Кучето пикае у дома: практически съвети и препоръки за отбиване

Бебе Андрей на 6 дена (Юни 2019).

Anonim

Една неприятна изненада е, че любимият ви домашен любимец изведнъж започна да оставя локви на килима. Какво ще стане, ако кучето се угажда у дома и какви грешки трябва да се избягват?

Виканията и суровите наказания няма да доведат до нищо добро. Освен това няма абсолютно никакъв смисъл да наказвате куче, когато то вече се е отдалечило от мястото, където е пропуснало. В този случай е безсмислено да се вкарва муцуната на кучето в локвата, която е направила - той няма да разбере какво искат от него.

Какво ще стане, ако „престъпникът“ бъде хванат, докато извършва своя акт?

Но ако той е бил хванат, докато е извършил "престъпление", са необходими следните действия:

 • с тон на гласа, за да покаже на кучето, че са недоволни;
 • леко удря кучето на задника;
 • в силен глас с висок ключ, изречете командата "Не", "Не" или "Фу";
 • избършете локвата с парцал и го оставете на видимо място, за да може кучето да уринира следващия път;
 • самата „местопрестъпление” трябва да се третира с дезинфекционен разтвор и оцет или да се напръска с агент „Антигадин”;
 • на следващия ден, ставайки рано, излизайте навън с куче и парцал;
 • дайте на кучето да уринира на тази парцал на улицата;
 • хвърли парцал на земята, докато животното започне да уринира по тревата или полюса;
 • след всеки "popis" на улицата да похвали домашен любимец.

Болест

Ако случаят имаше еднократен характер, може би кучето ядеше нещо и пиеше много вода, не можеше да го понася, а резултатът беше локва на килима, тогава няма причина за особено безпокойство. Но ако това вече се е повтаряло, тогава трябва да сте наясно с това, защо кучето се увива у дома, установяват коренните причини и след това ги елиминират.

След това разгледайте възможните причини за това поведение. Също така ще дадем препоръки как да се справим с проблема. Една от причините, поради които възрастното куче пише у дома, е заболяване на пикочните органи на животното, по-специално на пикочния мехур или на нездравите бъбреци. Причината е диабет. Кучето просто не може да понася, докато собственикът идва от работа. В допълнение, фактът, че кучето започва да ходи в тоалетната у дома, ускорява факта, че чува миризмата на тялото на собственика си, която идва от килима или одеяло.

Тя свързва тази миризма с разходка, а ходенето за куче, може би преди всичко, е тоалетна. Ако кучето година и го пикаят у дома, то причината може да бъде хормонални нарушения. Проблемите с пикочния мехур обикновено се срещат при по-възрастните животни, но се случват и при малките. Разбира се, тук се изисква пътуване до ветеринарен лекар. Ако тестовете покажат, че кучето се справя добре, то причината, поради която кучето пикае у дома, е в другата.

Желанието да привлече вниманието

Когато в къщата се появи домашен любимец освен самото куче (без значение кой е той: папагал, хамстер или котка), възниква конкуренция, защото освен кучетата се обръща внимание и на други живи същества. Това предизвиква ревност, която кучето изразява от факта, че отива в тоалетната на килима. Така, когато едно куче се вбесява у дома си, то декларира себе си, маркира територията, се опитва да привлече вниманието към своя „човек“ и се опитва да покаже кой е шефът в къщата. Така животното иска да се защити. Какъв резултат ще бъде ефективен в този случай? Тук следва демонстрация на вашата любов, грижа и внимание към вашия домашен любимец. Много е важно, веднага щом „състезателят“ на кучето се появи в къщата, на собственика да покаже, че той все още обича кучето и не по-малко от преди.

Кучеше куче у дома. Причината за това явление е, че собственикът не обръща внимание

Поради високата заетост, животновъдът може да не обърне специално внимание на домашния любимец. Например, ако собственикът често има забавяне на работа, кучето се отегчава. Особено отегчени кучета от работни и ловни породи. Чувства като тъга и копнеж водят до неконтролируема релаксация на мускулите на пикочния мехур на животното. Отегчението лошо влияе на поведението на кучето, тя дори не иска да издържи, а това често води до факта, че едно възрастно куче пищи у дома. В Ростов на Дон, кучета експерти често наричат ​​тази причина за неправилно поведение на животното. Вероятно вече бе установен определен режим на ходене на кучето и изпразване на пикочния мехур, а сега, когато собственикът отсъства дълго време, се случва провал. Това допълнително влошава проблема. Освен това уринирането може да бъде ускорено от факта, че дългоочакваният момент на пристигане на кучето причинява радост на кучето. Това води до релаксация на съответните мускули и кара кучето да уринира точно в къщата.

