Лекарството "Imaverol": инструкции за употреба. "Imaverol": ревюта и аналози

Джойс Майер - Лекарството на несигурните (Юни 2019).

Anonim

Здравето на животните днес страда от влошаващото се положение в света, както и от човешкото здраве. Кожните инфекции, включително дерматофитозата, са станали изключително често срещани и става по-трудно да се борят с тях. Това е гъбата, която причинява дерматофитоза. Има три групи организми, които могат да го причинят. Нека поговорим за всичко в детайли.

За да се справи с такова неприятно заболяване, е необходимо да се намери добър лекарствен противогъбичен агент, който има възможно най-широк спектър на действие и ефективно засяга всички възможни патогени на заболяването. Както показва практиката, едно от най-ефективните лекарства в това отношение е "Imaverol", което има значително влияние при лечението на заболяването. Формулата на лекарството е създадена от група опитни американски разработчици и уважавана австрийска фармакологична компания - инструкции за употреба.

"Imaverol", както е видно от прегледите, е доста ефективен наркотик. Какво гарантира ефективността на този инструмент? Кога е подходящо да го използвате? Каква доза трябва да бъде избрана за лечение на определено животно? Всичко това ще бъде обсъдено в тази статия.

Обща информация за лекарството

Лекарството е жълто-жълт разтвор, който се пакетира във флакони в две дози: сто милилитра и един литър. Препаратът съдържа енилконазол (като основна активна съставка), полисорбат и сорбитан лаурат (като допълнителни, помощни вещества).

Фармакологично действие на лекарството

Въпросното лекарство е изключително ефективно противогъбично лекарство с изключително широк спектър на действие. Активното вещество на инструмента, както вече беше отбелязано, е енилконазол. Този компонент има вредно въздействие върху клетъчните мембрани на дрожди и гъби. Ефективността на лекарството се потвърждава от практиката.

Лекарството се екскретира напълно от тялото в периода от дванадесет до шестнадесет часа, главно заедно с урината и фекалиите. Проникването на елементи на разпада на лекарството в кравето мляко е изключително ограничено.

Показания за употреба

Какво казва ръководството за употреба? "Imaverol" може да се използва не само за говеда и коне. Тя е предназначена за домашни кучета и котки за лечение на кожни гъбични инфекции - дерматофитоза.

"Imaverol": инструкции за употреба

За лечение трябва първо да приготвите работна емулсия, която ще се използва за лечение на заболяването. За тази цел е необходимо да се разрежда една част от лекарството в петдесет части топла вода (пропорцията трябва винаги да се поддържа, докато общият обем на работната емулсия трябва да съответства на размера на животното). Необходимо е животното да се лекува четири пъти с интервал от три или четири дни между употребата на лекарството. Понякога, в остри случаи на заболяването, е необходимо да се удължи хода на лекарството. Представителите на едрия рогат добитък трябва да бъдат измити и обелени на повърхността на кожата, преди да бъдат лекувани с Imaverol.

Инструкции за употреба при кучета и котки също предполагат почистване преди обработката. Представителите на дългокосните породи трябва да бъдат отрязани. Необходимо е да се прилага, триене в кожата срещу козината, означава "Imaverol".

Инструкциите за употреба на коте също препоръчват да се приготви разтворът и внимателно да се потопи животното в готовата работна емулсия.

Странични ефекти на лекарството: инструкции за употреба

"Imaverol" няма директни странични ефекти както по време на употреба, така и при отмяна. Единственото пряко противопоказание за употребата на лекарството е индивидуалната непоносимост или свръхчувствителност към всеки компонент, който е част от продукта. В този случай могат да се появят алергични реакции, които трябва да се лекуват локално, симптоматично.

Не се препоръчва употребата на лекарството едновременно с други противогъбични средства.

Специални функции

Инструкции за употреба "Imaverol" не забранява назначаването на бременни и кърмещи жени, а също така позволява по-нататъшна употреба на продукти, произведени от третирани животни (говеда), без никакъв страх, но издържат на определени периоди. Така че, млякото може да се консумира от хората само четиридесет и осем часа по-късно (или четири доения) след прилагане на лекарството. А клането на животни, лекувани с Imaverol, е възможно само четири дни след употребата на това лекарство.

Хората трябва да избягват директен контакт с Imaverol. Така че процедурата трябва да се извършва в гумени ръкавици. Забранено е също така да се пуши, да се яде храна или напитки по време на процедурата.

Важно е във всички случаи да не се използват празни контейнери, в които препаратът Imaverol се съхранява за всякакви домакински цели. Такива контейнери трябва да се рециклират само с други битови отпадъци.

Условия за съхранение на лекарства

Лекарството може да се съхранява на защитено от влага и пряка слънчева светлина място. Температурата на мястото на съхранение на лекарството трябва да бъде в диапазона от тринадесет до двадесет и пет градуса. Инструкции за употреба "Imaverol" съветва да се съхранява не повече от пет години в плътно затворена опаковка и не повече от шест месеца след откриването му.

Не съхранявайте това лекарство с никакви продукти за храна и лична хигиена.

Това лекарство е изключително ефективно в своята област на действие. Въпреки това, ако поради сравнително високата цена, е твърде скъпо да се купуват Imaverol, аналози на местното производство, като Zoniton, ще бъде достоен замяна и ще бъде в състояние да помогне на животното.

резултати

За лекарството "Imaverol" инструкции за употреба за котки, кучета и едър рогат добитък е почти идентичен. Лесно е да се наблюдават пропорциите на препарата и често е много удобно за лечение на животни (големи животни могат да бъдат обработени с маркуч, а дори кучетата и котките могат да бъдат потопени директно в работната емулсия). Това лекарство ще бъде истинско спасение за животни, страдащи от гъбични инфекции и техните собственици. Никога не спирайте да се грижите за домашните си любимци!