Как да научим коте на тава с пълнител?

Пиле играе кючек ❤???????? (Юни 2019).

Anonim

Котките са много чисти животни. Но точно това обстоятелство може да послужи като проблем в обучението на домашния любимец да защитава нужда в определено място. В края на краищата, ако пота не е идеално чист, да има миризми или да не се подрежда по други параметри, котката ще откаже да отиде там. Обучението трябва да започне веднага щом козиното същество се появи в къщата. Процесът може да върви доста лесно, но и да доведе до много проблеми. Ето защо е важно да се разбере как да се научи котето на таблата, така че цялото действие да отнеме малко време и да не се развали контактът с животното.

Размерът е от значение

Магазинът за домашни любимци предлага разнообразни саксии за котки. Разбира се, ако желаете, животното може да бъде поставено във всяка, дори неудобна тава, но обучението ще бъде по-успешно, ако съответства на размера на домашния любимец. Не забравяйте, че животното се разраства бързо, така че трябва да се съсредоточи върху прогнозния растеж на котката в състояние на възрастен.

Бакърите също са важни.

Как да научим коте да отиде в тавата? Интересно е за много хора, които за първи път пускат животно в къщата. В този важен компонент е височината на страните на тавата. Ако те са твърде ниски, тогава с естественото вливане на екскременти може да излезе пълнеж. В противен случай, когато броните са прекалено високи, за котката ще бъде трудно да влезе в тавата.

Някои майстори в този случай се съветват да направят просто устройство. Малка дъска се изрязва от парче шперплат и се поставя като слайд, върху който котката ще падне в гърнето. Има обаче универсални модели, които предполагат специален вход, където височината на страната е първоначално по-ниска.

Специална къща

Как да научим коте в тавата, ако той постоянно се страхува от външни звуци. В този случай се препоръчва закупуването на специална къща. Капацитетът на животното трябва да е удобен преди всичко. Котките обичат затворени и уединени пространства. Следователно, този вариант на затворената тава може да бъде най-привлекателен. Животното се чувства спокойно, никой не го притеснява, така че процесът на обучение е доста бърз.

Голямото предимство на такива къщи е, че миризмите са сигурно затворени в затворено пространство и не се разпространяват из цялата къща. В допълнение, някои котенца обичат внимателно да погребват фекалиите си, докато пълнителят лети във всички посоки. Напълно затворените стени на такъв поднос ще помогнат да се избегне подобен проблем.

Въпреки това, при избора на пот под формата на къща трябва да се вземе предвид неговия размер. Една възрастна котка трябва свободно да хвърля и да се обръща там. Не всички животни веднага свикват с такова устройство. Препоръчително е в началото на обучението да се премахне вратата и, ако има такава възможност, тогава покривът. Веднага след като котката заеме ново място като тоалетна, те могат да бъдат поставени на място.

Съсредоточете се върху пълнителя

Съвсем подходящ е въпросът как да се научи котето на таблата. В апартамента трябва да се използва специален пълнител, защото пясъкът или скъсаните парчета хартия не могат да абсорбират миризми.

Магазините разполагат с широка гама от подобни продукти. Изборът зависи от портфейла на собственика, неговите лични предпочитания и желанията на котката. В края на краищата, известно е, че животните не могат да разпознаят един от видовете пълнители, а когато се движат в друго, те напълно се справят с нуждите си на необходимото място.

Важни моменти

Как да научим коте в таблата, много грижи за развъдчиците. За да няма проблеми с животното и процесът не отнема много време, важно е да се разгледат няколко въпроса относно пълнителя. Неприемливо е да се избират гранули, които съдържат много прах. В този случай, алергичната реакция може да се развие не само в домашни любимци, но и във всички членове на семейството.

Важно е да се изберат гранули без мирис. Разбира се, хората са доволни, когато пълнителят мирише добре. Но котките могат да реагират отрицателно на миризмата и да откажат саксията. В допълнение, доста остра миризма може да предизвика дразнене на лигавицата на носа и очите при животно.

По-добре е да привикнете котката към пълнителя, който е смачкан. В този случай процесът на грижа за тавата е значително улеснен и семейният бюджет е спасен. Всъщност, след като котката отива за своя бизнес, се образува малка буца, която просто се изважда от саксията. Но си струва да бъдете бдителни и да спрете всеки опит за поглъщане на такива гранули. В противен случай, сериозни проблеми с стомашно-чревния тракт.

Препоръчително е да се купуват средства за котешки носител в специализирани магазини. По-добре е да не сменяте пълнителя, ако котката е свикнала с нея. Много животни реагират остро на такава подмяна и могат да започнат да гадят на грешното място.

Къде да сложите тавата

За всеки селекционер е важно да се разбере как да научи котето на таблата. Разбира се, няма да се получи бързо, но добре подбраното място за тавата ще ускори процеса.

