Дюза за наденица за месомелачка: избор, ревюта

Стийм моп модел X5 - почиства и полира повърхности | 4Sales.bg (Юни 2019).

Anonim

Месомелачката е устройство, необходимо за всяка кухня. Наличието на този прост механизъм, предназначен за приготвяне на мляно месо с различна консистенция, позволява на домакините лесно да приготвят такива ястия като котлети, кнедли, кюфтета и много други. Модерните мелници за месо са удобни преди всичко, защото се захранват с електричество и имат добра мощност. Това значително улеснява работата на домакинята.

В допълнение, модерен имейл. Месомелачката често има усъвършенствана функционалност. С това оборудване можете да направите не само мляно месо, но и макаронени изделия, както и салати. И разбира се, функцията за правене на вкусни домашни колбаси е много популярна. За да направите такова ястие, просто трябва да поставите специална дюза на месомелачката. За какво са аксесоарите от този тип и да поговорим по-нататък.

Използваният материал

Дюзата за варене на колбаси може да бъде направена или от метал, или от пластмаса. Потребителските прегледи на двете версии на аксесоара са еднакво добри. Металните дюзи са издръжливи и удобни за използване. Въпреки това с течение на времето върху повърхността им могат да се появят петна от ръжда. След нанасянето на такава дюза, внимателно измийте и избършете със суха мека кърпа.

Пластмасовите модели не се различават по специална сила, но са и много удобни. В повечето случаи те се купуват в комплекти. Съставът на последния може да включва дюзи, предназначени за приготвяне на колбаси, както и колбаси, решетки с различен диаметър на отворите и др.

Обикновено, дюзата за наденица за мелница за месо е проста тръба с различни диаметри на входа и изхода. Тя се закрепва към месомелачката чрез завиване, тъй като има резба в единия край. Има и големи дюзи, допълнени от отделен горен звънец за парчета месо с широка тава. Тези модели се използват в електромашините от съвременната проба и при необходимост се монтират като основен работен инструмент.

Разходи за

Цената на дюзите за колбаси обикновено е много ниска. В месомелачките на известни производители на последната версия, те най-често идват в комплект. Ако дюзата не е прикрепена към устройството, винаги можете да я закупите отделно. Тези аксесоари се продават в онлайн магазини и търговски центрове.

Метална дюза за наденица за месомелачка струва около 300-400 рубли. За набор от пластмасови модели ще трябва да плащат около 700-1000 рубли. Разбира се, големите дюзи с тави са малко по-скъпи. Цената на тези аксесоари може да варира между 2000-4000 рубли.

Критерии за подбор

При закупуване на дюза трябва да се обърне внимание на няколко важни момента. Материалът, използван за направата на този аксесоар, трябва да има най-гладка повърхност. В противен случай, кайма при готвене колбаси ще започне да се забива вътре в дюзата. Също така трябва да погледнете диаметъра на входа и изхода на цокъла. Съвременна електронна поща. Месомелачката може да има различни параметри. И вие трябва да изберете дюзата, която е подходяща за този конкретен модел. Дебелината на колбаса ще бъде получена, когато се използва, в зависимост от диаметъра на изхода на аксесоара.

Производители и ревюта

Те произвеждат такъв аксесоар като дюза за домашно приготвени колбаси, днес много компании. Популярни са както аксесоарите, произведени от местни и чуждестранни производители. Много добри отзиви за клиенти, например, заслужават пластмасови модели "MIM". Също така добрите дюзи, предназначени за готвене на колбаси в месомелачки, се произвеждат от добре познатата фирма Moulinex. Ако решите да си купите метална дюза, трябва да обърнете внимание на модела "EmKasbaski".

От големите дюзи с гнездо и тава марката KitchenAid е спечелила добри отзиви. Те могат да се използват в комплект не само с месомелачка, но и с кухненски робот. Това ви позволява да приготвяте колбаси от мляно месо и зеленчуци.

Как да го направите сами

Накрайникът за наденица за месомелачка има много прост дизайн. Ето защо, ако желаете, може лесно да се направи ръчно. Всичко, от което се нуждаете, е пластмасова бутилка и ножици. Вратът трябва да бъде отрязан така, че диаметърът на получения елемент да съвпада с диаметъра на голямата гайка на месомелачката от обратната страна. Преди това върху бутилката трябва да се начертае линия за отрязване на маркер. За приготвяне на наденицата, шията с част от стените на бутилката е просто прикрепена към камбаната и гайката е здраво затегната.

За по-голяма ефективност на нишката на бившата бутилка е да се фиксира тялото от спринцовката до 20 mm. В този случай се получават много удобни дюзи за пълнене на колбаси.

От бутилката, между другото, можете да направите друго, по-сложно устройство. Можете да го използвате за пълнене на колбаси и без месомелачка. Разбира се, в този случай, трябва да имате готов пълнеж. За производството на това устройство ще са необходими две бутилки. Техните диаметри трябва да са такива, че единият от тях да се впише плътно в другия. В основната бутилка трябва да отрежете дъното. Освен това в нея се поставя втората бутилка. Дъното на последния трябва да бъде насочено към врата на първата. В основната бутилка по време на работа се поставя пълнеж. Второто в този случай ще действа като бутало. За удобство си струва да се налива вода в нея и да се затяга капакът.

Характеристики на употреба

Както можете да видите, дюзата за наденица за месомелачка е аксесоар, наистина удобен и полезен. Той е изключително лесен за използване. Накрайникът е просто фиксиран на месомелачката. От друга страна, върху него се поставя черупка. Усукването на пълнежа трябва да бъде такова, че последното да бъде пълно с тях възможно най-равномерно. Полученият по този начин полуфабрикат се поставя върху лист за печене и се поставя в добре загрята фурна. В процеса на готвене наденица от време на време, се изсипва капещата мазнина. Има много рецепти за това вкусно домашно приготвено ястие. Обикновено, черупката пълнени едро нарязан мляно месо.