Семеен домашен любимец - английски спаниел

❄Vlogmas episod 11❄ - Семейна идилия и много щури моменти / Мими Георгиева (Юни 2019).

Anonim

Мечтаете ли за приятелски, игрив домашен любимец, който ще ви привърже и ще ви обича с цялото си сърце? Английски спаниел - перфектен! Тези забавни и весели кучета зареждат ентусиазма и енергията на всички около вас! Въпреки това, не бързайте да донесете новия дом за домашни любимци незабавно. Първо трябва да сте запознати с някои от характеристиките, присъщи на тази порода, тънкостите и нюансите в грижата за тях. Прекарайте няколко минути в четене на тази статия и ще имате представа как да поддържате и да се грижите за кучета от дадена порода.

Специални функции

Английският кокер спаниел се различава от другите породи в своята неудържима енергия, която изисква изход. Препоръчително е този "изход" да се организира на открито, например в парк или в най-близката горска растителност. Такива условия на задържане са в първоначалната цел на тази порода кучета. Английският спаниел първоначално е бил използван като ловно куче, чиято цел е да изплаши дивите птици и някои други животни.

Към днешна дата данните за лов на спаниел не са объркани, те все още имат отлично зрение и аромат, не трябва да ги считате само за "играчка".

Cockers се различават по това, че перфектно улавят настроението на човека. Английският спаниел е изключително приятелско и общително куче, но непознати обикновено се показват на непознати. Естествената игривост и весело настроение правят представителите на тази порода любимите на животновъдите. Цената им, в зависимост от цвета и родословието, може да варира.

Ако английски спаниел влезе в къща, където има голямо семейство, той със сигурност ще избере един собственик за себе си, въпреки че той ще бъде приятелски настроен към другите. Трябва да се отбележи, че кокерът трябва да бъде научен да бъде независим, в противен случай тези кучета стават твърде зависими от собственика.

Интелигентните и полезни английски спаниели са доста успешни в обучението. Те се разбират добре с децата, но само докато детето реши да го нарани. Cockers се отличават с факта, че те лесно се разбираме с други домашни любимци, например, с котки. Често можете да гледате куче и котка, които играят заедно или се отпускат.

грижа

Косата на английските кокер спаниели не е много дълга, така че по време на разходката тя не се облича с бръмбар и друг боклук, който изисква дълъг гребен. Въпреки това, от време на време такова куче трябва да се почиства и къси. Особено внимание трябва да се обърне на ушите, където може да започне гъбичката, както и на кърлежите.

храна

Тези кучета не изискват специална диета. Въпреки това, трябва да помислите за прекомерната лакомия на кокьорите, което може да доведе до затлъстяване. Такова куче непрекъснато ще моли за добавка, но за своя собствена полза не си струва да надвишава хранителния процент.

Сега, след като сте се запознали с неусложнена грижа за весел и очарователен английски спаниел, скоро ще искате да имате това весело и приятелско куче, което ще направи живота ви по-ярък и забавен!