Цитрусова преса - ръчен сокоизстисквачка

Бутилка с ръчна цитрус преса от Dreboliiki.com (Юни 2019).

Anonim

Всеки обича да пие прясно изцедени сокове. Тези напитки не само утоляват жаждата, но и ободряват, а понякога и вдъхновяват.

В допълнение, сокът е най-честият, а понякога и просто неразделна част от рецептата на различни коктейли.

Освен това, за да се даде на някои напитки желания акцент, както и мекота и кадифе, е необходимо да има само натурален прясно изцеден сок. И затова всички професионални бармани разполагат с незаменим атрибут - преса за цитрусови плодове. Това е доста просто, но много популярно устройство за приготвяне на пресен сок.

Пресата за цитрусови плодове не изисква никакви професионални умения или обучение. Той дава възможност за приготвяне на чист сок без примеси от пулпата с парчета семена и, най-важното, за достатъчно кратък период от време.

Ръчна сокоизстисквачка за цитруси позволява на барманите да създават шедьоври от кулинарното изкуство. Придирчивите клиенти не само могат да се уверят, че техният ред използва зрели и най-пресни плодове, но и отдават почит на професионализма на работата.

Днес много от тях купуват преса за цитрусови плодове за домашна употреба. С помощта на това чудесно устройство, както и шейкър и няколко парчета лед, можете също да приготвите великолепен плодов коктейл в собствената си кухня, в която можете да се насладите от семейството и приятелите си.

По принцип цитрусовата преса е сравнително евтина машина, тя е много проста и надеждна в експлоатация и може да осигури сок с отлично качество. Това е много прост дизайн, в който се полагат плодовете и под налягане от вградената преса, сокът се изстисква от тях. Този метод на пресоване в продължение на хиляда години. Без значение как се подобряват технологиите, принципът, върху който работи това устройство, остава непроменен.

В сравнение със центробежните модели сокоизстисквачка, сокоизстисквачка за цитрусови плодове има определени предимства. Първо, това е неговата простота, второ, сокът, получен с помощта на това устройство, не се окислява под въздействието на високочестотни обороти в центрофугата, което означава, че запазва всички витамини и полезни свойства.

Днес в продажба можете да намерите мини-преса за цитрусови плодове - един пискюл. Това е обичайният ръчен лимонов преса, предназначен за половинки от този плод и за резени. По правило това устройство се произвежда в метална версия, въпреки че има пластмасови версии. Във всеки случай, това ръчно устройство ще ви помогне да приготвите отличен пресен лимон, който е толкова приятен през горещите летни месеци.

Като цяло, пресата за цитрусови плодове може да се използва и за производство на сок от такъв сочен плод като нар. За да направите това, просто сложете плода върху корпуса за освобождаване, натиснете го с лост, и това е всичко: стъклото ще бъде пълно с ароматен, вкусен сок.

Това чудесно устройство не само ще изглежда стилно във всяка кухня, но и ще зарадва собствениците си с напитки, които ще изпълнят живота им с нов вкус.