Много от тях инсталират саксия в банята. Въпреки това, ако има постоянно хора там, животното може да откаже да отиде на определеното място. Домашният любимец може да бъде възпрепятстван от звука на перална машина или остър поток на тоалетна чиния. По време на естествените нужди на котката е важно да бъдеш в самота. Ако не, тогава тя може да започне да се крие в ъглите и да си прави глупости.

Най-доброто място е тихо и уединено място, където често се случва котето. Подложката трябва да е в полето му на видимост, така че във всеки един момент животното да може да го използва. Ако е необходимо да преместите саксията на друго място, направете го постепенно. Всеки ден пренареждайте таблата на няколко метра в желаната посока. Ако го направите веднага, животното ще се обърка и ще търси подходящ ъгъл.

Запознаваме котето с поднос

Онези, които започнаха да правят котенце, често се интересуват как да приучат котенца към таблата. След месец домашните любимци често влизат в нови грижовни ръце. Следователно, веднага щом котето се появи в къщата, то трябва незабавно да се въведе в тавата. Гърнето трябва да се напълни, така че животното да е свикнало с неговия състав и да предизвика желанието си да копае там.

Важно е котето да седне за известно време на подноса, да го прочете, да подуши. След това трябва редовно да донесете котето в саксията и да го засадите там. Това е особено важно да се направи след като животното се събуди или изяде.

Важно е да се следи поведението на домашния любимец. Когато котето иска да отиде до тоалетната, той започва да се държи неспокойно, търсейки уединено място, сяда, ожулва лапите си. В този случай трябва внимателно да вземете четириногия приятел и да го носите в подноса за него. Струва си да се има предвид, че движенията не трябва да бъдат остри, а гласът да е силен. Такива действия могат да изплашат котенцето.

Как да научим коте в тава с пълнител

Понякога не всички животни веднага разбират какво искат от тях. Пълнителят в саксията се възприема като играчка или дори реагира подозрително на него. За да не се забавя процеса, важно е да се спазват правилата:

  1. Необходима последователност и честота. Трябва редовно да поставяте котето на таблата, докато разбере предназначението му.
  2. Често собствениците се опитват да представят копаенето, като използват лапите на котката. Експертите не препоръчват това, защото такова действие може да изплаши котето и да предизвика отхвърляне от саксията.
  3. Също така, самите селекционери не могат да копаят в тавата. Едно животно може да го вземе за игра и да не свързва това място с тоалетната.
  4. Животното е по-добре да не наказва, а да похвали. Веднага след като домашния любимец поне веднъж ще изпълни необходимостта от подходящо място, е необходимо да го гали и да предложи деликатес. В случай на непредвидена ситуация, не влачете домашни любимци в саксията и си пробийте носа в пълнителя. Това може напълно да отблъсне котето от саксията и да го уплаши.
  5. Писъците и побоите не са приемливи.
  6. Тоалетната за котки трябва да е далеч от купата с храната и мястото, където котката почива.

Ако се съобразявате с тези условия, процесът не трябва да се забавя и котето бързо се свива на новото място.

Грижа за тоалетна за котки

За да научите бързо коте в тоалетната (тава), е необходимо редовно да се грижите за него. Котката никога няма да отиде в мръсен и миришещ пот. Ако едно животно е свикнало с пълнеж за смачкване, бучките трябва редовно да се отстраняват с шпатула, да се поставят в найлонова торбичка и да се изхвърлят в кофа. Въпреки това, по време на училище, можете да оставите малко екскременти, така че котката бързо разбира целта на това място.

Напълно променете пълнителя трябва да бъде редовно, поне веднъж седмично. Самият съд се измива. По-добре е да се използва сапунен разтвор. Почистващите препарати с остър мирис не са приемливи, защото котката реагира чувствително към тях и може да откаже таблата. Ако трябва да се отървете от миризмата, можете да използвате сода. Не оставя неприятна миризма и почиства добре.

В случая, когато котето направи локва на грешното място, използването на отровни средства е оправдано. Необходимо е незабавно да се справите с това място, в противен случай навикът да се озовете и инцидентът ще се повтаря отново и отново.

Как да се научи коте в тавата, важно е да се разбере, преди да започнете домашен любимец. Трябва да бъдете търпеливи, не бийте животното. Тавата трябва да се появи в къщата преди собственика.

Важни моменти

Ако селекционерът има коте (1 месец), как да го привикнат към тавата, е приоритет. Но понякога могат да се случат непредвидени ситуации. Разбира се, това може да се случи на всяко животно, но ако това се случва редовно, то проблемът може да бъде причинен от различни причини. Необходимо е животното да бъде показано на ветеринарния лекар, да се изключат болестите на пикочно-половата система и да се преразгледа хранителната система.

Едно животно може просто да се уплаши, ако е строго наказано. Често котките не разпознават тоалетната, която се намира на място с постоянни тълпи от хора. Ето защо, по въпроса за училищното образование, си струва да покажете търпение и правилно поставете таблата.