Средства за почистване на мека мебел у дома

Почистване и подхранване на кожена седалка (Юни 2019).

Anonim

В едно семейство, където има малки деца, домашни любимци, има случаи, когато поради небрежност на първата или поради втората проказа се появяват петна по любимата мека мебел. Но не обвинявайте само децата за всичко. Мнозина имат навика да вечерят, да седят на дивана или в любимия си стол пред телевизора, след което остават следите от вечерята на мебелите. В резултат на това химикалният препарат за тапицирани мебели става незаменим.

Поради голямото търсене на тези продукти, на пазара днес има огромна гама от химикали, предназначени за почистване на мебели от замърсяване. Основното правило при използването им е ясно да следвате инструкциите на опаковката. В противен случай вместо очакваната чистота има шанс да се появят избледнели петна и петна.

Има и такъв метод като химическо чистене мека мебел. За да се използват различни технологични средства, например прахосмукачка, в тези случаи не се препоръчва, тъй като тези действия могат да причинят повреда на тъканта, по-точно, дрямка на тапицерията. Най-добре е да избършете дълга тапицерия, използвайки кърпа от микрофибър, която се овлажнява с агент. След това мебелите трябва да изсъхнат, без да използват сешоар или други средства за сушене.

Важен фактор в борбата срещу замърсяването на повърхността на мека мебел е времето. Това означава, че колкото по-скоро поемете отстраняването на петна и няма да изчакате, докато петното изсъхне, толкова по-голяма е вероятността предприетите мерки да имат положителен ефект. А за по-добри резултати можете да използвате "Vanish" за почистване на мека мебел.

Как да почистите мебелите у дома сами

В зависимост от вида на замърсяването има различни начини за отстраняване на петна. Най-честата напитка, която е на любимите ви мебели, е кафето. За да премахнете пресни петна от кафе, можете да използвате обикновен народен почистващ препарат за мека мебел - сапун. Достатъчно е да изтриете мястото на замърсяване със сапун, след това с влажна кърпа, след което оставете петното да изсъхне. Този метод е много ефективен за премахване на шоколадовите петна.

Навикът на такъв съпруг, като гледането на футболни предавания пред телевизора, може да се превърне в трудни петна за домакинята. Първо, препоръчително е да се третира бирата с обикновен сапун и да се изчака докато тъканта изсъхне. След това можете да използвате такова почистващо средство за мека мебел, като например оцетен разтвор. За приготвянето му е необходимо да се добавят 2 пълни супени лъжици оцет в литър вода. Да се ​​нанесе получения разтвор на място и да се позволи да се абсорбира. Тогава мястото на замърсяване е необходимо само да се изплакне с вода и да се остави да изсъхне.

За да се отървете от петна, които са останали от разлятия сок, можете да използвате химически агент за почистване на мека мебел, като амоняк. За да направите това, трябва да се смесват в равни пропорции на амоняк и оцет. Полученият разтвор се нанася върху петното и се оставя да изсъхне.

Струва си да си припомним, че битовите предмети са предназначени да служат на човек и не са музейни произведения. Ето защо, не се разстройвайте, ако сте оставили петно ​​върху разлятия сок, кафе, защото сега знаете как да го извадите!