Електрически лист - гаранция за топло легло

Свобода от диктатуры зверя внутри тебя (Юни 2019).

Anonim

Съвременните технологии не стоят на едно място. Те постоянно въвеждат нещо в живота ни, правейки го по-удобно и приятно. Така че стигнаха до спално бельо. Неотдавна беше невъзможно да си представим, че може да има електрически лист. Но днес това развитие придобива все по-голям брой фенове.

Какво е това?

Електрическият лист е лек обикновен плат, вътре в който има нагревателен елемент. Външно, такъв иновативен продукт не се различава от обичайното спално бельо. Моделът може да бъде оборудван със следните опции:

- режими на превключване на системата;

- система за защита срещу прегряване;

- предпазната блокировка, която пречи на повредата на устройството;

- контролен панел за подсветка;

- таймер за заспиване.

Принцип на действие

Това устройство е тъкан плат с нагревателен елемент, разположен вътре. Когато е свързан към електрозахранването, равномерното топлинно излъчване започва по цялата повърхност. Като нагревателен елемент могат да се използват следните материали:

- Метализирана нишка. Моделите, оборудвани с този тип нагревателни елементи, имат отлична надеждност и дълготрайност. Но с мобилна употреба изисква спазване на определени условия.

- Вътрешна нишка. Електрическият лист от този тип в неговите експлоатационни характеристики е подобен на този, разгледан по-горе.

- конци от Lavsan. Този тип листове са по-малко надеждни и издръжливи в сравнение с предишните два, но в същото време такива модели са удобни за мобилна употреба.

От какво е направено?

Електрическият лист има два слоя. Вътрешната е изработена от материали с висока устойчивост на удар, влага и надеждност. Обикновено това е полиетилен или стъклена вата. Първият от тях е много по-евтин, но в същото време има тежка маса, провежда топлината по-бавно и не се навива добре. Стъклената вата е по-еластична и компактна. Външният слой от електролитка е изработен от традиционни материали за спално бельо. Това и калика, и памук, и руно, и плюш. Можете също така да намерите продукти, направени от хипоалергенни материали.

Каква е консумацията на енергия?

Най-често срещаните модели електрически листове консумират 40W, 50W и 100W. Тези цифри сами по себе си са малки. Но ако вземем предвид, че повечето продукти имат термостат, който е проектиран да поддържа определена температура, тогава консумацията на енергия е много по-малко.

Възможно ли е да се измие

Електрическият лист е електрически уред. Ето защо изглежда разумно да се постави въпросът за почистването на продукта, тъй като работата на такова спално бельо ще доведе до замърсяването му. Можете да измиете електрическия лист в ръчен режим или да го съхраните в пишеща машина. Температурата на водата не трябва да надвишава 30 градуса. Силно притиснете или усучете продукта, не се препоръчва силно, тъй като това може да повреди нагревателния елемент.

Най-популярни производители

Има доста голям брой производители на такива отоплителни уреди, сред които има както чуждестранни, така и местни марки. Но най-известните и доказани само от най-добрата страна са две германски компании. Всеки електрически лист на Beurer или Sanitas са продукти с най-високо качество. Продуктите на тези фирми са изработени от екологично чисти и висококачествени материали и са напълно безопасни.

Потребителско мнение

Най-доброто от всички, необходимостта от закупуване на всеки продукт може да се оправдае от прегледи на хора, които вече я използват. Това се отнася и за такова устройство като електрически лист. Отзивите на собствениците на този продукт казват, че той е лесен за използване и значително подобрява комфорта в леглото. Много хора вземат тези продукти с тях в страната, някой ги използва, когато се изключва сезонно отопление. Но всички са обединени в становището, че разходите за закупуване на електрически листове напълно изплащат удобен сън.