Как да вземем деца у дома: полезни съвети и вълнуващи идеи

Кога да тръгнем към Родилното отделение / Споделен опит (Юни 2019).

Anonim

Урокът с децата е отлично и приятно нещо за родителите. Но понякога майките и татковците са принудени да изпълняват спешни задачи, а детето е отегчено, не знае какво да прави. Всички деца са различни, и всяко дете обича да прави нещо различно - някой прелиства книги, някой трепери тигани, а някой седи на мястото за 5 минути - мъчения, и той се втурва около къщата, превръща всичко с главата надолу. Как да успокоиш малкото бърборене? Как да заемат деца у дома? Нека се опитаме да намерим вълнуващ бизнес за всяка троха - спокоен или неспокоен.

Летни дни и бебето у дома

Трудно е да седи у дома, когато е лято навън, навън е слънчево, топло и весело. Разбира се, дъжд, гръм, вятър, или, обратно, изгаряща топлина, никой не причинява желание да излезе. Дори детето ще разбере, че е по-добре да не ходят на разходка. И ако има спешни въпроси или някой от член на семейството не се чувства добре, което не ви позволява незабавно да напуснете къщата с бебето, възниква въпросът: как да заемете детето у дома през лятото? Всеки родител има арсенал от това, което трохите могат да разсеят. Въпреки че винаги можете да намерите нещо ново за вашето дете.

Например организирайте дискотека за вашето бебе. Децата обичат да се движат. Включете забавната музика. Има време - покажете пример - танцувайте заедно с бебето, ще ви събере и забавлява. Ако детето не е сам, нека организира състезания - кой е по-добър, който танцува по-дълго. Всеки може да бъде съдия - мама, татко или този, който сега е с деца. Състезанията са голям стимул за по-големите деца. Можете да изградите кули от кубчета - някой по-висок. Или добавете пъзели - кой е по-бърз и т.н. Почти всички деца обичат да се пръскат във водата. Няма да има съмнение какво да вземе детето у дома през лятото, ако той е здрав. Достатъчно е да се налива вода в банята, да се дават играчки, и това е всичко - детето ви ще играе във водата с удоволствие, особено когато е горещо навън. Важно е да не оставяте детето само за дълго, трябва да следите безопасността на процеса на къпане и, разбира се, да контролирате температурата на водата, защото плановете ви не включват болестта на детето.

Класове за най-малките

Ясно е, че различните игри са подходящи за деца от различна възраст. Например, няма много възможности за това какво да вземе тримесечно бебе у дома. За такова бебе е подходящо забавлението с играчки, окачени в детско креватче, по-добре е те да са ярки дрънкалки. Детето ще легне, погледнете обектите с интерес, докоснете дръжката, после крака и слушайте какви звуци се получават. За децата от тази възраст е любимо занимание. С тези деца трябва постоянно да говорите, да пеят песни за тях. Дори и да сте заети, можете да кажете на детето си какво правите. Колкото е възможно по-често, вземете бебето в ръцете си, не се страхувайте да се поглезите - няма много любов, обич и топлина. Ако бебето е палаво, не иска да остане в детско креватче, но спешни въпроси ви очакват, вземете бебето със себе си. Слинг - това е решението. Много задължения у дома могат да се правят в компанията с бебето, поставяйки го в прашка. Има много варианти на такъв продукт. Можете да вземете бебето и домашно приготвени играчки. Зашийте ги от различни тъкани. Тактилните усещания за бебето също трябва да се развият. Тези играчки могат да се пълнят с различни зърнени храни - елда, боб, ечемик и т.н. Детето ще докосне дръжките, а когато порасне, ще бъде интересно да се месят такива домашно приготвени неща.

Класове за едногодишни мадами

Как да заемат едно годишно дете у дома? Отговорът не е толкова прост. Понякога едно дете може да бъде увлечено от такова нещо, предмет, за който възрастен човек няма да мисли. Почти всички деца на тази възраст обичат да си играят с тенджери, нечупливи буркани и бутилки, лъжици, черпаци и други кухненски прибори, безопасни за децата. Ако сте заети в кухнята със собствения си бизнес, сложете детето до него, дайте му няколко неща, нека да учи. Когато се уморява да гледа, отваря и затваря, замества някои обекти с други, а детето, ако не е гладно и не иска да спи, ще седне още малко, правейки това, което ти му даде. В пластмасови бутилки можете да налеете малко зърна, боб или някакъв вид зърнени култури. Детето ще се радва да дрънка домашна играчка. Можете също да предложите малко цветни книги, за предпочитане такива, че да не са разкъсани. Децата обичат да гледат снимките, но трябва да сте сигурни, че бебето не взима книги в устата си, някои пакостливи герои хапят или разкъсват хартия и дъвчат, или могат да го погълнат.

