Възможно ли е да се направи татуировка на вежди за бременни: съвети от експерти

DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor (Юни 2019).

Anonim

Една жена иска да изглежда красива винаги, особено остро се проявява по време на бременност. Много представители на нежния пол не харесват бързо променящия се вид, закръглената форма и състоянието на кожата. Често причината за това са забраните на лекарите по познати процедури, които са противопоказани в интересната позиция на момичето. Добре поддържаните вежди отдавна се превърнаха в незаменима част от готовия образ, услугите на майсторите на тази специализация са много търсени. Особено удобен перманентен грим - спестява време и нерви. Въпреки това, дебатът за това дали е възможно да се татуират вежди за бременни жени, не отшумява.

Татуировка от първия триместър

Първите месеци след зачеването - това е труден период за една жена, по това време тялото й се възстановява, започва да работи за двама. В допълнение, много жени през първия триместър изпитват тежка токсикоза, слабост, замаяност, умора.

Така че е възможно да се направи татуиране вежди бременни в ранните етапи? Ако жената наистина иска да направи тази процедура, тогава тя трябва да изчака поне за втория триместър, тъй като при първите болезнени усещания и външни интервенции могат да провокират контракция на матката. Последствието от това ще бъде спонтанен аборт.

През първия триместър се слагат основните органи на бебето, химическите компоненти на боята могат да причинят непоправима вреда на плода. Това ще се отрази на по-нататъшното му развитие.

Прилагането на постоянен грим през втория триместър

Противниците на татуировката ще заявят недвусмислено, че това не трябва да се прави по време на бременността, но ако изберете по-малко от две злини, по-добре е да го направите в този период.

Прагът на болката е различен за всеки, но въпреки това за всяка жена по време на бременност тя се увеличава, така че дори плитките кожни пробиви могат да бъдат много забележими. Особеността на интересната ситуация е, че в такава ситуация е невъзможно да се прави анестезия под каквато и да е форма, тъй като може да навреди на плода и да причини алергия при майката.

Ако имате въпрос, възможно ли е да направите татуировка на вежди за бременни жени през второто тримесечие, заслужава си да претегляте желанието си с възможните последствия. През този период рискът от загуба на плода вече е значително по-нисък, но може да възникне спазъм и маточно кървене от силна болка. Също така, не забравяйте за вероятността от отклонения в развитието на детето поради остра алергична реакция.

Възможно ли е да се направи татуировка на вежди за бременни жени в късните периоди?

В последния триместър, развитието на важни органи на детето продължава, но процедурата на постоянен грим вече не е в състояние да повлияе на тяхното формиране. Въпреки това, в края на термина болка може да предизвика контракции на матката, които могат да причинят преждевременно раждане. Детето, родено преждевременно, изисква специално медицинско наблюдение и грижи. Може да се наложи дългосрочна рехабилитация.

Ефектът на татуировката и неговите компоненти върху хода на бременността не е напълно изяснен, но никой не може да предвиди предварително дали боята ще предизвика тежка алергия при детето или майка му. Такъв риск не се оправдава.

Становище на лекарите

Ако попитате някой лекар дали е възможно да направите татуировка на вежди за бременни жени, тогава той ще направи отрицателна присъда. Интересна позиция е важно противопоказание за прилагането на перманентен грим. Особено си струва да се въздържите от това, ако детето се справи с всякакви трудности и утежняващи фактори, като множествени раждания, полихидрамини.

При плацентарната циркулация на матката вредните вещества практически не се получават от майката към плода, те се филтрират със специална мембрана. Но все още съществува риск от силна алергична реакция, тъй като бременната жена има нестабилен хормонален фон и слаба имунна система.

Освен това, като се използват услугите на непрофесионален козметик, е възможно да се донесат инфекции с нестерилни инструменти, той ще се разпространи по цялото тяло и проникне в феталните мембрани. В резултат на това може да възникне критична ситуация до смъртен изход.

Всеки висококвалифициран специалист в областта на козметологията ще съветва да се пие три дни преди процедурата курс на подготовка за херпес. Това се прави, защото с инвазивна интервенция може да се предизвика избухване на тази инфекция. Лабиалният херпес не е опасен за детето, ако този вирус вече е бил в тялото на майката преди зачеването, тогава плодът защитава имунитета си. Ако жената донесе инфекцията след това, то ще се отрази негативно на развитието на бебето.

При инфектиране с херпес в третия триместър има голяма вероятност да се развият такива патологии като увреждане на мозъка, централната нервна система, дефекти на зрителните и слуховите апарати. Най-фаталната последица от инфекцията ще бъде смъртта на плода.

Съвети за красота

Отговорът на козметика на въпроса дали е възможно да се направи трайно татуиране на вежди за бременни жени ще зависи от неговия професионализъм и от това колко много ценят репутацията си.

