Защо новороденото бебе повръща много?

Гастро-езофагеален рефлукс при кърмачета (Юни 2019).

Anonim

С появата на бебето в света на родителите надделява чувството на радост. Но дори и най-малките здравословни проблеми могат да нарушат обичайния баланс на щастието. Едно от тези затруднения е честата регургитация. Всъщност, този процес често пречи на спокойния живот на детето, а също така и на самите родители. В тази статия ще говорим за това защо детето плюе много и как да се справя с него.

Основни причини

  1. Основният фактор, провокиращ този проблем, според експертите, е поглъщането на въздух. В действителност, децата преглъщат въздуха по време на хранене. След това се събира в стомаха, като в някои случаи доставя дискомфорт на бебето. В резултат на това детето плюе много. Имайте предвид, че това е напълно нормален процес, тъй като по този начин стомахът се отървава от излишния въздух и се опитва да нормализира обичайната си работа. След това бебето не изпитва дискомфорт или някакви неприятни усещания, тъй като всъщност това е норма на живота и се дължи на определена структура на храносмилателния тракт.
  2. В допълнение, често детето плюе много и поради специалното подреждане на стомаха (хоризонтално) и неговата форма, наподобяващо торба. Бебето постоянно живее, като правило, в хоризонтално положение, а получената храна се отличава с доста голям обем в сравнение с все още неразвитите органи. Този вид ситуация не се нуждае от терапия.
  3. Много майки се притесняват, че детето плюе много. Този факт също е обяснен

    прехранване. Това се случва, ако майката има прекалено много мляко, а бебето все още не е напълно развило смучещата активност. В този случай, регургитация се появява веднага след хранене. Експертите препоръчват избягване на прехранването, тъй като това може да доведе до здравословни проблеми.

  4. Често детето плюе много и поради неправилно хранене. Самата дупка в зърното не трябва да бъде прекалено голяма, а зърното трябва да се пълни с мляко, но не и в хоризонтално положение.
  5. Само в изключителни случаи, проблемът за това, защо едномесечно бебе се повръща много се крие в недоразвитието на мускулите, което от своя страна е причинено от трудни раждания.

Какво да правим

За да се избегнат подобни явления, лекарите настоятелно препоръчват следното. След като детето яде, е необходимо да го държите изправено до момента, в който въздухът е напълно изгонен. В допълнение, важно е да се следи непрекъснато процеса на хранене себе си, правилно прикрепете бебето към гърдата.

заключение

Ако всички препоръки в тази статия не помогнат за справяне с проблема, е необходимо да се консултирате с лекар и да го попитате защо детето плюе много. Педиатър ще може правилно да определи истинската причина за това явление и да съветва ефективни методи за справяне с него.