Имате спешна работа, свързана с компютър, и не знаете как да заемете едногодишно дете вкъщи? Засадете я рамо до рамо, дайте чист лист, моливи, химикалка и просто се уверете, че бебето не взема нищо в устата си. Детето ще се вземе за известно време. Много деца обичат да разкъсват хартия. Можете да дадете на детето си ненужно списание или стара книга, да покажете как да разкъсвате чаршафите, но се уверете, че бебето не дърпа нищо в устата му. Освен това децата започват да играят пирамиди и кубчета годишно. Предложете ги на вашето дете, покажете как да строите, и когато той се пренесе, оставете го да играе сам. Поставете кутия или кутия с дрехи - и ще се изненадате как детето ви ще се опитва да подреди нещата с ентусиазъм, опитвайки се да ги изпробва.

Как да заемат две годишно дете у дома

Двегодишно дете вече е научило много, но не винаги намира за себе си професия, особено ако е сам в семейството. Ако има няколко деца, те често намират класове. Разбира се, при всяка възраст децата обичат да бъдат палави, така че грижите за тях винаги са важни и необходими. Някои деца обичат да рисуват на тапета. Така че артистите предлагат моливи, химикалки, моливи и чиста хартия. Нека покажат таланта си там, където няма да притеснява никого. Други деца не са безразлични към телефоните, дистанционното управление на оборудването и т.н. По-добре е за тях да дават счупена конзола или телефон, и да позволяват на детето да го натисне, за да свие родителите, като говори с въображаем събеседник. Всички същите кубчета и пирамиди интересуват двегодишни деца на възраст най-малко една година. И дрехите на детето ще се опитат да се подложат още по-трудно, отколкото преди година. Много момичета обичат да помагат на майка си около къщата, например да мият чиниите. И тук не е необходимо да се мисли какво да заема двугодишно дете у дома. Просто сложи стола близо до мивката и работи с дъщеря си. Тя ще бъде доволна от тази дейност. Можете да изсипете вода в чаша и да дадете играчка или обикновени лъжици, нечупливи плочи, чаши.

Класове за по-големи деца

Не е тайна, че модерните деца могат да гледат телевизия с интерес за часове и почти от люлката. Естествено, родителите получават свободно време, когато детето седи пред екрана. Но имайте предвид, че гледането на карикатури влияе върху зрението, психиката, поведението, така че не се увличайте с тази дейност. Двадесет или двадесет и пет минути на ден е праг на безопасно време за гледане на анимационни филми и детски програми. Оставете телевизора в случай на спешност. Търсете други начини да вземете тригодишно дете вкъщи, когато трябва да направите нещо.

Можете да помолите бебето си да донесе две мечки, три сини чинии и т.н. Бебето ще бъде заето и вие ще повторите с детето или ще научите цветовете и резултата. В допълнение, търсейки правилните предмети, детето ще бъде разсеян и ще играе сам. Обръщайки се към фантазията, лесно можете да разберете как да заемате малко дете у дома. Кажете на бебето, че една от играчките е болна, трябва да бъде лекувана, варена каша, храна, заспи. Има много възможности. Можете да ги подредите. Помолете бебето да се лекува, след това ми кажете, че играчката е по-добра и сега тя иска да яде. Нека детето нахрани приятеля си и т.н.

Вечерни часове за деца

Когато отговаряте на въпроса как да вземете децата вечер у дома, много експерти ще кажат, че се нуждаем от тихи игри, четене на книги, занятия без физическа активност, за да може детето да се приготви за легло. Но не всички родители могат да се похвалят с послушно и спокойно дете, особено вечер. По някаква причина, по това време вашето дете изглежда се превръща в ураган - той трябва да скочи, да тича, да вика. И колкото повече го успокояваш, толкова повече се опитва да се отдаде. Как да заемат деца у дома? Можете да дадете много стари списания и вестници, нека детето да ги разкъса, хвърли ги на пода, скочи върху смачкани чаршафи (много деца харесват как пролетта), хвърля хартията в кошницата. Този начин на пръскане на натрупаните през деня емоции е подходящ за деца, които са спокойни през деня. Всяко дете обича да пръска във вода. Къпането е друг начин да успокоите неспокойството и да заспите. Водата успокоява нервната система, облекчава умората и бебето може да стане по-спокойно. И след това, след като е слушал една приказка или песен, той ще заспи в дълбок сън.

