Бебе 8 месеца: развитие и хранене. Малко бебе

Захранване на бебето - как отгледахме дете с апетит (Юни 2019).

Anonim

Всяка майка се притеснява дали бебето й се развива правилно и дали използва здравословна храна. Малко дете постоянно се нуждае от грижи и грижи. Затова всяка минута с него е една от възрастните. Тази статия ще ви разкаже как бебето е на 8 месеца. Развитието и храненето на това време също ще бъдат описани по-долу.

Дете до година: общо описание

Малко дете е напълно безпомощен и мил мъж. Той все още не е в състояние да обижда или да крие зло. Новороденото бебе е толкова безпомощно, че не може да прекара секунда без родител. Той все още не може да яде, да седи, да не говори за ходене и разговори. Родителите обаче се учат успешно да разбират бебето си и знаят какво точно се нуждае бебето в един или друг момент.

Първата година от живота на детето е особено важна и значима. Разбира се, трохите няма да си спомнят какво се е случило с него по това време. Но мама и татко никога няма да забравят първите стъпки, думи и емоции. За първата година бебето активно се адаптира към съвременния живот. Той се опитва да имитира възрастни. Първо, бебето се научава да се преобърне върху корема и гърба. След това придобива уменията да седи и пълзи. След това се опитайте да станете и да отидете.

В същия период диетата на детето варира значително. Ако през първите месеци от живота си е консумирал изключително течна храна под формата на майчино мляко или смес, както и вода, то през годината, когато трохичката вече можеше да яде обичайната твърда храна, която родителите му ядат. Въпреки това, бебето все още се нуждае от постоянна грижа и грижа.

Как да се хранят дете 8 месеца?

В този период храненето на бебета, които са хранени с бутилка и бебета, почти не се различава. В следобедните часове бебетата вече могат да приемат редовно храна. Въпреки това, те все още се нуждаят от формула или кърмене вечер и през нощта.

Много майки предпочитат да напуснат бебето 8 месеца без промяна, като продължават да дават на бебето само собственото си мляко. Разбира се, това е много полезна и питателна храна. На този етап от развитието обаче може просто да не е достатъчно. В допълнение, по-лесно е да влезете в храната за възрастни сега, отколкото например за половин година.

Ако детето е на 8 месеца, храната (маса с посочените продукти може да се получи от педиатър) трябва да бъде балансирана и разнообразна. Помислете кога е по-добре да дадете на бебето една или друга допълваща храна.

Сутрешно хранене

Веднага след събуждане и различни процедури, трябва да се нахрани детето закуска. Бебето вече е доста голямо и не се нуждае от нова порция на всеки два часа. Обемът на храната става все по-голям и менюто е по-скоро като възрастен.

Така че, на сутринта е по-добре да предложи на бебето бъркотия. Можете да изберете продукт за бързо хранене, който е създаден специално за деца от тази възраст, или можете сами да си приготвите зърнени култури. В овесена каша можете да добавите малко захар, плодово пюре или мляко. Една порция обикновено не надвишава 100 милилитра продукт. Въпреки това, има деца с повишен апетит. Те ще се нуждаят от 150 до 180 милилитра каша. След зърно продукт може да се предложи трохи пъдпъдък жълтък. Децата обичат да ядат такъв продукт с малко количество майчино мляко или смес. Не забравяйте, че яйцето трябва да е прясно и добре приготвено.

Време за обяд

През този период от време трябва да дадете на вашето бебе някакво течно ястие, например супа. За дете на 8 месеца си струва да приготвяте храна с добавка на постно месо. Следващият вариант би бил идеален.

Вземете два картофени клубена, обелете и накиснете за няколко часа. Тази манипулация ще помогне да се измие нишестето от зеленчука. По това време сварете малко парче месо. Може да бъде телешко, пуешко или говеждо. Ако бебето ви е склонно към алергии, тогава трябва да внимавате с пилешкото месо. Опитайте се да изберете филе без кост. Когато бульонът е готов, сложете обратно картофите и ситно нарязаните моркови. За тази супа не е необходимо да се готви запържва. Ако желаете, можете да добавите зеленчуци и всички зеленчуци, които вашето дете обича: карфиол, тиквички, грах и т.н. Сварете всичко, докато готвите и поставете една супена лъжица зехтин. Тази супа може да се смила в блендер или да се разбърка с вилица.

Част от течния обяд за дете за 8 месеца трябва да бъде от 150 до 200 милилитра. За лека закуска можете да предложите на бебето зеленчукова салата. Ако детето има затруднения с дефекацията, тогава го извадете от цвекло с сини сливи. Не забравяйте, че всички продукти трябва вече да са познати на трохите.

Закуска или обяд

На около 15-17 часа бебето може да бъде гладно отново. Най-често на обяд родителите дават на детето млечни продукти и плодове. Така че, сега можете да изберете голямо разнообразие от извара, кисели млека и кефир. Ако желаете, можете да ги приготвите сами. Част от закуската може да бъде от 50 до 100 милилитра от ястие с ферментирало мляко.

