Какво да хранят кученца немска овчарка?

КУЧЕ ОПИТВА ХРАНИ !!! РЕКС ДЕГУСТИРА (Юни 2019).

Anonim

Как да нахранят кученца от немска овчарка, за да растат здрави и силни? Този въпрос е уместен, ако станете собственик на малък приятел, или вашето възрастно куче става майка. Диетата на децата е разнообразна и балансирана. Всички храни трябва да бъдат доставяни на кученца постепенно, на малки порции, в пастообразно състояние. В диетата на бебетата трябва да има всички полезни елементи: въглехидрати, витамини, мазнини, минерали и, разбира се, протеини.

Да започнем с последното. Протеините се приемат от животински продукти. Какво да се хранят кученца, какви храни, съдържащи протеин, изберете? Разбира се, месо. Това е най-полезният продукт за кучета. Хранете децата, които се нуждаят, и сурово, и варено месо. Най-хубавото е, че тялото на кученцето абсорбира месо, което не е претърпяло никаква топлинна обработка. Съдържа повече хранителни вещества и витамини. Първо трябва да дадете месото в изваяна форма. По-лошото тяло на кученцето възприема плънката. През първите месеци хранете бебетата със заек, пилешко месо и постно говеждо месо. Малки кости от говеждо месо могат да се дават от осем седмици.

По-добре е да въведете карантия в диетата от четири месеца. С шест можете да започнете да добавяте към диетата вимето, сърцето и белите дробове. Не забравяйте, че карантиите трябва да се дават само няколко пъти седмично. Риба преди шест месеца, децата не могат. Как да се хранят немски овчарки кученца все още може да бъде? Яйцата, но само варени, като суров протеин разрушава биотина, в резултат на което могат да възникнат кожни проблеми.

Сиренето трябва да присъства и в диетата на бебетата (желателно е самостоятелно да се направи или да се купи калцинирана). Мляко (коза), кефир - всичко това трябва да се консумира от бебета.

Какво да хранят кученца, с изключение на протеинови храни? Първо, тя е каша (валцуван овес, елда и ориз). Всички зърнени храни трябва да бъдат добре приготвени. Второ, зеленчуци и плодове. Те трябва да присъстват в храненето на малки кученца. Например, можете да настъргвате малко морков и ябълка на фина ренде, смесвайки ги със заквасена сметана или растително масло, ще получите отлична витамини салата. Добавете парчета домат към овесена каша. Този зеленчук има положителен ефект върху цвета, почиства зъбите от плака.

Какво да се хранят кученца, в допълнение към зеленчуци, плодове и протеинови храни? Разбира се, билки. Те ще допълнят диетата на децата. Можете да избирате както диви растения, така и култивирани. Репички (върхове), спанак, глухарче листа - всичко това е много полезно за кученца. В допълнение, трябва да добавите витамини и минерални добавки към диетата.

Брой хранения

От първите месеци хранете кученцата 6 пъти на ден. В три или четири могат да се прехвърлят на четири хранения. Сега разбирам какви графики и как да храня кученцето. 5 месеца е преходен период в живота му. По това време трябва да прехвърлите бебето на три хранения на ден.

Ако не можете да осигурите кученца с правилно, балансирано хранене, тогава е по-добре да си купите готови премии и супер-премиум фуражи. Така можете да отглеждате наистина силни, здрави и красиви кучета. И какво да хранят кученце пастир: естествена храна или готови храни - решите!