Изучаване на домашни любимци: Мистерията на пилето

Сътворение или Еволюция - дебат (Юни 2019).

Anonim

Уви, възрастните не винаги са в състояние успешно да се подготвят за тематични дейности с деца, защото за да се провеждат уроци за развитие с деца в предучилищна възраст и по-млади ученици, човек трябва не само да е наясно с интересите на децата, но и да разбира тяхната психология. Ако сте избрали популярната тема "Домашни любимци", "Ферма" или "Птици" за вашето обучение, вие със сигурност ще се нуждаете от обширен спомагателен арсенал: оригинални ребуси, интересни пъзели, умерено сложни ритми и, разбира се, загадки в стихове и проза. Необичайните пъзели за пилетата за деца могат да се окажат най-лесните - не се колебайте да ги използвате в конкурси и мини-състезания.

Обикновена тайна с пиле

За да си измислите поетичен или прозаичен пъзел, помислете за най-характерните външни и поведенчески характеристики на пилетата и пилетата. Първо, разбира се, на ум ми идва жълтото оперение. Обърнете внимание на дизайна на детските книги: ако има тайна за пиле в обема, клюнът на птичката почти винаги е боядисан в червено, въпреки че този нюанс е напълно нетипичен за истинските жители на фермата. Не се страхувайте да използвате стереотипи в писането на собствени пъзели - направете аналогия с таралеж, който влачи ябълки и гъби на гърба си. Таралежите не убождават храната си с игли (и не ядат ябълки и гъби), а пилето не маскира червен клюн. Въпреки това, вашата мистерия за пиле може и да вземе под внимание този интересен образователен стереотип. Например:

Пера са жълти,
Klyuvik - червено.
Кълване на зърна
... малко.

Примерна илюстрация

Струва ви се, че придружаващите пъзелите със снимки, илюстриращи решението, нямат никакъв смисъл? В същото време, съвременните познавателни книги за деца са пълни с "говорещи" картини за добра причина: осъзнавайки, че образът запечатва замисления характер, момчетата несъзнателно "опитват" съдържанието на текста към картината. Този метод успешно развива логическото мислене и формира уменията за сравнителен анализ. Решен пъзел за пиле може да служи като отлична тема за нови детски рисунки.