Първите симптоми на бременност преди забавяне

Менструалният цикъл (Юни 2019).

Anonim

Много момичета, които мечтаят да станат майки, искат да разпознаят симптомите на бременността преди забавянето. В крайна сметка, тази добра новина искам да знам възможно най-скоро. Животът възниква ли във вас или не? Това е важен въпрос, тъй като жените често правят тест за бременност или отиват при лекар за консултация със съществуващи подозрения за тяхната „интересна ситуация“.

Оказва се, че има някои симптоми на бременност преди забавянето на менструацията. Какво точно трябва да се обърне внимание на тялото си? Какви съвети може да получи бременната жена? Най-важното е да обърнете внимание на тялото си и ще можете да определите симптомите на бременността още в ранните етапи. Има много случаи, при които жените предварително знаят, че са бременни, още преди теста или забавянето на менструацията. Как да разпознаем "интересна позиция" в ранните етапи? Възможно ли е да се направи това? Сега ще разберем тези въпроси.

Кога си струва да се провери?

Ранните симптоми на бременност преди забавянето на менструацията ще започнат да се проявяват не по-рано от седмица след оплождането. Най-доброто време за зачеване е овулацията. Това се случва около четиринадесетия ден от цикъла, ако е точно двадесет и осем дни. Ако загубите няколко менструални цикъла, може да настъпи овулация от единадесетия до двадесет и първия ден.

Каква е същността на овулацията?

Същността на овулацията е, че яйцето е напълно подготвено за оплождане и излиза от фоликула в коремната кухина. Когато яйцеклетката узрее, тя ще бъде готова за оплождане за няколко дни. Ако през този период имаше сексуална активност и сте положили максимални усилия за оплождане, то след една седмица може да бъдете проверени. Възможно е след девет месеца да имате красиво бебе.

Какво казват гинеколозите?

Лекарите често казват, че много жени, които мечтаят да станат майки, са обсебени от овулацията и изчисляват дните, когато вероятността да забременеете е възможно най-висока. Трябва веднага да се разбере, че времето на овулацията може да варира не само поради продължителността на цикъла, но и от други фактори: стрес, болест, физическо натоварване, лош сън и т.н. Тъй като не трябва да се замисляте за този кратък период от време, просто се опитайте да забременеете и всичко ще се получи за вас.

Студени или първи признаци?

Първият симптом на бременността преди забавянето е повишаване на температурата. Тя се появява поради факта, че тялото започва активно да произвежда хормон прогестерон, който провокира повишаване на телесната температура. В резултат на това може да почувствате лек хлад, слабост, летаргия. Телесната температура може да достигне тридесет и седем градуса или да е напълно нормална. Въпреки това, ако температурата ви се повиши, вие усещате първите признаци и разбирате, че сте направили всичко, за да заченете, тогава можете да започнете да се надявате, че бременността все пак е дошла.

За известно време може да ви хвърли на студ или треска, но всичко ще се върне към нормалното, без да приемате лекарства. По време на този период най-добре е да си легнете, да починете, да проветрите стаята или просто да отидете на разходка, да попаднете на чист въздух.

Слабост - вторият симптом

Първият симптом на бременността преди забавянето на менструацията е общата слабост на тялото. Отначало много красиви дами могат да се почувстват малко уморени и това е нормално състояние, защото тялото преживява напълно ново усещане за себе си. Жените в ранните етапи бързо ще се уморят, появата на болестта ще се почувства остро. През този период жената може да е леко болна, защото имунитетът намалява, но не се прибягва до използване на антибиотици, изчакайте, тялото ви определено ще се върне към нормалното. Пийте много чай.

Висока чувствителност на гърдата

Този симптом на бременност преди забавянето на менструацията обикновено се проявява няколко седмици след последното зачеване. Женската гърда реагира рязко на всяко докосване, тя набъбва силно, хленче. Понякога тя е толкова силна, че е невъзможно дори да я докосне. Вярно е, че не всички жени ще имат подобно явление. Има ситуации, при които жените дори не усещат никакви болезнени или неприятни усещания в гърдите си, така че са много изненадани от потвърждаването на бременността. Във всеки случай, ако сте започнали да наранявате гърдите си, това може да е първият признак на възможна бременност.

Зърната - важен акцент

Обърнете внимание на кожата около зърната. Ако зачеването настъпи, потъмняването на ареолата може да е симптом на бременност преди забавяне. В допълнение, те могат да бъдат много болни. Разгледайте внимателно. Потъмняването може да означава бременност или всякакво заболяване. Ако не очаквате зачеване, тогава имате причина да отидете на лекар и да бъдете допълнително прегледани.

