Заместител на кърмаче: име, производители, състав и инструкции за хранене на кученца

Баси и Здравословното (What the Health 2017) (Юни 2019).

Anonim

Случва се, че едно куче ражда много бебета и не може да ги нахрани самостоятелно, тъй като просто няма достатъчно мляко или изобщо не се дължи на пълната неработоспособност на жлезите, както и на хормонални нарушения или възпалителни процеси.

Във всеки случай, тогава е необходимо да се прибегне до изкуствено хранене на бебета с помощта на заместител на мляко. Този метод е полезен в случаите, когато майката не е наоколо. Всички характеристики на този процес ще бъдат подробно разгледани в статията.

Какво не си струва да се хранят?

Преди това процесът на изкуствено хранене донесе много проблеми и често не донесе добри резултати. За да получат поне малко по-близо до основния състав на майчиното мляко, за да осигурят на кученцето необходимите вещества за растежа си, те смесват кравата с пилешки яйца, сметана, витамини и други съставки. Въпреки че закупуването на качествени продукти вече е станало толкова трудно, колкото и намирането на необходимите хранителни вещества.

Някои хора преди това са прибягвали до човешки храни за кърмачета като „Бебе“ и „Хлапе“. Въпреки, че поради голямото количество захар в такава диета се наблюдават метаболитни нарушения, децата при кучета развиват съпътстващи заболявания. Кученцата също имаха проблеми с функционирането на стомашно-чревния тракт. Това е показано от симптоми като подуване на корема, дължащо се на голямото количество газ, натрупан в червата и диария.

Аксесоари за хранене

Днес за тези цели се използват готови заместители на мляко за кученца. Също така за хранене ще трябва някои аксесоари, по-специално, бутилка с зърното. Млякото трябва да се дава строго дозирано, бутилката трябва задължително да се приложи към делението, така че да можете по-лесно да измерите течността. Формата на зърното трябва да бъде възможно най-близо до формата на зърното на майката.

Млечни заместители. Какво трябва да се съдържа в тях?

Най-основната е коластрата. Какво е това? Това е майчиното мляко, което се екскретира в първите дни след раждането. Той е богат на хранителни вещества. Коластрата е високо концентрирана смес от полезни вещества като протеини, витамини, електролити, които укрепват имунната система и т.н.

Също така, концентратът от суроватъчен протеин трябва да бъде включен в заместителите на млякото. Той е източник на аминокиселини, които са незаменими в развитието на кожни клетки, мускули и други тъкани на тялото.

В сместа трябва да бъде разтворимо обезмаслено мляко на прах. Съдържа мастноразтворими витамини, аминокиселини и минерали.

Друг компонент на заместителя е яйчен жълтък. Той е източник на витамини, протеини, минерали.

Като част от заместителя трябва задължително да бъде вещество като лецитин. Тя осигурява работата на мозъчните клетки и тяхното развитие. Лецитинът е богат източник на фосфолипиди, които са важни за правилното функциониране на клетъчните мембрани.

Последната основна съставка е голит (витамин В4). Това вещество е необходимо за предаването на нервните импулси. Без него нормалното функциониране на черния дроб е невъзможно. След това разгледайте някои видове заместители.

Заместник на кралското мляко от кучи род Канин

Този продукт е един от най-добрите. Често се използва веднага след раждането на бебетата. Периодът на хранене е 3 седмици. Заместителят е подходящ за всички породи, само ако трябва да изчислите правилно дозата.

Броят на храненията за всички едни и същи. През първата седмица трябва да има 6 приема, във втория - 5, а в следващите - 4, а интервалът между тях трябва да бъде същият.

"Канина Велпенмилк"

Заместителят на взривното мляко Kanina Velpenmilk е друга смес за хранене на кученца. Съставът съдържа 15% гроздова захар. Не използвайте този продукт с витамин D 2 .

Необходимо е да се раздели средство в съотношение 1 ч.л. на заместител на 4 ч.л. вода.

Beaphar

Това кученско мляко се предлага в опаковки по 200 и 500 грама. Може да се използва за хранене на бебета на възраст до 35 дни. Също така е позволено да се даде кучка по време на бременност, за да се увеличи производството на мляко в бъдеще. Разредете праха трябва да бъде топла вода (около 40 градуса).

Hartz Precision Nutrition Заместващо мляко за мляко

Това е друг заместител на мляко на прах за кученца. Можете да използвате от раждането до 35-годишна възраст. Необходимо е да се разрежда сместа пропорционално на 2 ч. Л. На прах - 4 ч.л. вода. В зависимост от възрастта на кученцата, дозата се удвоява или умножава.

Препоръки за хранене

Вече разбрахме какви са заместителите на кучкото мляко. Инструкции за приготвяне на сместа се прилагат към всеки продукт.

Как да се хранят кученцата, ще опишем по-долу.

  1. Ако е възможно, в първите дни след раждането бебетата трябва да получават кърма. Необходимо е да се симулира имунната система. Ако това не е възможно, незабавно започнете да кърмите новородените с мляко от заместител на мляко.
  2. Претеглете кученцата ежедневно през първите две седмици след раждането. След 14 дни тази процедура трябва да се извършва веднъж на всеки три дни до навършване на един месец. Това е необходимо, за да се изчислят правилно пропорциите за разреждане на млякото и контрол на наддаването на тегло.
  3. Преди да започнете да се храните, не забравяйте да стерилизирате зърното и бутилката. Загрява се до телесна температура на млякото.
  4. В процеса на хранене много внимателно пазете бебетата. Не ги обръщайте.
  5. Преди да бутилирате фураж, първо изстискайте капка от сместа. След това сложете кученцето на корема си, донесете зърното на устата си. В процеса на хранене бутилката трябва да бъде под ъгъл от 45 градуса.
  6. За първите 14 дни след хранене, кученцата трябва да изтрият гениталната област с масажни движения с помощта на влажен памучен топъл тампон. Това трябва да се направи, за да може червата да работят правилно, за да я стимулират.

Имайте предвид, че бутилката с зърното е необходима за изкуствено хранене до около две седмици. От 15-ия ден можете да започнете да нахранявате кученцата от чинийка. Ако в първия месец от раждането има някакви проблеми с здравето на кученцата (те хленчат, не наддават на тегло, се появява диария и т.н.), незабавно се свържете с вашия ветеринарен лекар. Не пропускайте времето, бебетата в този период много често умират поради здравословни проблеми.