зъби при деца симптоми

Първо зъбче на бебето! Mamma Mia! (Юни 2019).

Anonim

Процесът на зъби е тест не само за бебето, но и за родителите. Когато зъбите избухват при деца, всички около тях се чувстват дискомфортно поради реакциите, съпътстващи този процес. При поява на зъби при деца, симптомите могат да бъдат различни, докато в същото време за някои това се случва напълно безболезнено и незабелязано. Но това се случва изключително рядко. Когато се появят някои от тези симптоми, е необходима дори консултация с лекар, за да се предотврати заболяването.

Така че, когато зъбите при деца, симптомите са както следва:

- Състоянието на общо неразположение. Когато кърменето на бебето може да бъде бавно и уморено.

- Лош сън. Много често през този период бебетата, че родителите забравят успокояващ сън. Детето често се събужда, като плаче от болката, която го измъчва.

Детето е раздразнено, постоянно плаче и е капризно. Също така може да смуче пръст и обратно да се откаже от биберон-залъгалка.

- Повишена секреция на слюнката. Повече от обичайното слюноотделяне е доказателство за дразнене на нервите в венците. Количеството на слюнката може дори непрекъснато да навлажнява дрехите на бебето.

- Болка в венците. Венците на детето стават особено болезнени и сърбящи, когато зъбът вече идва на повърхността.

- Температурата. Можете също да видите краткосрочно повишаване на температурата. Употребата на антипиретични лекарства е необходима само когато температурата се повиши над 38 градуса. Ако не падне дори и след приема на лекарството, незабавно се консултирайте с лекар.

Нарушения на храносмилателната система. При зъби на зъби при деца често се наблюдават симптоми като диария, повръщане и регургитация. Но ако тези симптоми са веднага всички заедно, тогава е по-добре да се консултирате с педиатър, за да не пропуснете отравянето или появата на инфекция при бебето.

- Солен нос. Ако детето има сополи и няма други признаци на простуда, това означава, че той има зъби.

- Възпаление на венците. Зачервяване и възпаление на венците може също да покаже скорошното появяване на зъб. Набъбват, придобиват почти бордо. Ако забележите бяло петно ​​на такава възпалена венци, тогава трохите ви скоро ще имат зъб.

- Стоматит. Когато зъбите на бебето издърпват в устата всичко. В резултат на това в устната кухина могат да се образуват малки язви. В този случай, откриването на рани на лигавицата не се колебае със съвет от лекар.

- Отказ да се яде. Поради това увеличаването на теглото може да спре.

- Болести. На фона на отслабения имунитет, детето е по-податливо на различни видове настинки. През този период не си струва да посещавате места с голям брой хора.

Редът на зъби при деца е различен. Тя зависи от много фактори, като наследственост, хранене и дори околната среда. Предимно централните резци са отрязани в периода от 6 до 9 месеца, странично от 9 до 12 месеца. Обикновено бебето вече има 8 зъба годишно. Но всяко дете е индивидуално и отклонението от няколко месеца не е болест. Но не забравяйте, че твърде много отклонение от нормата, закъснение, може да бъде знак за такава болест като рахит. Това заболяване също нарушава целия ред на зъби.

След една година в периода от 14 до 16 месеца, предните малки молари изригват (първите кътници), след 16-20 месеца можем да наблюдаваме изригването на кучешките, а след 20-24 месеца - задните малки молари (вторите кътници).

Какви са симптомите на зъбите при деца, които вече знаете. Не се страхувайте да отидете на лекар с тях. Детската клиника ще ви помогне и посъветва средства за облекчаване на болката на бебето (мазила, гелове, охлаждащи зъби).