Котенца тигрови. Toyger, sokoke, tabby - описание на породите

Тигрови нокти. (Юни 2019).

Anonim

Миниатюрни тигърчета и леопарди са живели заедно с хората в продължение на много векове. Необичайните тигрови котки привличат вниманието на специализирани изложби. Структурата на тялото прилича на хищнически конгенер, живеещ в дивата природа.

Произходът на породите котки с тигрови цветове

Семейството на котките принадлежи към групата бозайници от реда на хищниците, те живеят по целия свят. Присвояването и изкуственото отглеждане на нови породи радва с присъствието в дома на домашния любимец на необичаен цвят. Предпоставка - тъмни ивици и петна, наподобяващи оцветяването на тигър, леопард или ягуар. Цвят - от жълт и пясъчен оттенък до тъмнокафяв. Структурата на тялото наподобява хищническите видове диви котки - дълга опашка, малки лапи, глава с широк нос и тънко удължено тяло с мощен врат. Тигър в миниатюрна форма.

Чистокръвните породи тигрови котки се отглеждат само в официални разсадници. Средно възрастен тежи от 6 до 9 кг.

Между другото, нашата домашна сибирска котка с гъста козина, която крие истинския модел, е пряко свързана с тигъра. Теглото на възрастен домашен любимец достига 12 кг. Много вярна на господаря си.

Азиатски табби

Тигърът се среща сред котките на късокос и дълга козина.

Азиатска табита котка е животно с екзотичен тигров цвят. Цветът на вълната може да достигне сиви и сребърни нюанси, а не изобщо да прилича на хищнически човек. Оцветяването на котенцата може да отнеме от няколко седмици до два до три месеца. Придобиването на скъп приятел е възможно само в специализирана ферма за отглеждане по предварителна заявка.

Цената на домашни любимци зависи от историята на родословието, от контраста на цвета и характерния модел. Принадлежността към определен клас определя крайната цена. Pet-класа с разлики от стандартния цвят се оценява на 15-30 хиляди рубли, британската класа с минимални грешки в стандарта - от 30-40 без дясно и до 60-70 хиляди с право на допълнително разреждане. Шоу-класът е тигрова котка с перфектен модел и права за развъждане. Тя струва от 80 хиляди.

Toyger. описание

Елитни котки, идеално сходни с мощния "голям брат". Името идва от думата "тигър". Породата Toyger се отглежда по метода на чифтосване, като се свързва с бенгалска котка и чистокръвна индийска котка. Има перфектни напречни ивици, характерни за тигровата кожа. Представителите на породата имат мускулна конструкция от дива котка и тегло до 7–8 кг, а котките - до 5 кг. Животните имат широк гръден кош и силни лапи, перфектен цветен контраст.

Възпроизвеждането в разсадниците на тази порода е строго контролирано от собственика. Официално играчът е признат през 2007 г., животните се считат за редки и ценни. Можете да си купите коте на цена от 1 до 2 хиляди долара (приблизително от 65-130 хиляди рубли), в зависимост от цвета, получен при раждането. Продава разсадници предварително стерилизирани котешки за поддръжка на дома. Продължава селекционната работа по отглеждането на идеалния миниатюрен домашен тигър.

Sokoke. Описание на породата и нейните представители

Котка за котки е средна по размер с мраморен табби на пясъчен фон. Ушите са големи с пискюли. Наклоненият поглед дава оригиналния израз на лицето на елегантния представител на кенийските гори. Sokok е африкански женски предшественик на азиатските котки. Породата е регистрирана през 1993 година. Особеността на оцветяването на тигрова котка е наличието на огърлица около врата. Цветът на кожата, подобно на кората на дървото, го прави различен от другите подвидове.

Миниатюрната реплика на гепард е неограничена и има неудържима енергия. Силната привързаност към собствениците и игривостта ще направят домашен любимец нещастен, ако собствениците му постоянно отсъстват или работят. Сокок е готов да играе денонощно, подходящ за семейства с малки деца. Активните животни се нуждаят от скривалище, догонване и постоянно движение около апартамента. Африканският произход се усеща с настъпването на студено време, което едва ли се толерира от тази топлолюбива порода.

Бенгал и египетски Мау

Бенгалската порода е резултат от изкуствено чифтосване на дива коза леопард с бели калифорнийски котки през 1963 година. Породата е регистрирана през 1983 г. Тя е по-често срещана от Toyger.

