Най-скъпият часовник в света: топ 10. Кой носи най-скъпия часовник?

Луксът по ръцете на политиците (Юни 2019).

Anonim

Какво е часовник за съвременен богат човек? Това не е просто удобен аксесоар, но и индикатор за социалния статус. Богатите хора могат да си позволят да събират часовници, които струват милиони долари. Това са марки скъпи часовници, които са сред първите десет. Какви са тези принадлежности, достойни за самите царе? Нека поговорим за най-известните часовници в света.

Световен лидер

Кои са най-скъпите часовници в света? Топ-10 отдавна се оглавява от 201-каратов Chopard. Цената на продажбата им на търг е 25 милиона долара. Това е уникално произведение на изкуството, не само часовникарство, но и бижута. Този златен диамантен часовник е създаден през 2008 г. от Chopard. Какво е специално за този аксесоар? Часовникът има малък циферблат, който е украсен с голям брой невероятни диаманти.

Увенчани с този състав са три големи камъка от синьо, бяло и червено, които са с форма на сърце и имат общо тегло 38 карата. Общо, часовникът инкрустира диаманти с общо тегло 201 карата. Това е най-скъпият часовник в света. Топ 10 те са начело в продължение на много години и досега никой друг модел не е нарушил ценовия рекорд.

Второ място

Втората позиция е здраво заета от часовниците Суперкомплектация на Patek Phillipe. Те са направени през 1932 г. по поръчка. Най-добрите майстори са работили по създаването им в продължение на 5 години. Механизмът на този часовник беше много сложен. Изработени са от чисто злато, а циферблата е от сребро. Но основното предимство на този часовник е тяхната функционалност.

Под капака на кутията има 900 части. Този аксесоар може да изпълнява 24 функции, сред които е способността да се покаже времето на движението на Слънцето в Ню Йорк. В прозореца, разположен на циферблата, има фрагмент от нощното небе, който собственикът на часовника вижда от прозореца си. Часовникът, чиято цена е 11 милиона долара, отиде за милионер Хенри Грейвс от Америка, за когото тяхното събиране е хоби.

Трето място

На трето място е мъжкият часовник Philippe Platinum World Time, създаден от Patek Philippe. Цената им е 4 милиона долара. Особеност на часовника е възможността да се покаже точното време на всяка държава в света.

През 2002 г. това е най-скъпият часовник в света. Топ 10 те водеха известно време. Часовникът има механизъм за самонавиване. Във всеки часови пояс те показват точното време. Този аксесоар има много сложен дизайн. Тези ръчни часовници за мъже се считат за най-надеждни в общата оценка.

Четвърто място

Следващото по значение и оригиналност са часовниците на Vacheron Constantin Tour de l'Ile. Но това не е най-скъпият часовник в света. Топ 10, те не водят, заемайки едва четвърто място. Въпреки това, механизмът на този часовник се счита за един от най-сложните. Състои се от 834 части.

Сред оригиналните функции на часовника може да се различи индикаторът за нощното небе, времето на залеза и вечния календар. Този необичаен аксесоар струва 1, 5 милиона долара. Всички представители на първите десет са в частни колекции на заможни хора. Те се продават много рядко на търг и тяхната стойност може значително да се увеличи. Придобиването на такива часовници може да се нарече достойна инвестиция.

Пето място

Първите пет са завършени от часовника Sky Moon Tourbillon, произведен от същата компания Patek Philippe. Цената им е малко по-различна от предишната и възлиза на 1, 3 милиона долара. Както всички лидери на класацията, този часовник се отличава със сложен механизъм.

Те имат две циферблати, индикатор за фаза на луната, часови зони, вечен календар, индикатор за ретроградна дата. Въпреки относително ниската цена, този часовник може да се нарече един от най-сложните от гледна точка на функционалност. Всички лидери на световните класации са надеждни, което е един от аргументите за определяне на тяхната стойност.

Най-скъпият женски часовник

Женските часовници имат собствен рейтинг. Швейцарските аксесоари винаги са били известни със своята надеждност. Въпреки това, майсторите на бижутерната къща в Лондон създадоха също толкова прекрасен шедьовър. Часовете на Graff Diamond са на стойност около 55 милиона долара. Общото тегло на диамантите и диамантите, които ги украсяват, е 110 карата. Майсторите и бижутерите са ги създавали в рамките на един месец. Това е най-скъпата и оригинална бижута за женската ръка. Диамантите и диамантите имат много различен цвят.

Швейцарско качество

Chopard L'Heure du Diamant е и изтънчен женски часовник. Швейцарските майстори създават уникално творение, качеството и красотата на които удивляват въображението. Въпреки факта, че цената му е малко по-малка и варира между 400 хил. Швейцарски франка, те се отличават с оригиналния си инлей.

За украса на часовника е използван 1159 диаманта. Общото тегло на бижутата е 23, 6 карата. Часовникът бе обявен за най-добър през 2013 г. на Гран при на Швейцария. Такива бижута ще бъдат чудесен подарък за най-невероятната красота.

Оригинални декорации

Сред многото шедьоври на часовникарството и бижутерията има още няколко часа, които заемат достойно място в общия списък. Най-оригиналните парчета включват часовника Happy Diamonds. Те бяха издадени от известната швейцарска компания Chopard до нейната 150-та годишнина. Компанията е известна с изящни и елитни аксесоари. Те са предпочитани от известни актьори, спортисти, политици и музиканти.

Часовете на Happy Diamonds се отличават с оригинален дизайн и, разбира се, надеждност. Занаятчиите принудиха диамантите да плуват в циферблата. Тези характеристики създават усещане сред ценителите на красотата. Това е най-успешната колекция от такива произведения на изкуството. Часовете получиха награда на престижния конкурс в Баден-Баден. Те са направени през 1976 година. През същия период се появи цялата колекция. Тя включва няколко други, също толкова невероятни аксесоари, които се отличават с красотата и изяществото, присъщи на всички творения на тази бижутерска къща.

Идеални форми

Използвайки бижута, бижутерите могат да създават истински произведения на изкуството. Chanel Mademoiselle Prive е часовник с перфектна кръгла форма. Творецът им беше Коко Шанел. Фигурата на циферблата е направена с помощта на диаманти и флуоресцентната технология La floraison. Обръща се внимание на неблагородни камъни, които винаги присъстват в часовниците на това ниво и не са нещо специално. Основното предимство беше трептящата боя. Циферблатът изобразява птици, растения, цветя и дори пространство. Това е класически стил, съчетан с елегантност и елегантност. Гледането на това ниво не може да се разглежда като обикновен аксесоар. Те въплъщават стила, вкуса и нивото на богатство.

Всички представени копия заслужават само най-добрите световни колекции. За да ги носите, трябва да имате достатъчно елегантност и шик.

Много известни личности имат няколко скъпи часовници в колекциите си. Политиците предпочитат сериозни марки. Цената на часовете на Владимир Путин е 60 хиляди долара. Той предпочита Patek Philippe, A. Lange & Sohne, Breguet или Blancpain. Баскетболистът Майкъл Джордан носи Hublot Big Bang Camo Arctic Bang Carat, които бяха пуснати в количества от 500 броя. Футболистът Зинедин Зидан предпочита часовниците на IWC. Лионел Меси е лицето на швейцарската компания Audemars Pigueti.