Приятел от детството - плюшено куче

Doktor Mecho.wmv (Юни 2019).

Anonim

Детето иска да има куче. Какво трябва да направят родителите? Все пак това не е играчка. Необходимо е да се обучават, възпитават, подтискат агресията. Може би си купите плюшено куче? Обиден. О, само ако са отглеждали порода затворени кучета за игра с деца!

Такива мисли са възникнали през годините в любителите на кучета. Днес има няколко породи, подходящи за превръщането им в играчка. За да решите дали да закупите такова животно, трябва да знаете какви плюшени кучета има, снимки и описания на породата също ще бъдат полезни. И, разбира се, нюансите на характера.

Шпиц

За да разберем характера на шпица (често го наричат ​​тази порода), помислете за мопса, който лаеше слона. Този смел малък приятел ще предупреди собственика, че наблизо има опасност, безстрашно оголи зъбите си на най-голямото куче. Ходейки по улицата, той контролира ситуацията от ъгъла на окото си и няма да позволи на врага да се изненада.

За да накара кучето да прилича на плюшено куче, то се стрига. Тежи два до три килограма и лесно се адаптира за пътуване в чанта. Винаги е светъл характер, независимо дали възрастен е негов господар или дете. Той е спокоен с първия и изневерява с втория. Обича да скача, да се върти много, да предизвиква смях. Най-известният Pomeranian - Bu. Той живее в САЩ и обича да бъде снимана.

мопс

За тези, които са запознати с мопс, няма съмнение за името на породата плюшено куче. Това е мопс, разбира се! Достатъчно е да го удари, след което преобладаващата част от хората ще забележат: "Какво плюшено!" Това е най-популярната порода за отглеждане в апартамент. Легнете на дивана - тяхната слабост. Яденето е въпрос на живот. Опитайте се да го лишите от бисквитките и ще видите укор.

Мопсната муцуна изразява всички човешки емоции. Това е абсолютно неагресивно куче. Ако не сте прекалено заети да ходите с него, той спокойно отива при котката. Ясно е, че той скоро ще започне да се счита за член на семейството. Pugs разбират речта, можете да говорите с тях. Вярно е, че те ще реагират, като движат веждите си, въздишат и подушват.

Те тежат по-малко от десет килограма, така че могат да се носят в торба. Мопс обича децата, всичките ви приятели, както и първия ъгъл. Не живее на улицата, не толерира влага, топлина и студ. Мрази дълги разходки. Ще ви последва около опашката на апартамента и ще заспите. С вас, разбира се. Ужасни проклети. Много мърша. Хъркане, подсмърчане и изсумтяване. Може да се влюби в себе си.

Играчка пудел

Преведена от английски, породата звучи като "куче за играчки". Пълнени играчки пудел с прическа. И без него, той изглежда много хубаво. Косата е копринена, приятна на допир, постоянно нарастваща. Пуделът не избледнява, те режат. Ако пропуснете тази процедура, кучето ще напомни топката. Отзиви за тази порода са единодушни: това е най-удобното куче за апартамент. Вълната е без мирис. Подкосъмът, дължащ се на живота в апартамента, не е развит, така че ще се нуждаете от палто за ходене, ако навън е студено.

Това умно куче е страхотен спътник. Неуморими и силни: игри само забавляват, но не го уморяват. Смисълът на живота на играчка пудел е да служи на капитана чрез извършване на трикове. Може да овладее всички умения. Теглото му е от два до пет килограма. Носи се в джоба ти. Подходящ за неопитни собственици.

Goldendudl

Тази порода е дизайнер, специално отглеждан като семейно куче. Не е способен на защита, изключително приятелски. Това е разбираемо, ако знаете какви породи взеха участие в създаването на златен дендал. Това е златен ретривър, добра голяма порода и пудел за играчки, малък сред кучетата. Golddendula е представен като намален златен ретривър.

В процеса на създаване на нова порода успяхме да намалим линията, вълната се оказа много пухкава, хипоалергенна. Това е истинско плюшено куче. Goldendudli винаги усмивка, това също е специално наблюдава по време на развъждането. Тези кучета не хапят.

Те са много умни, опитват се да угодят на собственика, да научат бързо. Те могат да играят игри на открито, но ако семейството е тихо, те ще се радват да стоят мълчаливо до вас. Особеност на породата е отзивчивостта към добротата. За тях е невъзможно да се прилагат груби методи на обучение, кучето ще бъде уплашено. Според мненията, "човешкото" отношение към него е оптималната форма на лечение.

Пюре от Chow Chow

Сред чау-чау там има дълги коси и гладки. Английското наименование "гладко" означава храна с къса коса. Дори като възрастен, това е голямо плюшено куче. Често измамните добродушни видове провокират недоброжелатели, но можете да живеете в мир: това е храна, а не златен ретривър. Кучето е много сериозно, отглеждано в Китай, за да защити сградите на двореца. Той тихо ходи по меки лапи, няма миризма, единствената порода, представителите на която са способни да скачат от мястото с четирите си лапи. Смята се, че курсът на защита не е за чау. Опитните инструктори не извършват такава работа, защото тези кучета имат мнение за всичко. И ако смятат, че собственикът е в опасност, те ще атакуват. Ухапване, скачане и продължаване на борбата.

Чау е пълен с достойнство. Много чисти, дори кученца. В детството си, послушен, но съзрял, той взема решения. Тя е посветена на един човек. Не толерира злоупотребата с деца. Изисква опитен собственик.

Шейковете в апартамента се чувстват добре, като меки матраци или диван. Те обичат да се облягат на топла батерия. Но дори и във волиера им харесва: по-дебел подкосъм расте и кучетата спят на улицата. Въпреки че не се нуждаят от ежедневно миене, през периода на линеене, гладките панталони изискват по-голяма грижа от дълги коси: вълната е по-къса и по-лека, лети по-силно.

Как да направите избор?

Разбира се, всички тези бели кучета, плюшени кучета, създават атмосфера на доброта в апартамента. Но е важно да запомните: взето е решение да се купи куче. Малки и декоративни, но реални. Колко радост ще донесе това бебе! Някои предпочитат да имат годишен домашен любимец, за да не се разсейват от неговото възпитание. Някой решава да накара кученцето да гледа как узрява. За да може този момент да не донесе разочарование, трябва първо да проучите този въпрос. И тогава ще ви очакват само приятни мигове.