Хиперактивно бебе в къщата

Дете с повишена активност може да се види почти от раждането. Той започва да пълзи и да върви рано. Навсякъде се изкачва и не слуша по-възрастните. Можеш да говориш много за отглеждането на такива деца, но сега става дума за нещо друго. Как да вземете хиперактивно дете у дома? Най-важното е, че видът дейност е някак свързан с движенията. Дори на детето трябва да бъде позволено да слуша книгата с една играчка в ръка, в противен случай бебето просто не може да стои неподвижно. Нека да дадем една малка задача: скочи пет пъти, тичаш три пъти в кухнята и обратно, скочи 10 пъти над препятствие, например, през въже, което лежи на пода. Къпането за тези деца също е възможност да се отпуснете. Най-важното нещо е да не се карат или наказват детето. Хиперактивните бебета са податливи на похвала и наказанието не ги засяга. Така че можете да изплашите трохите и да загубите увереността си.

Необичайни дейности за бебето

Когато детето е натоварено с всички обичайни неща, искам да му предложа нещо ново и вълнуващо. Ако се вгледате в това, което имате в килера, можете да си помислите как да заемате малки деца у дома. Има голяма картонена кутия от домакински уреди? Чудесно! Главен тунел за катерене. Можете да използвате стари тапети и ленти, за да направите същия тунел. Ако бебето не иска да се изкачи, покажете му пример. Детето със сигурност ще се хареса на тази дейност.
Открит в вратата на килера от шкафа или стар рафт? Чудесно! Главни слайдове. Слагаме дъската, рафта или вратата на дивана под склона и всичко останало. Плъзгачът е готов. Нека детето се вози или по-ниски коли. Покажете на детето си как да сваля кубчета, брави, построени в подножието на хълма, с помощта на пишеща машина.

Полезни уроци за трохите

Какво можете да вземете деца у дома, така че бизнесът е полезен и интересен за децата? Ето няколко варианта за прости и вълнуващи случаи за развитието на фини двигателни умения. Вземи боб, чаша, чаша и лъжица. Нека бебето с лъжица се опита да излее всички зърна от чашата в чашата. Можете да налеете вода в контейнер с боб и да кажете на детето да хване всички зърна с лъжица или сито. Вземете малка кутия, изрежете дупка в горната част, помолете ги да сгънат всички зърна през дупката. Вместо кутия, можете да използвате пластмасова бутилка. И ако отрежете дупка на дъното, обектите, спуснати през врата, ще паднат през нея. Такова обичайно нещо за един възрастен човек, как да се почисти варено яйце, за един малък човек е интересна задача. И ако предлагате на детето си не пилешко яйце, а пък пъдпъдъчно яйце, интересът на детето ще се увеличи. Това не е целият списък на това какво да заемат децата у дома.

Един час забавление

Понякога си позволявай да бъдеш бебе за известно време. Бебето е много ценно. Той ще ви се довери повече, ще види приятеля си във вас. Вземете всички меки играчки, малки възглавници, хартиени топки - всички от които няма твърди части. Можете да стоите на едно място, да бягате от едно към друго, да се изравнявате, да се криете в приюти и да се втурвате в тези меки предмети. Забавлението ще бъде незабравимо. Завършете това забавление по-добре. Можете да играете необичайни скривалища. Ще бъде необходимо да се търси играчка. Модераторът остава сам в стаята, скрива предварително избрания артикул, след което вторият участник търси. Придружава търсенето е по-добре с думите "студено", "по-топло", "горещо", за да се улесни задачата на детето.

Балонните мехурчета също са много забавни. Децата обичат да тичат след мехурчетата и да ги хванат. И колко смех и радост в това! Между другото, решението за сапунени мехурчета може да се приготвя самостоятелно у дома. За това трябва да вземете вода, да ври. Оставете известно време. Вземете 600 ml вода и 200 ml детергент за миене на съдове. Към тази смес добавете 100 ml глицерин, разбъркайте добре всичко и го оставете така, че разтворът да се влива в продължение на около един ден. Това количество мехурчета е достатъчно, за да накара децата да се смеят много и да не мислят как да държат децата у дома.

Децата с ентусиазъм се занимават с такива неща, за които възрастен никога не би си помислил. Деца - изобретатели и мечтатели. Покажете им пример как да прекарват времето си, а когато пораснат, няма да гледат телевизия в продължение на дни или да играят компютър, но ще разберат какво трябва да правят сами. Учете детето си да прекарва времето си с полза!