Собствениците на животни обещават да накажат куче на студ

10 000 лв. глоба за фермата, където хранят прасетата с брашно от трупове на животни (Юни 2019).

Anonim

С настъпването на студено време властите в Денвър отново напомниха на собствениците на домашни любимци, че през зимата техните домашни любимци трябва да бъдат безопасни и топли. Неспазването на това изискване е свързано с глоби и дори с лишаване от свобода.

За какво е отговорност

По закон, домашните любимци трябва да разполагат с подходящ подслон, ако се държат на открито, например кучешка къща, навес или подобна конструкция, за да се предпазят от времето.

Неспазването на това изискване може да доведе до твърдения за злоупотреба с животни. То заплашва с глоба до хиляда долара (приблизително 66 000 рубли) или лишаване от свобода за срок от една година.

И трябва да се погрижите не само за комфортен живот, но и за здравето и безопасността на домашния любимец. Често оставащите в студените животни умират от студ и глад. Или, в търсене на по-добри условия, те избягват по улиците, често се губят, могат да бъдат ударени от кола или са нападнати от бездомни животни, много от които са болни. Денвър също може да бъде наказан за такава небрежност.

Как можете да помогнете

В студения сезон домашните любимци изискват повишено внимание и грижа. Ето какво трябва да обърнете на първо място.

Кучетата и котките консумират голямо количество енергия, опитвайки се да запазят топлина. Ето защо, по време на студения сезон, животните трябва да се хранят повече от обикновено, за да осигурят най-необходимите калории. Също така трябва да сте сигурни, че винаги имат достатъчно вода за пиене. Трябва да е топло.

Ако домашни любимци се прехвърлят на закрито, е необходимо да се премахнат сняг, лед и сол от тяхната вълна и лапи, да се провери кожата на лапите за наличието на пукнатини и да се лекуват рани.

Кардинални промени на Синди Лу от Грийнч: от момиче до рок певица

Кой дразни "високи" мода в СССР?

В небето с комфорт: деца на знаменитости от раждането му летят в частни самолети

Съвети за безопасност при студено време

Сух въздух в помещенията или студ извън прозореца, дъжд, суграшица може да причини четирикраки здравословни проблеми: напукана кожа на лапите, сърбеж, лющене и дори отравяне, ако кучето оближе хлъзгавите пътища в града заедно със снега, Ето защо, веднага след разходката, старателно изтръскайте лапите и козината, без да забравяте подложките и областта между пръстите си, и старателно измийте краката си с шампоан.

Не скъсвайте кучето си твърде кратко, а по-дългата коса ще го запази топла. За късокосните породи трябва да си купите топли дрехи. Това не е прищявка, а необходимост.

Въпреки факта, че трябва да миете лапите си след всяка разходка, къпете домашни любимци колкото се може по-рядко през зимата. Твърде честото измиване може да изсуши кожата, да предизвика дразнене, лющене. Помолете вашия ветеринарен лекар да препоръча овлажняващ шампоан и изплакнете.

Вазелин може да се използва като защитно средство, което се прилага върху подложките на лапите и между пръстите преди всяко ходене. Можете да си купите обувки.

Спалното място на домашния любимец трябва да е топло, да го поставите далеч от теченията. Кучето не трябва да спи на студен етаж, да купува легла и топло одеяло, ако е хладно в стаята. Не оставяйте домашни любимци в колата при студено време, те могат да умрат от студ.