Интересни въпроси от деца. Където слънцето прекарва нощта

"ГАРВАНЪТ" епизод 3/bg subs (Юни 2019).

Anonim

Малките деца често задават такива въпроси, на които дори родителите им не знаят отговора. И понякога отговорът изглежда очевиден, но няма какво да се каже на детето. За да се избегне това, всеки родител трябва да бъде подготвен за различни въпроси.

Има много стандартни въпроси, които децата обичат да питат.

Къде е слънцето през нощта?

Къде слънцето прекарва нощта? Този въпрос често се задава от децата, когато забелязват, че през нощта голямата звезда изчезва и става тъмна. Необходимо е да се обясни на детето, че Слънцето дава на Земята топлина и светлина и е необходимо за нормален живот. Това може да бъде обяснено с детски език и украсено с малка история, така че детето да се интересува и да го помни. На детето трябва да се каже, че Земята е кръгла и се върти през цялото време. Също така, за да може един малък човек да си представи всичко, можете да вземете няколко плода. Например, една ябълка и казват, че това е нашата планета, вземете портокал и кажете, че това е слънцето.

Поставете портокал на масата и вземете ябълка, бавно я завъртете около оста си и в същото време - в ръката си. Така можете ясно да покажете какво се случва в космоса, как взаимодействат земята и голямата звезда, която ни затопля. Така ще бъде по-лесно за детето да разбере къде спи. Струва си да се каже, че ако светне от едната страна на земята, то от другата страна пада нощ и хората си лягат. Няколко часа по-късно, напротив, идва Слънцето и от тази страна става тъмно. На въпроса "Къде слънцето прекарва нощта?" Отговорът може да бъде даден по "страхотен" начин.

Помислете за приказка, че огромна звезда живее живота си, усмихва се и дава светлина на хората, а когато стане тъмно, тя си ляга (в този момент можете да кажете на детето, че трябва да си легне, това ще му помогне да заспи по-бързо). И къщата на Слънцето е в небето, зад облаците. А вечерта отива в дома си, почива там и се връща на сутринта, за да блесне и затопля хората.

Слънцето ли спи?

Бебето може да се каже, че Слънцето изобщо не спи, че то съществува и свети през цялото време, а когато стане тъмно, това означава, че свети на други деца. Тогава детето няма да пита къде спи. Всъщност е така. В края на краищата, тя никога не спи, просто защото нашата планета се върти, една от страните й винаги е тъмна. По-добре е за детето веднага да каже истината, така че той да няма грешни мнения и след това да не е объркан, просто е необходимо да го направи по колоритен и забавен начин.

Интересни въпроси от деца

"Къде слънцето прекарва нощта?", "Какво чува мравката?", "Защо луната не пада на земята?" И много други интересни въпроси могат да бъдат чути от деца. Винаги е необходимо да ги разбираме и да се опитаме да им дадем пълен отговор. Понякога родителите грубо отговарят на глупави въпроси към детето, а това е лошо за децата. Всъщност от едно малко дете може да се чуят много интересни въпроси и е интересно да се мисли как най-добре да се задоволи интереса на публичната компания.

Възможни отговори на въпроса "Къде слънцето прекарва нощта?"

За да могат родителите да изберат начини да отговорят на детето си, ние предлагаме няколко възможности. По въпроса къде слънцето прекарва нощта, има много отговори за децата. Детето може да се каже, че слънцето спи в небето, с облаци или зад тях. Също така можете да кажете на детето, че Слънчевата почивка стои зад облаците, така че когато спи, става тъмно. Дори по време на залез слънце детето забелязва, че слънцето излиза извън хоризонта. Можете да отговорите, че там е къщата на светилата и тя спи там Можете също така да кажете, че слънцето заспи у дома на Луната и вместо това отива към небето и свети на хората. На сутринта луната заспива и слънцето идва. И така те се променят през цялото време, за да останат пред хората. А понякога се случва и да виждате едновременно Луната и Слънцето в небето, което означава, че и двамата спят.