Таблетка на офицера - специална практична чанта

Calling All Cars: The Bad Man / Flat-Nosed Pliers / Skeleton in the Desert (Юни 2019).

Anonim

Един от важните аксесоари, необходими на военен човек, в допълнение към оръжията, е чанта. Таблетката на служителя - модел, използван в различни съществуващи и вече изчезнали армии на света. За един войник този атрибут често е просто незаменим. И днес таблетката на офицера не губи своята стойност. Това е високоспециализирана чанта, предназначена за конкретни задачи.

Табелката на служителя - въпрос на спешност?

И така, още. Служителите и офицерите на място трябва редовно да проверяват с картата. Но метеорологичните условия развалят хартията много. Таблетката на офицера ви позволява винаги да държите картата под ръка, докато надеждно я предпазвате от влага. Най-често те са изработени от кожа или висококачествена кожа. В допълнение към картата, в таблетките се носят и химикалки, моливи, линийка, компас и различни документи. В момента този тип боеприпаси се използват все по-малко. Въпреки че сега тези атрибути се придобиват от хора с различни професии и хобита - от военни до туристи.

Универсална чанта

По принцип, таблетният офицер е универсален аксесоар, предназначен за използване на полето. Въпреки това, както вече споменахме, той може да се използва не само във военни операции, но и например в спорта или туризма. От голямо значение е материалът, от който са изработени плочите. Най-често това е естествена кожа. Затова всички предмети, които са в чантата, остават надеждно защитени от влага. Картите и графиките в полеви условия са напълно безопасни.

Таблетката се състои от две отделения. Един от тях е направен от прозрачна пластмаса - за различни документи. Вторият е за различни аксесоари. Има в таблетката и друго панти. Той е оборудван със специални държачи за химикалки, моливи, линийки, гумичка, километраж и други предмети. За носене в ръцете на таблетката има къса каишка, за носене на рамото или на врата - дълга, регулируема особено за всякакви нужди.

1935 г. Проба

Служителят на таблетната чанта от пробата от 1935 г. е познат на всеки военен човек. Отчасти такива модели започнаха да пристигат през 1936 година. Изработени са по правило от висококачествена кожа от черен цвят с гранулирана повърхност, която не позволява появата на отблясъци. Войниците също използваха граждански таблетки. Имаше и трофейни копия. В края на войната основните цветове на таблетките бяха кафяви и зелени. На гърба на горния клапан са щамповани годината на производство и печатът на производителя. Тези таблетки са използвани от офицери, офицери, артилерийски наблюдатели, военна жандармерия, комуникационни работници, куриери и друг военен персонал в съответствие с техния вид дейност.

пълнеж

И накрая. Таблетката - атрибут на кожата с правоъгълна форма най-често кафяв или черен. Горната му част е затворена с клапан с катарама. По-рано в някои случаи можеше да се използва скоба

Под вентила има седем клетки за моливи и няколко джоба за владетели. Вътре таблетката е разделена на две отделения с преграда. В едно от отделенията се съхраняват карти в защитен калъф, направен от две целулоидни прозрачни листа, закрепени заедно с кожена рамка.

Носете таблетката, ако желаете, също и на колана. В този случай, коланът се навива през примки, пришити към задната му стена. Разрешено е да носят таблетката и каишката, хвърляйки я върху дясното рамо. Според Хартата, тя трябва да е пред лявата или на бедрото.