Защо лелите са важни в живота на племенниците и племенниците: ползи от двете страни

The Great Gildersleeve: Labor Trouble / New Secretary / An Evening with a Good Book (Юни 2019).

Anonim

Родителите и бабите и дядовците не са единствените, които могат да имат положително въздействие върху развитието на детето. Списъкът включва и леля. Родителите са необходими, за да образоват и насочват децата си, баби и дядовци - да се поглезят и обичат, а любящата леля ще може да направи живота на детето по-жив и интересен.

Защо лелите са толкова важни?

Те са отлични учители. За разлика от родителите и възпитателите, които често действат стереотипно, защото имат по-специфични задачи в отглеждането на деца, лелите съчетават мъдрост и по-широка гледна точка. Те могат да дадат малко повече свобода, но в същото време да обяснят сериозни и важни теми.

Лелите са големи донори. Те общуват както с детето, така и с майка му, и затова могат да измислят наистина интересен подарък. Често лелята не се възприема от детето като старши роднина. По-скоро тя става приятелка, защото тя е готова да го поглези повече.

Близо до лели и ролята на психолога. Често децата се страхуват да отворят родителите си. Те се страхуват от наказание или осъждане от своя страна. Тъй като лелята заема малко по-различно място в живота на детето, за него е по-лесно да й възложи проблемите си. Тя може да слуша по-далечно племенника или племенницата си и след това да му помага със съвети.

Леви пилешки крилца? Външният вид е измамен: кучета, които не приличат на себе си

Момичето облече роклята на баба си. Жената не можеше да сдържа сълзите

Лечебните свойства на маслото, използвано в азербайджанския курорт

За много родители проблемът с намирането на добра бавачка остава проблем. Тези от тях, които имат сестра, която е готова да им помогне да седнат с бебето, са в неоспорима победа. Лелята ще изглежда по-внимателно и с любов след детето. Освен това не всеки от тях ще иска по-късно да приеме благодарност, а това означава, че родителите могат дори да спестят на скъпи услуги за гледане на деца.

Защо да бъдеш леля е страхотно

Леля е невероятна. Малките деца гледат на вас и правят живота ви по-ярък - това е страхотен подарък, който не всеки може да получи. Освен това получавате шанс да кажете на племенника или племенницата си за всичките глупости, които родителите им правят в детството!

Децата са принудени да правят забавни неща. Лелите никога не пропускат рожден ден или някаква друга причина да играят с децата. И колко интересни неща може да се направи с тях. Чудесен шанс да осъществите вашите детски мечти.

Леля може да изпита това прекрасно усещане, когато се роди чистокръвна или племенница. За нея този ден става специален, няма значение дали това дете е първото или вече има братя и сестри.

Море на детска любов. Всеки знае, че нежността и любовта, които един малък човек показва, е едно от най-красивите неща. Чудесно е, когато в семейството има бебе, заобиколено от грижа за близки. Той го чувства и излъчва още повече топлина. Благодарение на него животът е изпълнен с невероятни емоции.

Леля има възможност да наблюдава бебето от момента на раждането. Тя ще бъде там, ще види израстването му, първите успехи и ще бъде в състояние да подкрепи в трудни моменти. Да бъдеш въвлечен в нещо като това е полезно упражнение.

Децата са чудесен начин за облекчаване на стреса. Какво е хитър, когато не прекарвате с тях 24 часа в денонощието, като родителите си, и ги отвеждате, за да играете и да се забавлявате - племенниците стават отлична възможност за почивка. Не е необходимо те да са важни, сериозни и правилни. Децата се нуждаят от добро, нежност, любов и много положителни. Показване на такива емоции, а вие сами започвате да се чувствате по-добре.

Благодарение на племенниците можете отново да станете специалист в карикатурите и играчките, но винаги ще имате извинение за подобно съзнание. Няма значение, че вие ​​винаги сте мечтали за такава кукла - да я представите на дете. Така че ще има възможност да се радваме на себе си и на бебето.

заключение

Комуникацията с племенниците и племенниците е идеален начин да се създаде единство в семейството. Тя винаги ще бъде солидна, особено ако прекарвате ценно време заедно. Вашата любов и грижа винаги ще повлияят на живота им.