Зимната балаклава за каска е устойчива на топлина: за моторни шейни, за сноуборд

Приказките на братя Грим - Лятната градина и Зимната градина (БГ аудио) (Юни 2019).

Anonim

Зимната балаклава - необходим атрибут на всеки сноубордист или скиор. Също така, без тази прическа не може да направи нито един човек, който работи при ниски температури. Прочетете повече за този аксесоар.

Какво е зимна балаклава?

Този продукт е предназначен да защитава лицето на човека от явленията на тежко време (студ, дъжд, вятър, сняг).

Това не пречи на спортиста изобщо да диша. В областта на ушите е специален материал, който дава възможност да се чуе всичко, което казва друг човек.

Зимната балаклава е по-обемна. То се затопля с допълнителни топли материали, като руно. Този аксесоар отлично помага при студено зимно време. Често се използва зимен лайнер за моторни шейни. Тази шапка предпазва кожата от замръзване и студен вятър. В областта на устата и носа има специални перфорирани вложки.

За да не се създава дискомфорт, тези продукти се произвеждат главно чрез безшевна технология.

Експертите отбелязват, че в допълнение към всички горепосочени предимства, зимният утешител също има предимство: той ви помага лесно или лесно да слагате шлема си на сноубордист или скиор.

Зимната балаклава често се бърка с балаклавата. Трябва да се отбележи, че в крайна сметка има няколко разлики между тези продукти. Балаклавата е почти същата като балаклавата, но може да се носи свободно без каска. В повечето случаи тя е направена от плътен, безветрен материал и може да се използва и от скиори и сноубордисти.

Много често сноубордисти или скиори поръчват зимни лайнери със специален дизайн. Такива дизайнерски продукти са особено популярни сред жените. Този аксесоар не само запазва топлината, но и има много привлекателен външен вид.

За какво е балаклавата?

Зимният утешител е специален аксесоар, предназначен да предпазва човешката глава от студено време. Тази глава е универсален модел за оборудване за мотоциклети. В допълнение, има зимен балаклава за сноуборд, както и за моторни шейни.

Този задължителен аксесоар изпълнява няколко функции едновременно:

  1. Той надеждно предпазва лицето на спортиста от прах и мръсотия, а също така предпазва кожата от напукване. Този шлем отлично запазва топлината. Чрез това се намалява възможността за студено спортист. В допълнение, този аксесоар не позволява на вятъра да проникне през шлема. Трябва да се отбележи, че при дъждовно време утешителят на капачката не изпуска влагата. Тя пасва идеално на главата, не се плъзга, т.е. осигурява пълен комфорт.
  2. Утешителят на капака изпълнява хигиенна функция. От една страна, тя не позволява на каската да се износва бързо и да стане мазна. От друга страна, този аксесоар надеждно предпазва скалпа. Достатъчно удобно, зимният лайнер може да се мие няколко пъти без проблеми.

Какво прави балаклавата?

Тази глава е направена от естествени материи или синтетични. Материалът за модерен продукт има следните характеристики:

  • не се плъзга по главата;
  • може да бъде водоустойчив.

Синтетичните калпаци са доста леки и практични. Естественият памук, коприната или вискозата са антиалергични и много приятни за носене материали. Важно е само едно: необходимо е те лесно да се върнат в първоначалното си положение след разтягане. Такива шапки под шлема могат да се носят свободно дори и в горещо лято.

Ако съставът на уплътнителя е с полиестерни влакна, то този аксесоар е по-дишащ, деликатен. В допълнение, той е устойчив на разтягане и други деформации.

Вискозата също се използва много често за производството на балаклава. Той перфектно имитира коприната, но е много по-евтин.

Копринената глава е с високо качество и, разбира се, висока цена. Но тя се характеризира с високо ниво на топлинен комфорт, както и с повишена хигроскопичност. Продуктът от естествена коприна има високо ниво на термична защита, перфектно предпазва тялото от топлинни загуби. Ето защо от този материал често се прави зимен утешител.

Видове балаклава

По външен вид и начин на шиене горният аксесоар е както следва:

  • солидна: главата е затворена напълно, има само дупка за очите;
  • под формата на капачка (само главата е затворена, т.е. нейната горна част);
  • под формата на тръба или буфер (цялото лице и шия са затворени);
  • под формата на маска за лице (само дъното на лицето е защитено).

Зимната балаклава често се прави с увеличена зона на яка. Този аксесоар помага допълнително да се защити не само лицето, но и областта на гръдния кош, както и шията.

Шапка-утешител през зимата, устойчив на топлина за строителя

Този продукт често се използва от строителите. Носенето на зимна утешител под каска. Той осигурява най-ефективната защита на главата на строителя при работа на студено. Такава зима шапка утешител перфектно повтаря формата на главата. Тази прическа приляга плътно към него, не се плъзга и надеждно задържа топлината.

В повечето случаи тъканта на горната част на този лайнер е памук. Като нагревател производителите често използват вата. Последното не позволява охлаждане на главата.

Зимната шапка-утешител под каска се регулира от шнур. Специален нос защитава задната част на главата. Предната част на този аксесоар е фиксирана с катарама и каишка.

Комбинацията от балаклава балаклава

При ниски температури понякога балаклавата не е достатъчна, за да защити лицето от замръзване и вятър. Ето защо много често строителите съчетават балаклава балаклава. Той носи директно върху нея, а каска вече е на върха. Така получената маска създава максимално ниво на термична защита на човешката глава. Осигурени са удобни условия на работа с подобен калъф за строителя.