"Инспектор" - капки за кучета и за котки. Инструкции, отзиви, производител
Anonim

"Инспектор" - капки от бълхи и кърлежи, които са подходящи както за кучета, така и за котки. През лятото, защита на домашния любимец, който често е на улицата, е просто необходим, защото животното не само ще придобие куп вредни насекоми, но може също да се зарази с различни болести, които страдат от кърлежи и бълхи. В тази статия ще говорим за това как да прилагаме капки, в кои случаи е необходимо да се въздържаме от употребата на лекарството и какво казват собствениците на животни, които са тествали капки върху домашните си любимци.

Обща информация

Инспектор капки са направени в Русия, производителят е Ecoprom компания.

Лекарството е предназначено изключително за външна употреба. Предлага се под формата на разтвор, който е светложълта или безцветна маслена течност, която е опакована в полимерни пипети от 0, 4; 1; 2.5; 4 ml. Тези пипети се опаковат в полимерни блистери, които се поставят в картонени кутии заедно с инструкции.

"Инспектор" - капки за такива животни, които трябва да се съхраняват в опаковката на производителя на тъмно, сухо място, далеч от храна и храна, при температура от - 0 ° С - 30 ° С. След отваряне на опаковката, капките трябва незабавно да се използват и не трябва да се съхраняват в чиста форма. Лекарството остава валидно 3 години от датата на производство.

Фармакология и състав на лекарството

Капки "Инспектор" за кучета принадлежат към комбинираните противопаразитни лекарства за бълхи, нематоди, мигли, саркоптоидни, иксодни и демодечни кърлежи.

Съставки:

 • фипронил - 10%;
 • моксидектин - 2.5%;
 • полиетиленгликол - 28.4%;
 • DEMA - 58.8%;
 • ВНТ - 0.1%;
 • BGA -0, 2%.

Основните активни съставки на лекарството са фипронил и моцидектин. Фипронил има блокиращ ефект върху GABA-зависимите рецептори на членестоногите, което води до нарушаване на предаването на нервните импулси и, като следствие, парализа и последваща смърт на паразити. Моксидектинът причинява разрушаване на мускулите, което също води до парализа и последваща смърт на нематоди и ектопаразити.

Веднага след като фипронил е върху кожата, той почти не се абсорбира, разпръсква по цялото тяло на животното, фиксиран върху козината и епидермиса. Тук той може да поддържа действията си за дълго време. Напротив, моксидектинът се абсорбира бързо, влизайки в кръвоносната система, органите и тъканите. От тялото се екскретира непроменен заедно с фекалиите.

Лекарството предпазва животното след първото лечение от бълхи за 6 седмици, от кърлежи за 4 седмици.

ефект

"Инспектор" - капки, предназначени да предпазят и отърват кучета и котки от различни кръвосмучещи паразити. В допълнение, лекарството действа срещу различни червеи, например нематоди и други хелминтни паразити.

Лекарството се предписва за профилактика и лечение на следните заболявания:

 • enthomosis;
 • демодекоза;
 • otodektoz;
 • akaroz;
 • саркоптична краста;
 • нематодози на стомашно-чревния тракт (трихоцефалоза, нецинария, токсокароза, анкилостома, токсаскаридоза);
 • дирофилариоза.

токсичност

"Инспектор" - капчици, които са 3 клас на опасност, т.е. са "умерено опасни" за тялото на топлокръвни животни. Ако не надвишавате посочената в инструкциите доза, тогава не трябва да има дразнене на кожата и други странични ефекти. Освен това, капките не оказват вредно въздействие върху имунитета на животното и са безвредни за ембрионите.

Въпреки това продуктът е токсичен за пчели, зайци, риби и други водни организми (водни обитатели).

Капки "Инспектор": инструкции

За правилното прилагане на лекарството трябва да отговарят на следните препоръки:

 • Капки се нанасят върху суха, чиста кожа без никакви увреждания. Лекарството се пипетира на мястото, където животното няма език, например в областта на раменните лопатки, в холката.
 • За да могат капките да ударят кожата точно, е необходимо да се разстила вълната и да се нанесе точка до точката.
 • Ако животното е малко, ще е достатъчно да приложите лекарството на едно място. Ако сте собственик на голямо куче, тогава би било най-добре да се справите с 3-4 точки, така че „инспекторът” да предпазва цялото тяло на домашния любимец. Избирайки места за приложение на лекарството, не забравяйте, че животното не трябва да ги достига.
 • След като продуктът бъде нанесен, домашният любимец не може да се мие през следващите четири дни.

