Килим за дома: цени, снимки

Килими Пловдив - Внос на килими, качество и добри цени! (Юни 2019).

Anonim

Понастоящем сред всички видове подови настилки най-популярният и често използван е килимът. Използва се за подобряване на жилищните и офис площи. Основното предимство на тази настилка е дълъг експлоатационен живот, което е много важно за такъв продукт. Разбира се, когато си купиш нещо, искаш да продължи толкова дълго, колкото е възможно.

Съвети за избор на етаж

Ако сте планирали да закупите килим, снимките в каталозите ще ви помогнат да се запознаете с разнообразието на гамата. Там можете да видите съществуващите цветове и материали и да изберете правилния модел, който се вписва идеално във вътрешността на вашия дом. На първо място, трябва да се отбележи, че тази подова настилка за къщата е условно разделена на няколко категории, в зависимост от определени знаци. Много хора искат да знаят колкото се може повече информация за това как да изберат килим. В тази ситуация определящият момент трябва да бъде мястото, където се планира да се използва. Например, килим за къща, ако се използва по предназначение, може да продължи около 11 години. Ако лежите подобен в офиса, тогава експлоатационният живот ще бъде намален с около две години и половина. Ето защо определено трябва да вземете това под внимание, когато правите покупка.

Начало Килим: Популярни в различно време

Не толкова отдавна, изобилието от килими в къщата говори за благосъстоянието на собственика. В миналото много продукти бяха в недостиг. Купуването на килим също беше много трудно. В момента те са достатъчни за продажба и цената им е приемлива. В специализирани магазини, опитни консултанти със сигурност ще вземат килим, който може да задоволи всички ваши желания. Сега особено популярни опции без мъх. Доста често купувачите предпочитат килими и килими, килим. Много популярен бебешки килим.

За конкретни проекти се правят изключителни килими и продукти. Основното нещо е да запомните как да изберете килим, така че да не съжалявате за закупуване.

Цената на килима днес

В най-доброто време в сградите се предлагат широки гами подови настилки. В зависимост от видовете от тях се определя подходящата цена. В този случай, материалът, от който се произвежда продуктът, играе важна роля. В много отношения цената на определен килим зависи от това. Естествено, материалът определя живота на продукта, който е пряко свързан с цената. Например, нисък клас килим може да се купи на цена от 10 долара на квадратен метър. Ценовият диапазон от висококачествени продукти започва от сто долара на квадратен метър.

Инсталирането на изкуствени меки покрития днес ще струва около 155 долара. Това е цената на работа в стая от 10 квадратни метра. Срокът на експлоатация на такова покритие е около десет години. По принцип можем да кажем, че цената в този случай е напълно съобразена с качеството. Ако разгледаме по-икономични варианти, тогава има възможност да закупите продукт с ниско качество.

Цената на килимите от един тип може да варира в зависимост от доставчика. Стойността и местоположението на изхода. Например, цената на един килим в Екатеринбург, от компанията Лидер, е от 250 рубли на квадратен метър. Килим в Ростов на Дон може да бъде закупен за 110-590 рубли (1 м 2 ). Тези цени се предлагат от доставчик, наречен Otex-South. Компанията "Resonance" продава домакински килим в Перм на цена от 250-500 рубли на квадратен метър. Фирма "Строй-Алианс" предлага вниманието на търговския килим. Нейната цена започва от 350 рубли на квадратен метър.

Модерна настилка

Килимът и килимът се характеризират с малък повтарящ се модел или шарка и неограничена дължина. Изработени са от определен размер и специфични форми. Те се характеризират с пълен художествен състав.

Ако говорим за разликите между килими и мокет покрития, тогава трябва да се отбележи, че първите се пълзят над ламинат, паркет или линолеум, а вторият - по целия периметър на стаята и са фиксирани под цокъл. Има определени продукти, които могат да се използват в домове и офиси. Има такива, които са предназначени за определен тип стая. Подовите настилки за къщата са направени с оглед на малката проходимост, в сравнение с търговската. Знаейки как да избереш правилно килима, можеш да избегнеш често срещаните грешки, а покупката ще донесе много радост.

Разнообразие от килими

Поради факта, че в специализираните магазини са представени огромно разнообразие от подови настилки, те се връщат към същото търсене. В допълнение към модерните модели, класическите килими също са популярни. Те са закупени за украса на спалните и личните офиси. Някои предпочитат ексклузивни опции за създаване на изискан дизайн в интериора.

Класификация на килими по предназначение

Към местоназначението се разпределят домакински, търговски и полу-домашни килими. Това разделение по тип беше предложено от експерти, които работят в областта на довършителните работи и строителството. Покритието от първия тип се използва изключително в жилищни помещения. Вторият тип е предназначен за офис площи и може да се използва и в търговски центрове, където има голям трафик. Третият тип може да се използва в жилищни и обществени помещения, които се характеризират с нисък трафик.

Тип килим

В момента има три вида производствени килими: тъфтинг, тъкани, иглопробивни. Тези подови настилки се различават значително по цена. Например, една икономична опция би била иглопробивно покритие. Напоследък тя се използва много често в търговски помещения. Тъканият тип производство е подобен на тъкането на килим. Нейната цена, в сравнение с останалите, ще бъде най-висока.

Разнообразие от килим, в зависимост от материала на производството

Според тази функция подови настилки са разделени на естествени и изкуствени. Видът на материала зависи от цената на продукта. Вие няма да можете да си купите на ниска цена килими за дома на естествена вълна. Като опция - можете да вземете нещо алтернативно от изкуствени материали, като например направени от найлон, полипропилен или полиестер. Такива продукти се характеризират с висока износоустойчивост. Също така, те не изискват специални грижи.

Правилна грижа за килимите

Ако искате продуктът да угоди на окото за дълго време, трябва да го правите и редовно да се грижите за него. Като опция - можете да почиствате килимите за къщата с помощта на електро-метли. Той ще отстрани малки отломки от повърхността на продукта. По-пълно почистване може да се направи с прахосмукачка. В зависимост от вида, нивото на почистване ще бъде различно. Например, ако суха прахосмукачка събира само прах, машината за мокро почистване ще премахне разлятото кафе или вода. Устройство с аква-филтър допълнително ще осигури събирането на коса и вълна на закрито. Пералната машина може да "извади" старите петна. Прахосмукачката дезинфекцира пода с пара. С робот прахосмукачка можете да забравите за почистването.