Как да изберем размера на матрака и неговото съдържание

memo bg shopping (Юли 2019).

Anonim

Всеки знае, че една добра почивка е ключът към плодотворната работа. Качественият сън перфектно възстановява силата и здравето. Ето защо е много важно да изберете матрак, на който ще бъде удобно да спите. При закупуването му се вземат предвид много фактори, основната от които е размерът на матрака. Неговата стойност зависи от редица стандартни показатели.

Първо, обърнете внимание на дебелината. 15-18 см е оптималната стойност, този размер на матрака е най-удобен за спящ човек. Много често производителите използват пяна за удебеляване. Но той не поддържа правилното положение на гръбначния стълб на спящ човек и бързо се свива. Затова проверете съдържанието на планираното легло.

Следващата стойност е дължината на матрака, избрана в зависимост от височината на човека. В идеалния случай тя трябва да бъде повече от петнадесет или двадесет сантиметра. Ако обаче брачното легло е уредено, няма нужда да се поръчват отделни легла за мъж и жена. Изборът на нещо между тях. Основното е да се съпоставят размерите на матрака с естетическите изисквания на двойката. В допълнение, има стандартни съотношения, които са доказали тяхното удобство и красота.

90x190 см или 90x200 см. Този матрак е предназначен за легло на тийнейджър. Може да е подходящ за възрастен с малък ръст, но ще бъде малко прекалено тесен.

140x190 см. Този размер на матрак е предназначен за легло "едно и половина". В него ще се настанят удобно един човек. За двама е малко тесен.

160x200 см. Най-популярният размер за двойно легло. Той е идеален за семейна спалня. Има достатъчно място за съвместна почивка на съпрузите.

180x200 см. Този размер на матрака е подходящ за леглото на младите родители, които спят с новороденото си дете. Детето, мама и татко ще го настанят перфектно, ще има достатъчно място за всички.

Избирайки удобен матрак, освен неговия размер, трябва да помислите и от какво е направен. Днес има два вида матраци: пролетни и безстепенни. Първата се нарича ортопедична, тъй като изворите поддържат различни части на човешкото тяло. Пролетните матраци не са само продукти, чието ядро ​​се състои от метални пружини. Те могат да бъдат изработени от еластична пластмаса или полиуретанова пяна. Всички пружини в матрака са в специални тъкани и не се допират. Когато човек лежи на такова "пера", пружините под неговия натиск се свиват с различна сила, докато гръбначният остава равномерен.

Има матраци с зависими пружини (bonnel). Те се намират един до друг и се движат един в друг. Такива модели наподобяват карапак: те са равномерно притиснати под тежестта на човек и не са много удобни.

Най-надеждните пружинни матраци - комбинирани. Горният им слой е ортопедичен, а долният е бонел. Този дизайн не само поддържа спина на гръбначния стълб в правилната позиция, но също така поддържа стабилност.

Безпружините матраци са направени от латекс, кокосово влакно или модерни изкуствени материали. Те перфектно държат гръбначния стълб по време на сън и затова стават все по-популярни. В допълнение, кокосови матраци са хипоалергенни, екологични и много издръжливи.