Какво ще помогне в този случай? Решението на проблема е много просто. Може би собственикът ще трябва да преразгледа и, ако е възможно, да промени работния си график, за да прекарва повече време с домашния си любимец. Трябва да се помни, че това не е играчка, купена, за да забрави за нея, след като изигра достатъчно. Увеличаването на времето за ходене би било полезно. Ако разнообразите развлеченията си с вашия домашен любимец с всички видове игри, няма да има следа от кучешка скука! Забелязва се, че стриктното спазване на режима за ходене на кучета бързо нормализира честотата на отиване до тоалетната и животното спира да уринира върху килима.

Стресови ситуации

Стресът може да бъде причинен от изброените по-горе причини, но към това могат да се добавят резки промени. Например, може да е смяна на местоживеенето. Като правило, огромният стрес причинява домашния любимец, че сега той има различен собственик. Тези и други фактори, свързани с промените, могат значително да повлияят на поведението на животното, по-специално на факта, че животното започва да уринира върху килима или мебели. В този случай, пациентът грижовно отношение на собственика и неговата любов ще помогне да се отървете от този проблем. Ако ходиш повече с кучето и си играеш с него, това ще доведе до това, че ще е достатъчно ходене. А честите игри с нея ще облекчат стреса, свързан с промените, както и ще разсеят кучешката скука. В резултат на това, домашният любимец ще има много по-малко предпоставки за уриниране в къщата. Ако е кученце, действията трябва да бъдат внимателни. Необходимо е да не бързате да носите домашен любимец на улицата. Нека свикне с новия си собственик, свикнете с новата ситуация.

Наказание за неправомерно поведение

Парадоксално е, че често наказанието може да накара едно възрастно куче да пика у дома. В Ростов, куче експерти казват следното за това: животното вероятно е наказан за такова престъпление, и когато има някой у дома, той не позволява да се уринира на килима. Но когато няма никой, кучето не вижда нужда да издържи. Можете да попитате, например, предишните собственици на кучето, дали има някакви инциденти и дали са приложени "дисциплинарни мерки". Удвоеното внимание към домашния любимец с повишен надзор ще допринесе за решаването на проблема.

Чувство на страх

Тук се образува порочен кръг: кучето е физически наказано за първото престъпление, сега ще уринира, чакайки наказание. Прекъсване на този кръг не е лесно. Така че е по-добре да не допускаме това. Ако грешката вече е направена, все още има изход, но е необходимо търпение. Пет вероятно ще трябва да "от нулата", за да научи на тоалетната на улицата.

Нередовно ходене

Към факта, че едно възрастно куче молене у дома, може да доведе до нарушаване на графика на ходене. За да се избегне това, е важно да не се променя времето за ходене и особено да не се пропуска. Ако това се случи, опитайте се отново да отстраните грешките в графика и да се придържате към него, въпреки времето, настроението или просто нежеланието да излезете навън.

Няма достатъчно време за ходене

Може би собственикът просто не иска да стане по-рано, а разходката с кучето отнема много кратко време, преди собственикът да замине за работа. В този случай кучето няма време да изпразни правилно пикочния мехур и няма достатъчно сили да го издържи до вечерта, а кучето пикае у дома. Тук може да се наложи да преразгледате графика си и да отделите повече време за ходене.

престъпление

Ако собственикът често се скара на домашния любимец за някои шеги на улицата, това може да доведе до негодувание. Търсейки отмъщение, четириногият започва да уринира в къщата. Често кучето прави "мокрите си дела" точно на обувките на господаря и другите му неща, когато го мирише. Може би трябва да преосмислите образователните си мерки и да не бъдете прекалено строги, да упреквате кучето за всичко.