Количеството на прилаганото лекарство зависи от теглото на животното:

 • За домашни любимци от 1 до 4 кг. - 0, 4 ml.
 • За тези, които тежат от 4 до 10 кг. - 1 ml.
 • Тези, чието тегло е между 10 и 25 кг - 2, 5 мл.
 • А за домашни любимци от 24 до 40 кг. - 4 ml.

Ако вашето животно тежи повече от 40 kg, тогава дозата на лекарството се определя в размер на 0, 1 ml. на килограм тегло на домашни любимци.

Колко пъти да се използва лекарството?

Бяха представени над правилата за прилагане на лекарството "Инспектор" (капки за кучета). Инструкцията обаче дава указания за това колко често е необходимо да се лекува животно от бълхи, мигли и кърлежи.

За да се отървете от паразитите, достатъчно е да поставите капки само веднъж. Ако обаче искате да предотвратите повторно заразяване, лечението трябва да се извършва на всеки 4-6 седмици през цялото време на активност на кръвосмучещите паразити.

Лекарството започва да действа след 24 часа. Ето защо, ако решите да изведете животното на места с голямо натрупване на кърлежи, лечението трябва да се извърши един ден преди планираната разходка.

За да унищожите засмукания кърлеж, трябва да поставите 1 капка от лекарството върху самия паразит и мястото, където е прикрепено. В рамките на 20 минути тя трябва да падне. Ако това не се случи, след изтичане на определеното време внимателно отстранете кърлежите с пинсети и унищожете.

Лечение на отодекоза, демодекоза и саркоптоза

При лечението на отодектоз (заболяване, причинено от ушни акари), външните ушни канали се почистват от корички и струпеи, след което 3-4 капки пари се изсипват във всяко ухо (необходимо е да се инжектира лекарството във всяко ухо, дори ако е засегнато само едно). Zame трябва да сгънете ухото и да масажирате основата си. Останалата част от лекарството се прилага между лопатките. Обработката трябва да се извършва на всеки 7 - 10 дни от 2 до 3 пъти. Ако възникне необходимост, лечението може да се повтори след един месец.

Когато перфорация на тъпанчетата капки се прилагат само върху холката на животното

"Инспектор" - капки за кучета, инструкции за които са представени тук, които също са подходящи за лечение на саркоптоза и демодекоза. За да направите това, лекарството се прилага за предварително почистени засегнати области на тялото с тънък слой в размер на 0, 1 мл на 1 кг тегло на домашни любимци. Когато се прилага, е необходимо да се улови малка площ от здрава кожа. Обработката трябва да се извършва 2 - 4 пъти с прекъсвания от 7 до 10 дни.

Ако засегнатите области са твърде много, тогава те трябва да се лекуват в две дози с интервал от един ден. Трябва да се уверите, че животното не облизва капки през първите 20 минути след нанасянето.

Странични ефекти

Капки "Инспектор" за кучета имат редица странични ефекти, въпреки че те обикновено се толерират много добре от животните. Сред тях, сърбеж и зачервяване на кожата. Тези симптоми постепенно преминават сами.

Лекарството може да предизвика алергични реакции. В този случай животното трябва да се измие и да му даде антихистамини.

В случаи на предозиране, домашен любимец може да изпита депресия, прекомерно слюноотделяне, повръщане и мускулни тремори. В случай на такива симптоми, лекарството трябва незабавно да се измие.

Противопоказания

Капки "Инспектор" за котки и кучета не са подходящи за всички животни. Изброяваме основните ограничения:

 • Лекарството е забранено да се прилага за котенца и кученца, които не са се обърнали още 7 седмици.
 • Ако животното е болно или само се възстановява, отслабва след раждане, или вече давате на Вашия домашен любимец лактонови лекарства.
 • Бъдете внимателни, ако вашият домашен любимец е склонен към алергии.
 • Индивидуална непоносимост към компонентите на капчиците.
 • Забранено е погребването на лекарството в ухото при перфорация на мембраната.
 • Неприемливо е да се борави с домашни любимци, чието тегло не достига 1 кг.
 • Не използвайте инспектора едновременно с други противопаразитни средства.
 • Преди да приложите лекарството на бременна или кърмеща жена, консултирайте се с ветеринарен лекар.

Капки "Инспектор": ревюта

Лекарството има много положителни отзиви и препоръки. Повечето от животновъдите, които са използвали инструмента, отбелязват неговата ефективност и надеждност - "Инспектор" защитава кучето, както е посочено в инструкциите, цял месец. Въпреки че има индикации, че лекарството не е помогнало на някои животни. Въпреки това, те са много по-малки.

В допълнение, куче развъдчици сред предимствата на "Инспектор" бележка лекотата на използване, наличност в vetaptekah, разумна цена и широк спектър от действия. Основните недостатъци на лекарството са неприлична миризма, неудобна опаковка, продължителността е само един месец.