Какво да хранят Йорк
Anonim

Храната е може би най-важният момент в запазването на куче от всяка порода. Това е правилното меню, което гарантира здраве, добро външно и весело разположение на домашния любимец. Има особености при храненето на кучета от различни породи. Така че, когато стартирате йоркширски териер, трябва да знаете, че едно малко крехко куче изисква съвсем различен подход от животно със среден или голям размер. Какво да хранят Йорк? Ветеринарите и специалистите по хранене препоръчват внимателно храненето на кучетата от тази порода, което е свързано с особеностите на храносмилането им.

Хранене на кученца

Когато в къщата се появи малък йоркширски териер, веднага възниква естествен въпрос: "Как можеш да нахраниш кученце в Йорк, за да осигури правилното му развитие?" В края на краищата, както знаете, небалансираната диета може да доведе до развитие на заболявания, дисплазия и неправилна конституция.

Най-лесният начин да си купите готови храни, предназначени специално за кученца, с избора да спрете на висококачествени не евтини продукти. Препоръчително е да се купуват само консервирани храни, а не суха храна, която е вредна за йорки. Тъй като кученцето расте, то се променя според възрастовата категория. Необходимо е постепенно да се премине към нова храна, първо при смесване на стара и нова храна.

Можете да приготвите своя собствена храна от натурални продукти. Храната трябва да бъде балансирана по състав, т.е. да включва необходимите количества протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, микроелементи. Менюто на кученцето може да включва смляно варено месо, варено говеждо месо и пиле, нарязани на парчета, варена риба, варени овес, ориз, ниско съдържание на мазнини неподсладена извара, млечни продукти, варени яйца (жълтък), зеленчуци, плодове, несолено сирене. Puppy йорк не се препоръчва да се дават кости, свинско, агнешко, бонбони, пушени, солени, тестени изделия. На мястото на хранене кученцето винаги трябва да стои купа чиста преварена вода.

Йорк храна

Какво да хранят Йорк? Правилното хранене е от голямо значение не само за кученце, но и за възрастно куче. Качеството и качеството на косата на домашния любимец зависи от качеството на храната. Организирайки храна в Йорк, трябва да вземете предвид, че черният им дроб е слабо място.

Погрешно е да се мисли, че кучетата трябва да се хранят с едно месо. Протеините съставляват само 20% от храната. Половината храна за кучета трябва да бъде въглехидрати и 30% мазнини. Месото обаче е основна съставка, която животното трябва да получава ежедневно. В допълнение, необходимите хранителни вещества на Йорк са зеленчуци, плодове и зърнени храни (ориз, овесени ядки, елда).

Възрастните кучета могат да получат закупена храна или храна, приготвена у дома. Препоръчително е да се придържате към първоначално избрания вид храна - или на готовата храна, или на домашно приготвената храна. Но храната от масата на собствениците на кучета е противопоказана, защото храносмилателната система на Yorkies е подредена по различен начин, отколкото при хората.

Какво да хранят Йорк? По-добре е да се хранят възрастни кучета със сурова храна: месо, океанска риба, зеленчуци, плодове, сухи херкули. Месото може да се облива с вряща вода, преди да бъде нарязано, а овесените люспи се накисват (не варят). По-добре е кучето да не се храни с речна риба (или да се дава само в сварена форма). Зеленчуци може да се направи салата с добавка на растително масло или ниско съдържание на мазнини заквасена сметана. Препоръчително е да се даде предпочитание на пъдпъдъчи яйца, които трябва да бъдат сварени.

Избор на готови храни, трябва да знаете, че експертите съветват да се хранят Yorkers с консерви, но не и суха храна. От последното, кучетата развиват заболявания на зъбите и храносмилателните органи.

Кучето винаги трябва да бъде на разположение чиста прясна вода.

Какви продукти са противопоказани

Важно е да знаете какво да хранят Йорк не се препоръчва? За възрастни кучета се препоръчва да се дават кости. Но е по-добре да не им давате такива малки кучета, колкото йорк, можете да си купите специални кости в магазина за домашни любимци.

Вие не можете да хранят тези кучета бонбони: захар, сладкиши, торти, от които работата на черния дроб е нарушена и очите поглъщат.

Храносмилателната система на Yorkies не усвоява цялото краве мляко. Не трябва да се дава свинско и агнешко месо, от което се развиват заболявания на стомашно-чревния тракт, особено на черния дроб.

Солените храни са строго противопоказани, тъй като солта е отровна за Йорк. Препоръчва се изобщо да не се добавя сол към храната.

Да не се хранят ястия, пушени, пикантни и солени. Продукти, вредни за кучетата, са колбаси, колбаси, бекон, тлъсто месо, бял хляб и боб.

Храната за Йорк не трябва да е твърде гореща или прекалено студена.

Ако в къщата има котка, не трябва да позволявате на кучето да яде храна за котки. Като правило готовата храна за котки включва много мазнини и протеини.