Защо понякога е толкова трудно да се намери правилният подарък?
Anonim

Всеки вероятно е изправен пред проблема с избора на подаръци за приятели, роднини или колеги по време на празници или по повод специална дата. Понякога става истинско мъчение, защото е трудно или почти невъзможно да се направи правилния избор. Как да изберем подаръци, така че те наистина да задоволят бъдещите си собственици?

Проблемът

Всеки от нас получи подаръци, които никога не сме искали, или тези, които никога не сме използвали по-късно. Социолозите провели цялото проучване за това какво точно е лош подарък, както и принципите, които ни насърчават да купим нещо за близките си хора. Основата на проблема е, че донорът и получателят на подаръка разглеждат ситуацията по различен начин.

Този, който дава, се фокусира върху момента на доставката, на изненадата, на изненадата и възможността да вдъхновява друг човек, а получателят гледа на подаръка като на полезно нещо, което ще използва дълго време.

Руски знаменитости, чиято слава умря, но които не искат да го вярват

6 фусти: как изглеждаше бельото в Русия

Кой дразни "високи" мода в СССР?

Въз основа на това донорът се интересува повече от един момент, а именно, когато дава подарък и вижда реакцията на друг човек. От друга страна, получателят се интересува повече от това как този подарък може да се използва след известно време.

Именно тези различни възгледи за тази ситуация водят до лоши подаръци. Например, ако гледате на прахосмукачка като подарък, тогава може да си помислите, че това е лоша идея, защото използването на тази опция е трудно да накара получателя да се наслади. Въпреки това, прахосмукачката може да се използва дълго време и ще бъде наистина търсена, което го прави много добър подарък.

Често срещани грешки

Именно това противоречие е основната причина за най-честите грешки при избора на подарък.

Заради странното грим момиче стана известно като лидер на червените кожи

Обикновени торби със силикагел: приложения, които не са познати на всички

Кучета навсякъде. Оригинални татуировки собственици на кучета

Ето някои от тях:

  • За да си купите нещо, което получателят не е искал или не искал, само за да му причини удоволствие или изненада. В този случай, подареният човек би бил по-щастлив да получи подаръка, който искаше и говореше, дори и да не е изненада.
  • Да се ​​дават стандартни и универсални подаръци, а получателят може да е искал нещо оригинално и уникално.
  • Навикът да се дават социално одобрени подаръци, които отговарят на ситуацията, докато човек с готовност ще получи нещо, което наистина може да използва.
  • Закупуване на скъпи и изискани подаръци, за да се демонстрира тяхното отношение, докато по-прости, но желаните подаръци биха били много по-добри и по-приятни за получателя.

Това причинява недоволство или разочарование с подаръци.

Как да изберем правилния подарък?

За да изберете правилния подарък, експертите препоръчват да се поставите на мястото на получателя и да помислите дали лично ще ви хареса този подарък и да го ползвате за дълъг период от време.

Даваме подаръци, за да направим нещо хубаво за най-близките хора. Разбира се, много е приятно да виждате усмивките на близките в момента, когато отворите кутията с настоящето. Но ако в бъдеще подаръкът се оправдае сам по себе си, той ще бъде наистина ценен и ще бъде от полза за получателя.