Зърна с променлив поток: Правила за работа, предимства и недостатъци

⟹ Romano Pole Bean, Phaseolus vulgaris, my pole Bean vine an patch #Bean (Юни 2019).

Anonim

При избора на аксесоари за хранене на бебето клиентите се сблъскват с широка гама бутилки и зърна за тях. Когато купувате продукт, родителите обръщат внимание на материала, от който е направен, формата, размера на продукта. Дебитът е друг индикатор, който трябва да се има предвид при избора на зърното. Класическите опции предлагат бавен, среден и бърз начин за подаване на течност. Наскоро в продажба има универсални дюзи. Те позволяват на родителите самостоятелно да регулират степента на флуидния поток. Какво означава променливо зърно? Как се различава от класическия вид? Как да го използвам правилно? Отговорите на тези и други въпроси могат да бъдат намерени в статията.

Същността на продукта

В аптеките и специализираните детски магазини на рафтовете има класически опции за зърната с бавен, среден и бърз поток. Дебитът се взема предвид в съответствие с възрастта на бебето.

Когато е на изкуствено хранене, рано или късно настъпва момент, когато дюзата с бавен поток вече не е подходяща. Всеки месец количеството консумирана смес постепенно се увеличава. Детето трябва да работи дълго и твърдо върху голям обем течна храна. Има случаи, в които бебето има търпение и сила. В такива ситуации има няколко начина. Една от тях е закупуването на дюза със среден дебит. Друг начин за улесняване на процеса на хранене е да се купят зърна с променлив поток. Такава дюза има три положения: бавна, средна и бърза. Самият отвор за зърното не е кръгъл, както в класическите версии. Това е плосък слот. В процеса на хранене при промяна на позицията на зърната, родителите могат самостоятелно да регулират дебита на течността. Такова средство за хранене може да се използва от раждането.

Вид на флуида

Наличието на слот в зърното с променлив поток, за разлика от класическите дупки, ви позволява да регулирате скоростта на потока на течността, което я прави бавна, умерена или бърза. Тази дюза е подходяща за храна, различна по консистенция. Когато хранете бебето с млечна смес, сок или компот, се препоръчва да зададете бавна или средна скорост на подаване, а за дебелите млечни каши или супи трябва да изберете един бърз.

Оперативни правила

Когато купувате необичайна дюза от родителите, възниква въпросът: как да използвате зърното с променлив поток? Нека разгледаме подробно характеристиките на работата на продукта на примера на продуктите на фирма "Авент".

Необичайната дюза има три позиции, които съответстват на различно подаване на течност. За тази цел има специални обозначения на зърното и бутилката. Ако желаете да промените скоростта на потока, трябва да завъртите бутилката, докато маркировката I, II или III се изравни с зърното на бебето.

Избор на скорост

  • Бавният поток е обозначен с иконата I. На 1, слотът е хоризонтален. При избора на това положение, течността тече бавно, което е идеално за бебета от 1-месечна възраст. В тази позиция детето може да получи млечна формула, компот, сок.
  • Етикет II съответства на средния дебит, подходящ за деца от 3 месеца. Препоръчително е да се използва при хранене на бебета с течни каши, сок с пулп. В това положение, слотът е диагонално, поради което течността се подава по-бързо, отколкото на един.
  • Бързият дебит съответства на етикет III. В това положение слотът е вертикален. Тя позволява максимално разкриване. С него можете да пиете по-дебела течност, като каша, кефир. Производителите препоръчват използването на тази позиция на дюзата за хранене на бебета от 6 месеца.

"Avent" - изборът на купувачите

Сред разнообразието от дюзи за хранене са популярни зърната с променлив поток "Avent". Както всички продукти на компанията, те са меки. Дюзите са изработени от висококачествени хипоалергенни материали. Производителят позволява използването на продуктите си в стерилизатора. При продължителна употреба продуктът не се деформира и не пожълтява. Сравнително ниска цена, удобна опаковка-контейнер, в който са поставени две зърна, все повече привлича купувачи.

достойнство

Много консуматори с променлив поток отбелязват своята гъвкавост. Такива дюзи могат да се използват в различни периоди от живота на бебетата, започвайки от раждането. Те са чудесни за разнообразие от консистенция на храната: от течна млечна смес до гъста каша или кефир.

недостатъци

Отрицателната обратна връзка за използването на променливи зърна на потока се дължи главно на факта, че за родителите може да е трудно да се адаптират към чудото. Не всеки разбира за първи път как да избере подходящия дебит в съответствие с консистенцията на течността. Поради постоянното преместване, отворът в зърното се простира с времето. В такива случаи регулирането може да не съответства на типа на течността. Ако желаете да използвате такава дюза, препоръчваме ви непрекъснато да проверявате дебита. Ако течността в бавна позиция започне да тече достатъчно бързо, то става причина да отидете в магазина за нова дюза. Не забравяйте, че тези зърна са скъпи.