозна помощ за родителите.

Колко рационално е решението?

Не само лекарите, но и опитни майки, които вече са преминали през това, казват, че не можете да се откажете от естественото хранене. Необходимо е да се търсят причините за алергии, да се поддържа диета, да се консултира с лекар навреме и да се вземат необходимите лекарства. Но не всичко е толкова трудно. В крайна сметка, само за лечение на алергични състояния създава смес от "Pepticate". Всъщност, никаква смес не може да замени млякото на майка му. Затова, ако е възможно, поддържайте кърменето възможно най-дълго.

Медицинско хранене - изборът на педиатър

Всъщност, преди да купите бебешка смес ("Pepticate" или някоя друга), трябва да се консултирате със специалист. Изборът днес е много голям. Тази смес е предназначена за терапевтично хранене на деца на възраст от 0 до 12 месеца. Тя е избрана от лекаря, ако има анамнеза за тежки хранителни алергии, дефицит на лактоза и тежка диария. Ако състоянието на детето е нормално, тогава е безполезно да се използват специализирани смеси.

описание

Какво е смес от "Pepticate"? Това е продукт за специализирани детски храни, а именно суха смес на базата на силно хидратирани суроватъчни протеини. На първо място, заслужава да се отбележи, че това е цялостен и балансиран състав. Той съдържа всичко необходимо за развитието на детето. Ето защо, ако вече сте променили няколко марки, и вашето дете продължава да има алергии или чревни проблеми, тогава попитайте лекаря за възможността за преминаване към Pepticate.

Защо продуктът не предизвиква алергии?

Естествен въпрос. Ако това е протеинов продукт, то тялото на бебето може да го приеме както искате. Става въпрос само за специалната формула и разграждането на протеините. Продуктът съдържа хидролизат на суроватъчен протеин, който е почти 90% олигопептид. Останалите 10% са аминокиселини, които също са готови за употреба от организма. Това гарантира хипоалергенните свойства на продукта.

 • Протеиновият компонент има най-висока биологична стойност. Той се абсорбира незабавно, без никакво допълнително усилие GIT.
 • Повече от половината от мастния компонент са триглицериди, които лесно се абсорбират без липаза. Това е отличен източник на енергия.
 • Сместа съдържа нуклеотиди за правилното формиране на имунната система на детето.

Въздействие върху тялото

Детска формула "Pepticate" не се възприема от организма като нещо опасно. Имунната система тихо пропуска такъв продукт. Както вече беше описано по-горе, протеинът в него се модифицира. Продуктът е от ензимен протеин от суроватка. Следователно вероятността от развитие на алергии е почти нулева.

Големият плюс е, че сместа може да се използва както за орално хранене, така и за вкарване през сонда. Това ви позволява да нахраните децата в тежко състояние. Сместа "Пептикейт" ("Nutricia") е предназначена за лечение на алергични заболявания и атопичен дерматит.

Противопоказания

Самата смес не може да бъде вредна. Но родителите понякога тълкуват погрешно капризите и плача на детето. Повръщане, постоянен запек и пламтящ плач може да каже не само, че храната не отговаря на бебето. В редки случаи това показва чревна обструкция, стомашно-чревно кървене, стомашно-чревна перфорация. Затова е необходимо първо изследване, а след това и назначаването на терапевтични смеси.

Препоръки за употреба, инструкции

Смес от "Peptikeyt" не се различава много от останалата детска храна. Необходимото количество се определя от лекар или диетолог. Всяка лъжица съдържа 4, 3 g от сместа. Обикновено се препоръчва да се добави една такава лъжица на 30 ml преварена вода. Останалата част от процеса на готвене е нормална:

 • Сварете бутилката и биберона.
 • Сварете водата и я оставете да се охлади за известно време.
 • Добавете необходимото количество от сместа.
 • Разклатете енергично.

Не забравяйте, че след хранене остатъците от сместа трябва да бъдат унищожени. Не я съхранявайте и не го оставяйте следващия път. Разбира се, цената на пептитния микс е много висока, но здравето на детето не може да бъде изложено на риск. В някои региони цената на един пакет достига 1500 рубли. Детето се нуждае от поне 10 опаковки на месец. Разбира се, такова хранене се оказва много скъпо, но в случай на нужда не е необходимо да се избира.

Потребителски прегледи

Днес има огромно количество обратна връзка (както положителна, така и рязко отрицателна) по отношение на детските храни от различни марки. Родителите, които по обективни причини не можеха да продължат да кърмят, бяха принудени да прибегнат до изкуствени. Според тях, отивайки в микс “Бебе” или “Бебе”, след известно време забелязаха алергична реакция в трохите си, т.е. зачервяване по бузите и дъното. И се обърна към експертите. След като анализира ситуацията, дерматологът посъветва мнозина да пренесат бебето в микс от пептиката. Продуктът, според производителя, не съдържа лактоза, захароза, холестерол и фруктоза.

Преглед на продуктите "Nutricia" обикновено са доста добри. Готвенето на тази смес е много лесно. Достатъчно е да се добавят 7-8 мерителни лъжици и вода в стандартна бутилка. Разклатете бутилката - и сместа е готова. Какви са резултатите, отбелязани от родителите:

 • детето яде такава смес с удоволствие;
 • алергията постепенно преминава;
 • Запек може да започне при дете, но по-често изчезват, когато тялото се свикне с тази диета.

Има и други заключения на родителите. Ако детето има тежка алергия и лекарят реши да го прехвърли в сместа, най-често изборът пада върху продукта, който обмисляме. Но не винаги дава добри резултати. В някои случаи няма ефект след месец или два. Преминаването към друга смес се усложнява от повръщане или най-силната уртикария. Има още едно нещо. Смес от "Peptikeyt", прегледи, които разглеждаме, е предназначена за употреба при диария. Ако детето има запек, тогава може да се увеличи. От минусите се забелязва неприятен вкус. Едно дете рядко се храни с повече от 90 грама. Често се наблюдават регургии, които имат неприятна миризма. Но експертите казват, че това е проблемът на всички хидролизати, а не само този продукт.