Египетски Mau - зрелищни котки с къса коса и тънки крака, с изящество на кралицата и големи очи. Четири подвида включват опушен и сребрист цвят с черни петна, мед и пясък с кафяви мотиви от леопардов цвят.

Когато в древен Египет умрял свещеният домашен любимец, тя била погребана с почести в семейна крипта или на отделно гробище за животни. Бамбалираният представител на семейството на котките беше придружен в другия свят от мумифицирани мишки.

Британски и американски породи

Тигровият цвят Британската котка привлича много развъдчици. Представителите на тази порода имат упорит характер и вид на страхотна Чеширска котка. Животното изисква много свободно пространство за постоянно движение и отделно място за уединение. Покупната цена в детската стая е около 10 хиляди рубли.

Американската късокосместа е активна и силна котка, готова да скочи и да играе цял ден. Тигровите ивици могат да бъдат от всеки цвят. Дълги черен дроб сред домашните видове котки.

Шотландска котка и манчкин

Шотландските котки с тигрово оцветяване се характеризират с мраморен оттенък на цвят табби на гърба и голяма М-форма на челото. Приблизително 25 хиляди рубли.

Мънкин с къси лапи често се среща с раиран цвят. Нюанси на ивици той идва в различни цветове. Много мобилен и игрив, обича да бъде в компанията на малки деца. Късите крака я правят подобна на дакела. Тази порода е известна от 90-те години. Закупуване във фермата за отглеждане на животни може да бъде на цена от 5 до 20 хиляди рубли.

Мейн кун и онцила

Мейн Кун - най-близкият по отношение на сибирската котка, само увеличен по размер и тегло. Има уши като писи. Цветът е много подобен на тигъра. Голям представител на райета тежи средно около 12–15 кг.

Ontsilla - представител на дивите породи тигри, живеещи в дивата природа. Намаленото копие на ягуар, е в състояние да плува и да скача далеч. В условията на къщата почти не съдържа, в отделни случаи - в клетките близо до жилището.

Природата на домашните "тигри"

Характерът на котката на тигровия цвят е толкова разнообразен, колкото рисунките върху кожата на животното. Представителен котешки емоционален, който веднага се забелязва в изражението на очите и лицата. Те са много активни, бързо приспособими, любознателни и интелигентни.

Инстинктът на ловеца се проявява в постоянното търсене на дивеч, понякога животното съхранява храна за бъдеща употреба. Нощното движение около апартамента диктува естеството на присъщата нужда от сигурност.

Но не всички котки имат такъв характер. Някои породи, като шотландците и британците, са много спокойни и балансирани. Преди да закупите животно, не забравяйте да се консултирате със селекционера. Той ще разкаже за всички характеристики на породата и за природата на избрания от вас коте.

Допълнителна грижа

Изкуствено създадените видове тигри са високо ценени. Генетичните изследвания доказват пряката връзка на гените, отговорни за оцветяването на тялото, с имунитета на животното. Развъждането на котешки породи, въпреки факта, че техните диви колеги имат отличен имунитет, изискват допълнително внимание към храненето и грижите за домашните любимци.

Необходимостта от ежегодни ваксинации и допълнителен прием на витамини е задължителна за ценните представители на клас котки. Наблюдението на здравето на очите, сърцето и кръвоносните съдове ще ви позволи да предотвратите своевременното заболяване.

Представители на много тигрови породи се отличават с дълголетие, продължителността на живота им е около 20 години с правилно хранене и начин на живот. Необходимостта от разходки на чист въздух задължава собственика да обмисли начини и време за такива събития.

храна

Храна домашно хищникът трябва да бъде разнообразен, той включва месни и млечнокисели продукти, зеленчуци, витаминни добавки. Не изваждайки монотонната храна заради естествените ловци, индивидите от тигъра консумират само прясна питателна храна. Допълнителни грижи изискват коси с дълги коси, подложени на сезонно линеене. Честото къпане не се препоръчва особено, животните сами почистват косата си.

Поласканите представители на котката станаха толкова близо до човека, че животът без тях става скучен и безинтересен. Но не винаги си струва да гониш породата. Всяка котка без корени може да се превърне в красив шик, чувствайки грижата и обичта на собственика.