Какво трябва да бъде мотото на учител в детска градина?

David Icke Beyond the cutting edge 2 bg sub Дейвид Айк - Отвъд предела (2008) (Юни 2019).

Anonim

Майките и таткото отиват на работа, децата ходят на детска градина. Много деца прекарват по-голямата част от детството си в предучилищна възраст. Групата става дом, децата - второто семейство, а учителят - втората майка. Детето играе и се учи в детска градина, придобива умения за социално поведение, научава се да различава бяло от черно.

Какво трябва да бъде мотото на учителката в детската градина, за да могат родителите му да поверят смело детето си?

Какво е мотото

По дефиниция, мотото е кратка фраза, описваща житейските идеи, стремежи и правила на поведение на един човек, група хора или компания.

Само няколко думи трябва да отразяват вярванията на човека, неговата жизнена инсталация.

"Напред и с песен!" Е мотото на устойчивия оптимист.

"Любовта на целия живот" - мотото на защитниците на природата.

Мотото на учителя в детската градина

Учителят е много важен човек в живота на дете, посещаващо детска градина. От 8, 00 ч. До вечерта детето е под въздействието на предучилищна учителка. Това означава, че това е поведението на учителя, неговите уроци се превръщат в решаващ крайъгълен камък във всички въпроси на формирането и развитието на детето.

За да може детето с удоволствие да посещава детска градина, да растат здрави, весели и да се развиват добре психически, наставникът работи само с титанична работа. Работата на болногледач е огромна отговорност. Те са тези, които започват поколението.

- Проблеми с гнома? Всичко е празно!

Сърцето на детето е свято!

Зърното на доброто в душата е малко

Погрижете се да го отглеждате! "

Лозунги и лозунги

Какво зависи от учителя и какво трябва да бъде мотото на учителя в детската градина:

  1. Свободно дете. Свежи впечатления и различни игри са много важни за децата в предучилищна възраст. Кредото на учителя по този въпрос е да насити колкото се може повече свободното време на децата, да ги интересува, да не се отегчава,
  2. Развитие. Детето започва да се учи от първите дни на живота. Той абсорбира всичко ново като гъба. Първоначално изучава, имитира, след това - овладява нещо чрез разбиране и приемане. Особеностите на психиката на детето са такива, че за него е трудно да се концентрира върху едно нещо дълго време. Всички тези правила пораждат педагогически девиз на учител в детска градина: "Най-добрият пример е личен пример!" чете "
  3. Ум и емоционално благополучие. Децата не са ангели. Те са капризни, палави, лошо изядени, не заспиват навреме, борят се. Тук са важни търпението и любовта: "Моята работа е любов и грижа", "Учител, който не обича децата, е художник без четка, певец без слух, скулптор без ръце." Също така е много важно да не доминираме, а да ходим заедно, да уважаваме личността на детето: „Не правете, а помагайте!
  4. Физическо здраве. Родителите се доверяват на учителя най-ценните - деца. Учителят трябва да следи поведението на детето, да предотвратява опасни ситуации, да предпазва учениците си от синини и наранявания. Тук мотото на учителя в детската градина: “Здравето е гаранция за щастливо бъдеще”, “Не бъди тъжен, не губи сърце, тичаш, скачаш, учиш”.