Малко кървене

Ранните симптоми на преждевременна бременност могат да се проявят като малко кървене. Тя може да бъде и кафяви кървави капки или така наречената жълтеникава маркировка върху тоалетна хартия. Те често предполагат на жената, че първият ден от менструалния цикъл е започнал, но ситуацията може да бъде обърната. Такива секрети могат да възникнат поради свиване на ембриона на стената на матката. Представеният процес се извършва шест до дванадесет дни след процеса на зачеване. Тези секрети имат научно име - имплантно кървене. Смята се, че това е най-ранният симптом на бременността преди закъснението. В този малък разряд може да се появи отново и отново, тъй като плодът яйцето няма да влезе в стената на матката повече от един ден. Дори тези секрети приличат на кремообразна смес от жълтеникав или розов цвят. Те могат да бъдат провокирани и от факта, че жената има латентна ерозия на шийката на матката. Струва си да се знае, че тази патология ще се влоши само по време на бременност поради факта, че кръвообращението в шийката на матката ще се увеличи и ще кърви при най-малкия контакт.

Капка на импланта

Какво е това и защо се дължи на симптомите на бременността преди забавянето на менструацията? Имплантното ретракция е рязко колебание на базалната температура само за един ден във втората фаза. Обикновено се извършва по няколко причини: произвежда се прогестерон и се освобождава естроген. Те са отговорни за повишаване и понижаване на температурата в тялото, така че едновременната комбинация от тези два хормона води до намаляване на имплантацията.

Сънливост и умора

Постоянно чувство на умора, апатия - това са още един от симптомите на бременност преди забавянето на менструацията. Защо се случва това? В женското тяло прогестеронът започва да се произвежда в големи количества и тялото е подготвено за преход към режим на бременност. Този хормон потиска психиката, жената се чувства депресирана, сънлива и изключително раздразнителна. Първоначално тези държави се прехвърлят изключително трудно. Но веднага щом терминът започне да се увеличава, в организма, освен прогестерона, започват да се открояват естрогени, които имат стимулиращ ефект върху психиката, затова сънливостта и депресията в крайна сметка ще изчезнат.

Лош сън

Много момичета отбелязват, че не знаят за ситуацията си, но забелязват, че в един момент сънят им става неспокоен. Това е още един симптом на забавяне на бременността, на което си струва да се обърне внимание. Веднага след като плодът започне да се развива, момичетата ще искат да си лягат рано. В същото време събуждането на жените идва много по-рано, след което не могат да спят. Дори ако сънят беше завършен, има неприятно усещане, че са наранени и не спи.

Тази топлина, после студена

Симптом на бременността в първите дни на забавянето е рязкото повишаване на телесната температура и понижаване на кръвното налягане. Всичко това води до това, че често момичетата могат да бъдат много горещи в една тениска, когато, например, навън е доста студено. Напротив, някои жени не могат да се затоплят по никакъв начин, дори да облекат всички топли дрехи в къщата.

Гадене и миризми

Класическите симптоми на ранна бременност след закъснение са гадене и повръщане. Въпреки това, те могат да бъдат наблюдавани от втората седмица на бременността и да продължат до осми. Гадене и повръщане, свързани с нарушение на невроендокринната регулация на функциите на тялото, т.е. с нарушения във функционалното състояние на централната нервна система. В ранните стадии, жената ще се сблъска не само с повръщане, но и с дразнене на слюнчения център. Бременните момичета са увеличили слюните, което може да доведе до нежелана загуба на тегло.

Мигрена и главоболие

Ранните симптоми на бременност след закъснение са внезапни промени в хормоналните нива, които от своя страна могат да причинят чести главоболия. Но не се притеснявайте, защото ще се случи около края на първия триместър, когато хормоналния баланс постепенно се нормализира.

Подуване на крайниците

Когато настъпи бременност, първият симптом след закъснението е подуване на ръцете и краката. Това се дължи на факта, че освободеният прогестерон започва да задържа сол и течност в тялото. Ако започнете да стискате пръстите си в юмрук, ще забележите, че те са се увеличили в обем. По време на бременността се извършва приток на кръв към малкия таз и матката непрекъснато се увеличава. Затова не се учудвайте от появата на подпухналостта на ръцете и краката.

Болки в долната част на гърба и корема

Когато бременността започне, може да почувствате малко болка в областта на сакрума. Тя може да бъде незначителна и краткосрочна и може да се появява редовно дори през последните месеци на бременността. Този симптом на бременност в дните на закъснение може да бъде много остър. Понякога при някои жени стомахът започва да боли, като например по време на менструация.

Чревни разстройство и подуване на корема

Много чест знак за „интересна позиция“ е увеличаване на обиколката на корема в най-ранните етапи. Матката едва започва да расте, така че това се дължи на раздуването на червата. По време на цялата бременност ще видите, че скоростта на храносмилането и неговото задържане ще намалеят, и поради това може да изпитате подуване на корема и вероятно ще има и запек. През този период се извършват хормонални промени в организма, което води до увеличаване на кръвоносния пълнител на коремните съдове. Той причинява подуване на чревните стени.

