Метис Йорк: какви хибриди съществуват

NYSTV - Nephilim Bones and Excavating the Truth w Joe Taylor - Multi - Language (Юни 2019).

Anonim

Метидите се наричат ​​кучета с разнороден произход. Порода такива кучета като професионални собственици на развъдници и фенове. Основната цел на тази развъдна работа е да се създадат кучета-дизайнери. Такива метиси обикновено не наследяват генетичните заболявания на родителите. В същото време те често имат много впечатляващ вид. Някои сортове кучета-дизайнери на пазара се оценяват дори много по-високо от техните родословни родители.

Разбира се, животновъдите в много страни се занимават с смесване с други породи, много популярни сред любителите на домашни любимци Йорк. Метисът от тези кучета от териер може да бъде наистина очарователен.

Кои породи могат да се кръстосват

Плета на Yorkies, за да получите обичайните половинки или дизайнерски кучета, животновъди и аматьори, например, с:

  • ши дзу;

  • Чихуахуа;

  • пекинез;

  • малтийски lapdogs;

  • Шпиц.

Можете да получите доста привлекателно и здраво потомство в почти всички тези случаи.

Morki

Най-впечатляващите метсима Йорки са тези, които са получени от малтийски лапдоги. Такива кучета се смятат за дизайнери, са доста скъпи и се наричат ​​Морк или Йорктиз. Цената на такъв метис в Европа може да варира от 350 до 3000 долара (съответно 20 000 и 180 000 рубли).

Тези дизайнерски животни са упорити и издръжливи кучета с жив и сладък израз на лицето. Метиси Йорков и лапдоги верни, верни и нежни. Те се разбират добре с други домашни любимци. С удоволствие това куче ще играе със собствениците.

Вълната в морковите е дълга, права и копринена. Тя изглежда с правилната грижа просто луксозна. Цветът на тези дизайнерски кучета обикновено е подобен на цвета на Йорк. Някои недостатъци на този метис е склонността към ранна загуба на зъби. Състоянието на устната кухина на такъв домашен любимец, неговите собственици ще трябва да следят редовно.

Обучението на йоркските метиси - Морки - не се отдава твърде добре поради упоритата си природа. Да се ​​отглеждат тези кучета е да се започне от ранно детство. Препоръчително е тези кучета да се държат в градски апартамент за семейства без деца.

Schork

Много често, за да получат дизайнерски кученца от йоркширски териери, те също плетат с ши-цу. Цената на такъв метис, като морковите, е доста висока. Тези кученца са на стойност около $ 700 (40-45 хиляди рубли).

Основната характеристика на шортите са малки размери. Цветът им в повечето случаи е Йоркшир. В същото време върху козината можете да видите допълнителни петна от различни нюанси. Муцуната на тези кучета е широка, много сладка и красива. Тялото на Шорке е по-скоро като ши-тцу. Косата на тези кучета е хипоалергенна (според някои източници).

Cherkio

Това е, което се наричат ​​йоркските и чихуахуа. Като чистокръвни, тези кучета не се признават от никоя асоциация в света. Въпреки това, в собствените си кръгове тези животни все още се наричат ​​дизайнер. Външно, тези метиси са почти същите като двамата родители. От Чихуахуа те възприели изправени уши, изразителни очи и кръгли глави. В този случай вълната има същата структура като тази на Йорките. Ние възприехме от тази порода скици и размери. Теглото на такива кучета зависи пряко от размера на родителите и може да варира между 1.5-4 kg.

Оцветяването на повечето черковци е червено или бледожълто. Има и метиси с черно-кафява вълна и бели петна. Във всеки случай, повечето любители на домашни любимци са съгласни, че външността на тези мезиси обикновено е много приятна.

Естеството на тези кучета, съдейки по прегледите на собствениците, са доста сериозни. Черки са много активни и игриви. Но, очарован от забавленията, те могат, за съжаление, дори да хапят собственика. Във всеки случай, cherks не позволяват да търсят сами.