Също така, детето може да предложи плодове. Те са вече подготвени и смлени в специални буркани. Ако искате, тогава гответе това ястие сами. В този случай, можете да поставите в пюре няколко лъжици от сместа или кърмата. Част от плодовото вещество може да бъде равно на 100-150 милилитра. Всичко зависи от апетита на детето.

Вечеря (вечеря)

Има дете след 8 месеца развитие и хранене, малко по-различно от бебетата. По време на вечеря бебето може вече да яде обикновена храна. Въпреки това си струва да си припомним, че детето няма достатъчно зъби, за да дъвче храната. Ето защо всички ястия трябва да бъдат смилани.

Предложете на детето си яхния от зеленчуци. Тя може да включва всички съставки, които детето ви обича. Също така добавете няколко чаени лъжички мляно месо. В деня на трохите трябва да се консумират от 50 до 100 грама от това вещество.

Детска формула или кърма

Кога трябва да давате този продукт на вашето бебе? Всъщност всичко зависи от естеството и предпочитанията на трохите. Някои деца на тази възраст без никакви проблеми отказват от майчината гърда през деня, други постоянно изискват нова порция мляко.

Можете да се храните с смес или естествена храна преди лягане. Също така, едно дете може да се събуди няколко пъти през нощта, за да запълни корема си с вкусно мляко. Ако бебето спокойно се справя без него, оставете само вечерното и сутрешното хранене. Не прекъсвайте кърменето, необходимо е за детето най-малко една година.

похапването

Децата обичат постоянно да дъвчат нещо и да го вкусят. Предложете му бисквита, бисквитката или бейгъла. Бебето ще получи нови усещания и ще може да надраска венците. Също така, на детето може да се даде плодов сок, разнообразие от детски чайове и желе.

Съвременните производители предлагат много различни вкусни продукти за деца от тази възраст.

Бебе на 8 месеца: развитие и хранене

Както виждате, бебешката храна трябва да бъде не само свежа, но и разнообразна. Здравословно и подхранващо бебе се нуждае от 8 месеца. Таблицата с продуктите ви е представена в статията. И как трябва да се развива бебето на тази възраст? Всеки месец бебето придобива всички нови умения.

Растежът на едно дете на 8 месеца може да бъде от 60 до 75 сантиметра. През този период бебето ще вземе около половин килограм и ще тежи от 7 до 9 кг. Сънят е все още много важен за бебето. На 8 месеца бебето може да спи през деня два пъти около 1-2 часа. По-добре е да прекарате това време на чист въздух. Бебе 8 месеца колко сън през нощта? През този период трохите заспива около 20-21 часа и се събужда в 6-7 часа сутринта. В този случай детето може да се събуди през нощта, за да яде.

Бебето придобива всички нови умения. До тази възраст детето може да пълзи и да седне. Не се притеснявайте, ако вашето бебе не пълзи. Най-вероятно той ще научи това през следващите седмици. Покажи му как да го направи правилно. Също така някои деца започват да се издигат при подкрепата. Те могат да направят няколко стъпки, здраво задържайки стената или страната на леглото. Това обаче не означава, че бебето скоро ще отиде само по себе си.

Детето може вече да посочи някои неща, които го интересуват. Ако отвлечете дете от интересна професия, той може веднага да се върне към работата си. В трохите вече се обръща внимание на чужди звуци, които се чуват на няколко метра от него. Ето защо след 8 месеца децата могат да се страхуват от прахосмукачка, миксер или блендер. Детето обича цветни снимки и цветни играчки. Не забравяйте, че всички средства за игри трябва да бъдат възможно най-безопасни.

Поради тяхното любопитство, децата на тази възраст са особено склонни към нараняване. Те все още не знаят какви опасности очакват. Ето защо безстрашно пълзи и се изкачи на различни места. Гледайте какво прави детето ви. Опитайте се да я предпазите от всичко.

Бебето все още не знае как да говори, но активно тренира гласа си, издавайки различни звуци. Общувайте с детето и му кажете всичко, което се случва наоколо. През този период бебето започва да проявява интерес към непознати. Запознайте го с децата на съседите. Ще отнеме доста време и детето ще играе с тях.

Ако има домашни животни, бебето може активно да повтаря звуците, които издава. Често децата, които още не говорят, могат да мятят или чуруликане. Изглежда много смешно и е важен етап от развитието. Възхвалявайте трохите за неговите усилия и постижения.

заключение

Така че, сега знаете какъв вид дете в 8-месечния период на развитие и хранене трябва да има. Не забравяйте, че всички бебета са различни и имат индивидуално развитие. Редовно посещавайте педиатъра и преминете необходимите изпити. Само лекар може да Ви каже дали вашето бебе се развива правилно. Здраве за вас и вашето дете!