Гребен за осветяване - какво е това?

ИЗСВЕТЛЯВАНЕ НА КОСА! (Юни 2019).

Anonim

Много момичета предпочитат да не ходят на салони за красота, а да създават модерни прически у дома. И в това често помага специален гребен за подчертаване. Но какъв е този аксесоар, как да го използвам? Ще научите за това в тази статия.

Какво е гребен за подчертаване?

Като правило този аксесоар не се използва от капитана на фризьорството. Гребен за осветяване е по-подходящ за оригинално оцветяване вкъщи, когато няма възможност да се консултирате със специалист.

Аксесоарът е пластмасов гребен, в единия край на който има широки зъби, а другият край има заострена форма. Така жената може самостоятелно да избере необходимите направления с помощта на остър връх. Широките зъби ви позволяват да разпределите светлинния разтвор по нишките.

Понякога можете да намерите модели на гребени, в които, вместо на зъбите, има твърда четка, направена от изкуствен влак. Въпреки това, както показва практиката, няма особена разлика между два различни гребена.

Гребен за осветяване - как да се използва?

За да извършите осветяването у дома, трябва:

  1. Приготвя се оцветяваща смес чрез смесване на синия прах и оксигенатора.
  2. Внимателно разресвайте косата, изберете нишки, които ще бъдат боядисани.
  3. Нанесете светкавична смес към гребена и обработете всяка нишка с нея.
  4. Оставете сместа върху косата за 10 до 30 минути (в зависимост от желания цвят), след това изплакнете с топла вода.
  5. Не забравяйте да приложите възстановителен балсам за боядисана коса.

Против оцветяване с гребен

Най-големият недостатък на самооцветяването е, че е много трудно да се направи плавно и висококачествено. Но гребенът не гарантира, че нишката ще се освежи напълно. Възможно е след измиване на главата да забележите, че оцветяването се оцветява, а сянката изобщо не ви харесва. Ето защо, когато се използва гребен за подчертаване у дома, помощта на приятел или роднина е много важна.

Въпреки това, най-разумното решение би било пътуване до салон за красота, където професионалист в работата му ще направи висококачествен оцветител, който по-късно няма да съжалява. Гребен е по-добре да се спаси за прилагането на домашни маски за възстановяване и подхранване на косата. В крайна сметка, тази задача фризьорски аксесоари се справят на 100%.