В семейството тези мертис йорки избират един собственик и остават верни му в бъдещето през целия си живот. Останалата част от наемателите на апартамента, в повечето случаи, те толерират само. Собствениците на други домашни любимци са почти винаги ревниви на собствениците. Ето защо, за да започнете едновременно с такова куче, например, котка или дори хамстер е нежелателно.

И двете родителски породи Черк се различават, както е известно, предимно от кураж. Следователно такива метизи по характер често се сравняват дори с дяволи. Малък черк може да ходи свободно и напълно без страх дори при много голямо куче. Ето защо, за да се намали каишката на такъв mestizo на улицата е изключително не се препоръчва.

Йорки и шпиц

И двете породи са прекрасни. Съответно, тяхното потомство има само очарователен външен вид. Аматьори и развъдчици много често привързват Yorkies с померани. Популярността на такъв метис се дължи преди всичко на доброто им здраве. В допълнение към красивия външен вид, такива кучета обикновено приемат от родителските породи и най-добрите черти на характера.

Снимки на полу-породите Йорк и Шпиц могат да се видят по-горе. Съществата са във всеки случай много мили, меки и нежни. Също така тези кучета обичат да играят. Друга отличителна черта на характера на този метис е предаността към собствениците.

В повечето случаи, възрастните кучета от този вид са малки по размер, но понякога могат да достигнат до средата. Всички други външни характеристики на тези метиси не са точно дефинирани. Цветът на козината, дължината и цвета на козината, както и формата на тялото могат да бъдат всичко. Постоянното миене или косене на метисас Йорк и Шпиц може или да не са необходими. При всяко кръстосване на такива кучета се получава уникален набор от характеристики. Това, според много любители на домашните любимци, е и техният неоспорим акцент.

Териери на играчки

Много двусмислени кучета. Metiches yorkov може да има очарователен външен вид, а не прекалено много. Във всеки случай, тези кучета обикновено не са много големи. В края на краищата, както на Yorkies, така и на Toy Terriers са малки породи. Характерът на тези мрежи (Torks) обикновено е активен и независим. Често такива метиси се купуват от онези, които не искат да се занимават с дългата йоркска коса, но в същото време не харесват прекалено тънките и изкривени крака. Кръстоска между тези породи обикновено не приема такива характеристики.

Вълната наполовина йорк и играч териер най-често имат средна дължина. В този случай краката на тези кучета не са особено тънки.

Други Метис

С горните породи най-често се пресичат йоркците. Кученцата във всички тези случаи са доста привлекателни и здрави. Но понякога тези кучета са плетени с представители на други породи. Интересното е, че например вижте смесените породи йерк и пудел. Те се наричат ​​Йоркширски щрудел. Такива кучета изглеждат доста хубаво. С муцуната те приличат повече на йорк, а структурата и боядисването на палтото им е като на пудел.

Понякога на пазара има метиси от тази порода, получени от пекинеса. Тези кученца изглеждат също толкова симпатично, колкото и Yorkies, а в същото време имат и аристократичен характер. Но за съжаление, тези метиси (Yorkies) не се различават в повечето случаи с отлично здраве. Някои животновъди и аматьори понякога кръстосват йорк с шелти.

Трябва ли да си купя

Ако кучето Midis не принадлежи към дизайнерската група, то може да бъде закупено за много ниска такса. Повечето развъдчици смятат, че такива кучета, дори ако са родени от чистопородни родители от различни породи, са обикновени джибри. Въпреки това, метисите често са много сладки. Нещо повече, именно по този начин - чрез пресичане на кучета от различни сортове - в крайна сметка се получават нови интересни породи.

Разбира се, за тези хора, които искат да имат четирикрак приятел, но не разполагат с достатъчно пари, за да купят куче с родословие, си струва да си купите евтина смес. Често е невъзможно да се предвиди какъв ще бъде видът на смесена порода йорк от представител на друга порода. Но дори и най-грозните кучета в повечето случаи стават истински семейни домашни любимци в продължение на много години.

Единственото нещо, което понякога метисите могат да научат от родителите си, не са най-добрите качества, а най-лошото. В този случай, кучето може да стане нездравословно. Така че, както вече споменахме, това често се случва със смес от Йорк и Пекинес.