Кучешки вълк - страхотен външен вид и мирно разположение

НИТО ВЪЛК – НИТО КУЧЕ трейлър (Юни 2019).

Anonim

Странна фраза "нежен гигант" е най-подходяща за представители на породата вълкода. Тези големи животни имат мек и балансиран характер. Те са щедри, търпеливи, интелигентни и внимателни. Кучешки вълк напълно лишен от агресия.

Това е най-нежният и търпелив "четириноги бавачка", който никога няма да обиди дете. За да избегне конфликт, тя ще остави малко лай куче, но тя ще вземе красива военна позиция при вида на по-силен и по-достоен противник. Въпреки това, тя няма да предприеме никакви действия - ще чака търпеливо атака. Куче вълкода може да се разгневи само в случай на нападение срещу него. В други ситуации тя е търпелива и сдържана.

Ирландски вълкодав - куче, което никой не се осмелява да тренира за развитието на агресията - той може да стане опасен дори в учебния процес.

Животното е лесно обучено, бързо разбира всички команди, но не бърза да ги изпълнява - кучето размишлява върху всичките му действия. Скоростта на изпълнение на команди определя тренера. Важно е да се знае, че това животно изисква твърдо, но приятелско отношение. Вие никога няма да бъдете груби, за да постигнете изпълнението на команди. Вълкодавът дълго и смислено преживява престъпленията, които му причиняват.

Куче вълкода е огромно, мускулесто, масивно животно. Вълна - твърда и рошава, по лицето образува гъсти вежди и брада. Най-често вълната е оцветена в сиво. Това е може би най-високото куче в света. Средната й височина е 90 сантиметра, а теглото е около 80 килограма. Често има и по-големи индивиди, чиято височина може да надвишава 120 сантиметра, а теглото на 100 килограма.
Такова куче в багажник на задните си крака достига височина от два метра! Тя има изключително гъвкаво тяло, което най-често спи на гърба с "винт" - горната част на тялото, например, лежи от лявата страна, а задната част е от дясната страна.

Първоначално кучето-вълкода беше използвано за лов. За нея не беше трудно да открие, настигне и унищожи вълка. Днес тя все още е най-доброто овчарско куче. В градските условия тя не забравя своите "професионални" задължения. Ако отидете с приятели извън града, това невероятно куче ще се грижи за вас внимателно. Wolfhound няма да позволи на никого да изостане или да се загуби. Той е незаменим в туризма, пътуването в планината.

Има и друг представител на породата вълкода. Кавказката овчарка все още не е официално призната като отделна порода. По-често се нарича кавказка овчарка. Той набира все по-голяма популярност благодарение на своите бойни, охранителни и ловни качества. За дълго време това куче се е развило без човешка намеса. Животните съществуват свободно и затова оцеляват само най-силните.

Кавказкият вълкодав е мощно и свирепо куче. На лов тя се справя с тръс или глиган. През 60-те години на миналия век повечето от тях са били унищожени поради постановлението за стрелбата. През последните години работата с тази порода започна да придобива цивилизовани форми. Подборът се извършва под наблюдението на професионален кучешки.

Куче вълчи куче притежава не само огромно тяло, то се отличава с огромен „кучешки чар“, способността да обича своя собственик безкористно.