Къпане на новородено с кръг. На колко години можеш да започнеш?

Makutano Junction S02E02 (Юни 2019).

Anonim

Напоследък стана модерно да се учат децата да плуват от първите дни на живота. В големите градове майките с месечни трохи се занимават с басейна, като осигуряват вродения рефлексен рефлекс за задържане на дъха при кърмачетата. Такива деца плуват и се гмуркат половин година, понякога се чувстват по-удобно във водата, отколкото на сушата. Но не всеки родител решава да отиде да плува с бебето си, а тези, които искат често да нямат възможност да посетят басейна. Но много деца обичат водните процедури и аз искам те да се наслаждават и да се възползват от къпането. Какво да правим? Кръг за къпане за бебета, който да ви помогне! Това безопасно устройство ще направи къпането не само хигиенна процедура, но и забавно упражнение. Масаж, забавления, гимнастика, игра - всичко това е къпане на новородено с кръг. На каква възраст можете да започнете такива занятия и как да го правите правилно и безопасно? За това в нашата статия.

Дизайнът на такъв кръг е елементарен - той е една или две кръгли въздушни камери с клапани за надуване. Обикновено има две крепежни елементи и дръжки, за които родителите могат да държат устройството. В някои модели производителите добавят елемент на играта - дрънкалки или звънци, които правят звуци, когато детето се движи. Когато избирате кръг, обърнете внимание на ръбовете на неговата вътрешна повърхност, така че да не наранят деликатната кожа на шията на бебето. Трябва да е издатина за брадичката. При всички тези условия, ще бъде абсолютно безопасно да се вади новородено с обиколка. На колко години започвате? Вие решавате.

Производителите на опаковките обикновено посочват възраст от раждането до две години. Ако обаче решите да използвате бебето си за първия месец от живота си, бъдете внимателни и се уверете, че детето не “пада” в кръг за къпане на новородени. Отзивите на много майки казват, че дупката за новородените бебета е малко голяма, а през първия месец-два е необходимо или да се държи главата на детето през цялото време, или да не се използва кръгът, докато главата на детето не достигне подходящия размер.

Дори ако вашето бебе още не държи главата, е възможно къпане на новородено с кръг (от каква възраст няма значение). Това плуване не изисква усилие и напрежение върху мускулите на врата от дете, не е опасно, защото специалистите участват в развитието на кръгове, а продуктите се тестват при навлизане на пазара.

Тези майки и бащи, които имат проблеми с гърба, които не позволяват да се къпят трохите им, да се наведат, ще оценят къпането на новородено с кръг. От каква възраст не бихте започнали, просто надуйте кръга, сложете го на детето и сложете бебето във водата. Вашето дете ще плува самостоятелно, без ваша помощ, като се обръща от корема към гърба и назад. Особено полезно е тази процедура да се извършва преди лягане - ако водата е малко по-хладна от обикновено, детето активно ще се движи и ще губи енергия. След това е гарантиран дълбок сън. Ако водата е топла, мускулите на бебето ще се отпуснат.

Алтернатива на кръга може да служи като капачка за къпане за новородени. Това е плоча от пяна, покрита с кърпа и две струни, която държи родителя. Дете в такава шапка плува само по гръб, за разлика от кръг. Кръгът може да се използва и при плуване в открито езеро: река, езеро, море. В този случай, бъдете сигурни, че сте близо, поддържайки трохите и гледайки вълните! Капачката не се препоръчва да се използва в открити резервоари.