Главен ден - какъв е този празник?

Какой сегодня праздник ????: на календаре 24 февраля 2019 года (Юни 2019).

Anonim

Сред световните професионални празници има Ден на шефа, шеф или готвач. Всеки го нарича по различен начин, както предпочитате, или някой като в компанията. Този празник, макар и доста млад, все още има своя история.

Произходът на празника

Неговият основател правилно се счита за секретар на Държавното застрахователно дружество Патриша Ароски. През 1958 г., под ръководството на баща си, тя предлага ежегодно да отпразнува нов празник - Националния ден на шефа (Националния ден на шефа). С леката си ръка през 1962 г. тя беше официално одобрена. Това направи губернаторът на Илинойс, много уважаван човек, новаторът Ото Карнер. Първоначално идеята на този празник беше, че целият екип поздрави шефа си и му благодари за грижата, любезността, честността и честността през цялата година. Традицията да празнуваме Деня на главата беше подкрепена от много страни.

От Съединените американски щати фестивалът се разпространи по целия свят със свръхзвукови скорости. Днес тя се чества в страни като Обединеното кралство, Южна Африка и Австралия. На този празник всеки трябва да помни, че шефът не е просто професионалист в бизнеса си и добър лидер. Това е призвание, талант. По правило такива хора от детството са в центъра на вниманието, останалите се събират около тях. Те са подбудители в двора, организатори на събития в училище и институт.

Честито

Управлението на екип работи без почивни дни, огромна отговорност за всяка перфектна стъпка, за всяка изречена дума, за благосъстоянието на поверените му хора. И в Деня на началника трябва да се мисли, че главното е преди всичко обикновен човек.

Той е също толкова уморен, колкото всеки, има същите проблеми и, разбира се, нужди. Но този човек поставя благосъстоянието на колектива над неговата. Но само да си спомняш шефа си не е достатъчно на Деня на шефа. Пощенски картички, цветя и други хубави малки неща ще бъдат чудесна изненада за вашия шеф, както и изцяло изразяват вашето уважение и признателност.

Подаръци

Мнозина са загрижени за въпроса какво може да бъде представено на този ден. Всичко зависи от екипа, ако имате много формални отношения на работа, тогава подаръкът трябва да бъде същият. Перо, дневник, визитка или нещо друго, необходимо за работа. Ако имате приятелски отношения, вие непрекъснато се шегувате един с друг, знаете желанията си, тогава можете да дадете и нещо лично: въдица - рибар, пури - пушач или нещо друго.

След като научих за такъв празник, със сигурност, много от тях ще искат да знаят кога се празнува Денят на главния в Русия? В същото време, когато в други държави, тъй като е международен. Можете да поздравите шефа си на 16 октомври и можете да организирате празнично събитие, да представите карта, електронна и хартиена, цветя, сувенири и много усмивки от всички членове на екипа.

Струва си да припомним, че в Русия има още едно честване, когато можете да поздравите големите си шефове. Всяка година на 28 септември се отбелязва Денят на главния изпълнителен директор.