Най-добрите ястия за микровълновата печка

Сготви си сам - 3 идеи за закуска (Юни 2019).

Anonim

Съдовете за микровълни имат специална маркировка и са направени от всички видове керамика, стъкло или порцелан. В основата на неговите характеристики е високата степен на екологичност и хигиена. Той е много практичен за използване и като правило има качествени показатели.

Съдът, подходящ за използване в микровълновата фурна, се състои от два вида: пожароустойчива и топлоустойчива. Първият е подходящ за готвене, тъй като може да издържа на температури до 300 градуса, а вторият се използва изключително за размразяване на храната.

На практика всяка стъклария от стъкло, керамика или порцелан може да издържа на високи температури. Пластмасата също може да бъде топлоустойчива, като най-важното е, че тя трябва да бъде съответно етикетирана. Термоустойчивите съдове могат да се използват за микровълни с един единствен метод на действие, т.е. изключително микровълни.

Огнеупорни стъкларски изделия за микровълнова фурна, керамика или порцелан, които са преминали през специална обработка в производствения процес и принадлежат към огнеупорната категория, са по-скъпи видове. Такива съдове идеално издържат на високи температури в фурни, на електрически удобства, в микровълнова фурна с комбиниран принцип на работа.

Съдовете за готвене за микровълнова печка изискват стриктно спазване на правилата за употреба. Така че, без значение каква категория принадлежи, пожароустойчиви или топлоустойчиви, внезапни температурни промени са разрушителни, не можете да поставите чиниите в хладилник в предварително загрята фурна, където температурата вече е висока. По същия начин затоплените съдове не трябва да се потапят в студена вода или да влизат в контакт с нея, тъй като такава близост ще доведе до образуването на пукнатини.

При избора на прибори за кухнята, трябва да се има предвид, че всички ястия за микровълнова фурна, които могат да бъдат закупени в специални секции на супермаркети, трябва да съответстват на приложението, в което ще се използват. Например, стъклото, дори ако е маркирано като термоустойчиво, няма да издържи твърде високи температури, затова стъклените изделия могат да се използват само за функции за отопление и размразяване и само под въздействието на микровълнови излъчвания.

Идеално се препоръчва за употреба в Китай. Представен е в голям асортимент и в различни версии.

Керамиката е материал с разнообразен спектър, от който се правят и микровълнови прибори. Той е с естествен произход, екологично чист, атрактивен. Многобройни плочи, чаши, кани на керамика, които станаха особено модерни през последните години, заслужено заемат най-добрите места в бюфети и кухненски шкафове. В същото време, само тези образци са подходящи за микровълновата фурна, която, освен печенето, също е подложена на цялостна обработка на стъклата. Качеството е важно за тази категория ястия, тъй като постоянното излагане на високи температури води до напукване или потъмняване на глазурата.

Всички съдове за микровълновата фурна, независимо от материала, използван за производството му, трябва да имат капаци, които предотвратяват пресушаването на загрятата чиния. Останалото не е ограничение. Формата, цветът, размерът - тези параметри, които могат да бъдат избрани индивидуално, на базата на личните предпочитания и вкусове.