Как да изберем метла за баня

Монтаж на корниз (Юни 2019).

Anonim

Банята - уникално място за почивка, подмладяване и излекуване на тялото. Посещението й има благоприятен ефект върху състоянието на кожата, нервната система и като цяло на имунитета.

Безспорно всеки има свои собствени идеи за идеалната температура на въздуха, аромата или влажността, но в един от тях любителите на пара се съгласяват с това, че банята е незаменим атрибут. За да се използва за подобряване на здравето, а не за увреждане, трябва да се вземат предвид няколко характеристики.

На първо място, трябва да се помисли какъв вид на метла за баня е. Първо, добре познатата и обичана бреза. Характеризира се с висока степен на гъвкавост и издръжливост. Поради специалната структура на листа, тя се залепва перфектно за тялото, като поема влага и пот. Отдавна е известно, че листата от бреза съдържат различни полезни вещества, тъй като всички видове рани, кожни заболявания и други заболявания са били третирани с отвара от частите на това дърво. Бат метла е по-добре да се направи от клони на къдрава или плачеща бреза. Листата трябва да са кадифени.

На второ място, правилно варената дъбова метла е доста популярна. Благодарение на широките листа в парната баня лесно се инжектира. Предците вярвали, че това дърво дава сила и дава здраве. По-добре е да съберете метла за баня в края на лятото или в началото на есента.

На трето място, метлата евкалипт е много полезна. Дори и да напръскате няколко капки от тинктурата от това растение по стените на ваната, можете да лекувате респираторни заболявания. По-добре е да се прибира в края на есента, като по това време листата на растението имат най-големи лечебни свойства. Би било по-правилно да добавите няколко клона на евкалипт към метла от бреза, тя ще стане не само трайна, удобна, но дори по-полезна.

На четвърто място, не е възможно да се пренебрегват иглолистните дървета, особено елата. Метлите от тях имат лечебни свойства. Те ще облекчат възпалението, главоболието и кожните заболявания. Иглите от метли от иглички имат един основен недостатък - твърдост, следователно, хората с чувствителна кожа не се препоръчват да ги използват.

Пето, искам да кажа няколко думи за копривата. Това растение може да облекчи ревматизма, болката в лумбалния отдел на гръбначния стълб и много други заболявания. Метла от коприва може да бъде задушена по различни начини. Необходимо е да се прибира реколтата от края на май - началото на юни, използва се само веднъж.

Шесто, много екзотично, но не по-малко полезно е бамбуковата баня безчувствие. Съдържа голямо количество силициева киселина, която има благоприятен ефект върху нервната система, кожата и косата.

Освен метлите, има и други аксесоари за сауната и банята. Те носят комфорт и приятни мигове. Така че, тя е приятна за окото и съдовете за къпане, изработени от дърво (черпаци, вани, чаши и др.) Са полезни за здравето. Всички видове козметика (масла, кремове, маски за почистване и др.) Са необходими за грижа за кожата. Е, как да се направи без хубави халати и хавлии? Всички тези малки неща могат да превърнат едно обичайно пътуване във вана в истинска приказка.