Как е началото на бременността

Втори триместър и видео ревю на приложението FЕIA Бременност (Юни 2019).

Anonim

Какви промени се случват в женското тяло в самото начало на бременността и кои симптоми са първите признаци на такава деликатна ситуация. Защо точно началото на бременността е толкова важно за по-нататъшното развитие на плода? За това в нашата статия.

След 12 часа след оплождането яйцеклетката започва да се дели на две клетки, които се обединяват от преграда, но след това такава преграда изчезва и се образува морула. Така лекарите наричат ​​клетката, която в бъдеще ще стане ембрион. Следващата седмица се извършва разделяне и растеж на ембриона, а също и напредването му в матката - крайната дестинация. Нещо като това е началото на бременност, която бъдещата майка дори не осъзнава.

Някъде на 7-8 ден яйцеклетката, вече в маточната кухина, започва процеса на фиксиране в нея. Точно от този момент жената вече може да почувства някои промени в тялото си.

След като ембрионът се прикрепи към женското тяло, се инициират хормонални промени. Жизнената дейност на плода се осъществява изцяло от женското тяло, тъй като има един кръг на кръвообращението за майката и детето. Това начало на бременността вече се усеща и разбира самата жена, това може да бъде потвърдено от тест или гинеколог.

Симптомите на една интересна ситуация

Как да научим за бременността преди появата на критични дни?

Отговорът на този въпрос е прост за тези, които поддържат постоянен график на измерванията на базалната температура. По време на началото на бременността температурният индекс обикновено намалява с един ден.

За всички останали дори ултра-чувствителният тест ще покаже началото на бременността едва от първия ден на закъснението. И с помощта на ултразвук, бременността може да се определи само през третата седмица. Но някои характерни симптоми на бременността 1 месец все още има. И това:

  • свръхчувствителност на гърдата, по-специално зърната;

  • може да има драматична промяна и без видима причина, температура или налягане;

  • гадене, повръщане и главоболие, които могат да се появят още през втората седмица на бременността;

  • киселини или подуване на корема;

  • повишена непоносимост към различни миризми;

  • отвращение към определени храни и специална любов към другите.

Много често, началото на бременността ще отбележи симптомите на неразположение и повишена умора, които се появяват, като правило, поради хормонална корекция и пристрастяването на организма към нова роля.

Заплахата от спонтанен аборт през първите седмици

Първият месец е много важен за предстоящата бременност по няколко причини:

  • хормоналните контрацептиви могат да продължат, което със сигурност ще предизвика спонтанен аборт;

  • алкохол или никотин също неблагоприятно засяга плода;

  • силните лекарства могат да доведат до генетични аномалии на плода и да предизвикат развитие на някои вътрематочни аномалии.

Но на етапа на "началото на бременността" плодът живее по принципа "всичко или нищо", т.е. ако през първите няколко седмици плодът е успял да оцелее под въздействието на някои неблагоприятни фактори, тогава най-вероятно нормалното развитие на плода ще продължи. Ако не, т.е. възниква спонтанен аборт, тогава най-вероятно жената дори няма да почувства нищо, защото размерът на плода е все още твърде малък. Единственото проявление ще бъде малко късна менструация.