"Морска вълна" (лагер): ревюта. Туапсе - детски отдих. "Морска вълна" - лагер, Туапсе

ВАРНА -морска градина Зоопарк (Юни 2019).

Anonim

Туапсе е известен курортен град, разположен на брега на живописния залив Туапсе. Недалеч от него, в близост до село Лермонтово, има детски лагер "Морска вълна". Климатът тук е необичайно мек и топъл. Този район има голям брой слънчеви дни. Море за къпане и чист въздух допринасят за приятна почивка и укрепване на детското здраве.

Стаи и Територия

Триетажни сгради на лагера (2 сгради) са разположени в непосредствена близост до морето. Децата се настаняват в комфортни стаи за 4-6 души. Стаите са с легла, гардероб, нощни шкафчета. Всяка от тях има баня (мивка и душ). Залата е оборудвана с мека мебел и телевизор. Постелките се сменят ежеседмично, а мокрото почистване в стаите се извършва всеки ден. Отрядите се състоят от 25-30 души. Всеки учител работи с един учител и двама съветници.

Администрацията на лагера обръща голямо внимание на озеленяването и озеленяването. Тук не се допускат външни лица. Лагерът се пази денонощно. Територията е оградена с ограда, по периметъра на която са монтирани камери за видеонаблюдение. Съществува и система за озвучаване.

храна

“Sea Wave” - лагер с пет хранения на ден. Менюто е проектирано много внимателно, различно е. За хранене децата следват диета. Калоричното съдържание на съдовете е най-малко 3000 kcal. Освен основната храна, децата ежедневно получават плодове и зеленчуци. В допълнение, менюто включва разнообразие от сладкиши и зеленчуци. Децата се хранят в просторната трапезария на маси с хигиенно покритие. Залата се обслужва от сервитьори. Проектиран трапезарен лагер за 1000 места.

Медицинско обслужване

На територията има медицинска сграда. Здравето на децата е под постоянно наблюдение. Има денонощна работа на педиатри. В случай, че детето се разболее, лечението ще му бъде възложено от висококвалифициран лекар. Стаите за зъболечение и лечение са оборудвани с модерно оборудване и оборудване. Разбира се, има дресинг и всички необходими лекарства.

DOL "Sea Wave" не приема деца, страдащи от болести като епилепсия, алергии към слънцето, бронхиална астма, енуреза, диабет, туберкулоза, всички инфекциозни заболявания, бъбречна недостатъчност, сърдечни заболявания.

Програма за лечение

“Морска вълна” е лагер, в който вашето дете ще почива не само, но и ще укрепи здравето си. Децата се поливат с минерална вода, съдържаща йод. Освен това готвачите на столове приготвят разнообразни билкови чайове за деца (билкови напитки), които имат благоприятен ефект върху нервната система и цялото тяло. Ето лечението:

 1. Заболявания на ендокринната система.
 2. Нарушения на храносмилателния тракт.
 3. Метаболитни нарушения.
 4. Заболявания на дихателната система.
 5. Белодробна болест. Лечението включва аерация на морския въздух. Това е нощен и дневен сън точно на плажа, на специално оборудвани места.
 6. Заболявания на костите и мускулите.
 7. Аномалии на поза. Децата с такъв проблем могат да бъдат назначени за меко разтягане на гръбначния стълб.

Специалистите на лагера са разработили специална физиотерапевтична програма, включваща UFO-терапия, инхалационна и магнитна терапия.

Развлекателни дейности

“Sea Wave” е лагер, в който детето ви ще се забавлява много. За децата се организират пешеходни турове и туристически обиколки. Срещу допълнителна такса можете да посетите:

 • Делфинариум;
 • воден парк;
 • Сафари парк в град Геленджик;
 • долмени;
 • водопади;
 • щраусово ранчо.

Също така лагерът организира платени разходки с лодка по лодки. Развлекателна програма, включена в цената на ваучера, е разработена от опитни учители, танцьори, художници, режисьори и студенти, които преминават практическо обучение. В района на лагера има разнообразни хоби групи. През деня децата играят игри, организират концерти и спортни събития. Вечерта се организират дискотеки и филмови прожекции. Празниците “Ден на Нептун” и “Конкурс за красоти и красавици” са много интересни и зрелищни.

Плажен лагер

"Морска вълна" - лагер (Лермонтово), разположен в непосредствена близост до морето. Плажът е само на 30 метра от сградите. Крайбрежната зона тук е покрита с малки камъчета. Плажът е много удобен, оборудван е с всичко необходимо: душове, бани, чадъри и шезлонги. Педагозите и съветниците отговарят за безопасността на децата по време на къпане. Освен това на плажа постоянно работи спасителна служба. Лодка с всички необходими спасителни средства винаги се поддържа в готовност. Лагерът, наред с други неща, има свой насип с просторни беседки, украсени с красиви тревни площи и фонтани. Има безопасни и удобни спускания до морето.

инфраструктура

На територията на лагера има детски кафе-бар. Любителите на четенето могат да посетят библиотеката. “Морска вълна” - лагер (Туапсе), който също има свое кино. Децата и родителите могат да закупят различни видове сувенири в местния магазин. Баскетболни и волейболни игрища, маси за тенис на маса и футболно игрище са предвидени за спортни деца. Павилиони за отдих не са само на първа линия. Те са разположени в останалата част на лагера.

Цени за ваучери

Родителите, които желаят да организират една незабравима лятна ваканция за дете, определено трябва да го изпратят в Туапсе. Почивка в лагера "Морска вълна" той определено ще хареса. Въпреки че, разбира се, ваучерите тук са доста скъпи - около 30-40 хиляди рубли на смяна (21 дни). Фирми от големи градове, които ги продават, срещу допълнително заплащане, организират доставката на деца в лагера. От Москва, например, пътуване до лагера струва около 10 хиляди рубли. Децата са придружени от опитни учители. Влакът предлага развлечения и кетъринг. Лицето, полагащо грижа, трябва да има комплект за първа помощ.

Какви документи трябва да осигурите за закупуване на разрешителни

За да закупите билет, трябва да предоставите следните документи:

 1. Акт за раждане или паспорт на детето.
 2. Сертификат за здраве (специален формуляр за лагерите).
 3. Удостоверение за липса на контакт с инфекциозни пациенти (не по-възрастни от 3 дни).

Преглед на лагера

"Морска вълна" - лагерът (Туапсе), за който остават много положителни отзиви. Много родители изпращат деца там всяка година. Аз също харесвам лагера и самите деца, които отбелязват в отговорите близостта на морето, удобството на стаите, красотата на територията, любезността на персонала, професионализма на съветниците и възпитателите, голямото количество забавления за всеки вкус. Понякога можете да намерите не твърде ентусиазирани изявления за този лагер. Например, там са недоволни от местната трапезария, защото децата могат да дават храна охладена. Въпреки това, такива прегледи са доста редки и много по-положителни.

Така „Морската вълна” е лагер с доста добра репутация. Детето със сигурност ще се поуспокои, ще получи нови впечатления и ще подобри здравето си.