Прекалената мекота при отглеждане

Друга крайност в домашното отглеждане на кучета е, че собствениците също се отдават на любимото си животно, което му позволява да прави почти всичко. Пълната липса на строгост води до същия резултат - кучето се угажда у дома. Важно е да запомните, че не човек живее в животно, а животно в човек. Ето защо, кучето трябва ясно да осъзнае следния факт: той не е господар на къщата, а човек. Важно е да се избегне това пристрастие по отношение на домашния любимец. Но ако грешката е направена, не е необходимо да се мисли, че всичко е безнадеждно. Ситуацията може да бъде овладяна, ако не се планират ясни коригиращи мерки. Кучето бързо ще научи урока и всичко ще падне на мястото си. Скоро влажни локви на килими ще бъдат нещо от миналото.

Режим на неправилно подаване

Нерегулираната диета и пиенето често водят до факта, че едно възрастно куче пиши у дома. Важно е да запомните, че храната се усвоява за около 30 до 40 минути, а времето за абсорбиране на течността е от 15 до 20 минути. Въз основа на това, ще бъде по-лесно да се определи правилно графика на хранене и поливане на животното и да се координира с това времето, когато домашен любимец е ходене. Трябва да се стремим да не се прехранваме и да не пре-куче. Опитните животновъди посочват, че стриктното спазване на схемите за хранене, поливане и разходки с домашни любимци помага да се предотврати уринирането на кучето в къщата. Затова би било полезно да се погрижим никой в ​​къщата да не храни или да храни кучето в неопределено време.

Голям интервал от време между вечер и сутрешно ходене. Такъв надзор на собствениците води до факта, че кучето се урини у дома през нощта. По време на вечерната разходка, например, поради факта, че вали или собственикът бързаше да се прибере у дома, домашният любимец не е имал време да избере за себе си подходящо място за тоалетната. В резултат на това кучето не ходи достатъчно. Ако кучето се събуди рано и те ще ходят само след два часа, малко вероятно е да го понесе дотогава. Тук трябва да промените графика за ходене. Вечерно ходене е най-добре да се направи колкото е възможно по-късно, а на сутринта трябва да се опитате да излезете рано.

Ако кучето не е свикнал с тоалетната отвън

Накратко, този проблем възниква, когато местообитанието на четирикрак приятел се промени.

Подробно описание на проблема в различни ситуации и начини за преодоляването му:

 1. Кучето бе взето от улицата. Обикновено вземат кученца, макар и не винаги. За такъв "новодошъл", понятията "къща" и "не една къща", както и "тук можете да отидете до тоалетната, но не и тук", все още не са разбрани, така че възрастното куче пищи у дома. В Москва има водачи на кучета, които могат да помогнат за отбиване на урината в къщата. Какво да правим? Търпеливо да научиш нов член на семейството на тоалетната "от нулата". Както в случая с кученце, можете, с помощта на вестник или пелена, първо да го научите да уринира върху него. Килими по време на обучението е по-добре да премахнете и разпространите вестника в целия апартамент. Важно е да не забравяте да хвалите домашния любимец, когато отиде до тоалетната на правилното място. След като кучето е наясно с какво се нуждаят вестниците, можете да преминете към следващия етап от обучението - да научите да отидете на тоалетната на улицата.
 2. Преди собствениците да се преместят в високата сграда, кучето живееше в двора, във вериги. Ясно е, че той никога не е ходил наоколо и е обезсмислил нуждата, където е искал и когато е искал, следователно не е свикнал с тоалетната. Внимателно гледайки кучето и забелязвайки, че той не намира място за себе си и помириса в ъглите на мебелите или апартамента, трябва незабавно да го изведете навън и да изчакате кучето да изпълни всичките му нужди. След това, не забравяйте да я похвалите и да направите вкусно ястие. Ще бъде добре, ако едно куче прави това повече от веднъж по време на разходка. Възнаграждението трябва да е след всеки път. Така че животното ще разбере, че е необходимо да отидете до тоалетната тук.
 3. Преди да се премести в високата сграда, животното е било на затворено съдържание. Идеалното време за ходене ще бъде времето, когато кучето е освободено от заграждението. По-късно, когато домашният любимец вече разбира, че ще ходи и има смисъл да го има, ще бъде възможно да се избере времето, което е удобно за собственика.