Чести посещения в тоалетната

Нивото на хормоните в началото на силно се е увеличило, а това води до това, че жената често отива в тоалетната. Това се дължи на силния прилив на кръв към тазовите органи. Пикочния мехур, бъбреците и уретерът регулират работата си, а жената може да се чувства често желание да използва тоалетната както през деня, така и през нощта. Но не се притеснявайте, защото уринирането се случва без никаква болка. Вярно е, че отслабването на имунитета може, от своя страна, да доведе до млечница.

Млечница и вагинално течение

Тяхната поява е свързана с кръвонасищането на тазовите органи. Бременността води до повишаване на нивото на водорода във вагиналния секрет. Това е механизмът за защита на тялото на бъдещата майка от поглъщане на вредни микроорганизми. В този случай е необходимо да се излекува млечницата, в противен случай може да заразите детето, а това със сигурност ще доведе до неприятни последствия.

Ниско налягане, потъмняване на очите и припадък

Това са класическите симптоми на бременността. Припадъкът, замаяността и слабостта могат да се появят доста неочаквано, затова е необходимо повишено внимание. Влошаването на нещата може да бъде намирането на бременна жена в запушена стая, гореща баня, дълъг глад.

Увеличаване на апетита

Това е ярък признак на бременност, често се появява в първите дни на закъснението. Симптомите на бременността също могат да се появят малко по-рано, всичко се случва индивидуално. Жените в този период могат да имат желание за някои продукти (например, тя може постоянно да иска ягоди, грозде или дори нещо специфично). В този случай може да има отвращение към любимите ви продукти.

Забавена менструация

Симптомите на бременността след закъснение могат да изглеждат различни, но дългото отсъствие на менструация говори много. Смята се, че това е най-доказаният и най-очевиден знак за „интересна позиция“. Разбира се, забавянето може да възникне и по други причини. Обикновено те са стресови ситуации за тялото. Въпреки това, ако имате активен сексуален живот, тогава забавянето на менструацията може да покаже бременност. Препоръчително е в този случай да закупите специален тест, който може да потвърди или отхвърли вашите подозрения.

Показват ли се всички симптоми?

Много бременни момичета казват, че усещат много от горните симптоми. В същото време знаците се появиха внезапно и също внезапно минаха, а след това се появи забавяне. Ако сте наблюдавали нещо в дома си, периодът ви не е навреме, а след това измервайте базалната температура сутрин. Ако е повече от тридесет и седем градуса, отидете в аптеката и си купите тест за бременност.

Има ли някакви непреки симптоми?

Да, някои симптоми са прикрити. Много бременни жени са увеличили обонянието си и се появява отхвърляне на остри аромати. Ниска болка в гърба по време на бременност се случва, но много рядко, обикновено в ранните етапи. Това може също да означава, че имате някакво сериозно заболяване, така че се нуждаете от експертен съвет.

Също така не е необходимо да се предполага, че всички бременни момичета искат да ядат нещо специфично и необичайно. Да, много дами наистина са в позиция, която искат да ядат нещо оригинално, но има много примери за факта, че вкусовите навици на бременните жени изобщо не се променят.

Сега знаете какви симптоми на бременност могат да се появят в ранен период, така че ще можете да определите състоянието си навреме.

Препоръки на лекаря

Ако очаквате бебе, тогава трябва да помислите какво трябва да се направи, за да се роди здраво. Важно е да се приемат за тази цел витаминно-минералните комплекси, предписани за бременни жени, предписани от гинеколога. През първия триместър ще има остър дефицит на витамини и микроелементи, което може да доведе до вътрематочни патологии. Не искате детето да има здравословни проблеми? Затова се препоръчва да се спазват всички разпоредби. И това се отнася не само за първото тримесечие. Вторият и третият също изискват достатъчно количество витамини и минерали, тъй като дефицитът им може да повлияе неблагоприятно върху формирането на структурата на органите.

Правилното хранене също е изключително важно. По време на бременността е нежелателно да се ядат някои храни, да се пие алкохол, да се пуши и често да се използва кафе. Струва си да правите храна балансирана и възможно най-здрава, за да ви накара да се чувствате добре.

Първите симптоми са 100% гаранция?

Точно определяне на наличието на бременност може да бъде само квалифициран лекар, защото понякога дори тестове правят грешки. Гледайте тялото си, за неговите промени. Ако наблюдавате такива симптоми в дома си, не бързайте да се радвате, изчакайте менструалния цикъл или направете тест, за да проверите или опровергаете собствените си подозрения. Така че можете да избегнете ненужен стрес, който по време на бременност не е абсолютно необходим!