Много салони в преследване на пари пренебрегват предпазните мерки и се съгласяват да предоставят тези услуги на бременни клиенти.

Има и ситуация, при която едно момиче умишлено прикрива информация от челото си за интересното й положение от челото на брови. Тогава цялата отговорност пада върху клиента. В един добър салон задължително се попълва договор, където има клауза, че ползвателят на услугите е получил съвет за противопоказания и е наясно с възможните последствия.

За съжаление, има жени, които, заради своята красота, са готови да затворят очите си за последствията за детето. Експертите в този случай все още ги съветват да изчакат, защото поради хормонални промени пигментът няма да се абсорбира от кожата. В най-добрия случай боята ще изчезне от веждите за 1-2 месеца, а в най-лошия случай цветът ще се окаже напълно различен от очакваното. Във всяка от тези две ситуации клиентът ще губи само пари и нерви.

Също така, всеки козметолог ще каже, че татуирането на вежди изисква корекция и специални хигиенни процедури. Едно момиче, което се готви да стане майка, не винаги може да има стабилно здравословно състояние, ще й е трудно да се грижи добре за веждите си.

Женски отзиви

Въпреки мнението на лекарите и козметолозите дали е възможно да се направи татуировка на веждите за бременни жени, мненията на жените в позицията показват, че те все още посещават процедурата на свой риск и риск.

За щастие, процентът на сериозните последствия за майката и бебето е изключително нисък. Но почти всички момичета, които очакват дете, отбелязват кратък период на запазване на пигмента върху веждите. Също така, дамите, които използват тази услуга не за първи път, казват, че в интересна позиция са преживели силна болка. Преди тази процедура беше по-удобна за тях.

Изработване на специални бои за вежди

За да бъдете красиви, не е необходимо да рискувате здравето и благополучието на нероденото бебе. Подчертайте формата на веждите и им придайте богат оттенък със специална боя. Това се прави от вас или от специалист.

Боя за вежди се продава в магазини на професионална козметика, не е необходимо да се вземат евтини аналози. Когато използвате инструмента, трябва да се съсредоточите върху някои от нюансите:

  • Боята не трябва да съдържа амоняк, бензол и фенол. Тези компоненти са много вредни, включително и не бременни.
  • Срок на годност. Не се разрешава използването на изтекли средства.
  • Използването на боя по предназначение и стриктно съгласно инструкциите. Не може да се прекалява в космите.
  • Веждите трябва да бъдат боядисани в добре проветриво помещение.
  • Преди да се приложи, е важно да се тества за алергична реакция.

За разлика от татуировката на веждите, бременните жени могат да използват специални оцветители, тъй като кожата не се поврежда, когато се прилага, пигментът не влиза в кръвта.

Оцветяване с естествени багрила

Не само безопасно, но и полезна алтернатива на татуировката може да бъде оцветяване на вежди с къна и басма. И двете от тези багрила са естествени, те са направени от сушени и прахообразни растения.

В допълнение към благородните и богати цветове на къна и басма, се погрижете за космите, предотвратете загубата им и ги направете по-дебели.

Ако имате някакви съмнения дали е възможно да направите татуировка на вежди за бременни жени, по-добре е да не рискувате, а да се обърнете към естествените багрила. Те няма да навредят на плода. Майката може да има алергии, преди да приложите, трябва да направите тест.

Постоянен грим при кърмене

Някои жени чакат момента, в който раждат и могат да си направят татуировка. Това наистина ще бъде възможно, ако детето отиде на изкуствена диета. Когато кърменето лекарите настоятелно препоръчват да не се извършва тази процедура.

Нарушаването на целостта на кожата е изпълнено с инфекция, а боята може да предизвика алергии. Кърмещата майка ще я предаде на бебето си. Освен това в млякото ще се отделят вредни компоненти на оцветителя. Последиците и реакциите на новороденото могат да бъдат непредсказуеми.

Ако процедурата вече е извършена

Бъдещите майки обикновено се интересуват, възможно ли е да направите татуировка на вежди бременна? Но има и ситуации, когато жена, която не знае за позицията си, вече е отишла в процедурата.

Няма нужда да се паникьосвате. Процентът на негативните последици е много нисък и нервен, може само да изостри ситуацията. След като научите за бременността след прилагане на татуировка, трябва да посетите гинеколог и да разкажете за ситуацията. За да го успокои, той ще поръча доставянето на тестове и ултразвук. Липсата на каквито и да е отклонения от нормата показва, че всичко мина без последствия.

В резултат на това установихме дали е възможно да има татуировка на вежди за бременни жени. Това е силно обезкуражено, въпреки че никой не може да забрани на жената да го направи. Но за да бъдеш красива бъдеща майка, а не да рискуваш, най-добре е тази процедура да се направи няколко месеца преди планираната концепция.