"Foresto" - яка за кучета и котки: характеристики и ревюта
Anonim

Foresto е яка, разработена от Bayer, Германия, като средство за защита на домашни любимци от ухапвания от бълхи и кърлежи. Умнатата яка работи денонощно в продължение на 8 месеца. Този уникален защитен агент е предназначен да се използва само за едно животно.

Сега, с тази ефективна яка, няма нужда да третирате вашия домашен любимец всеки месец със специални защитни препарати под формата на спрейове, шампоани и капки върху холката.

Характеристики на яката "Foresto"

 1. Този защитен аксесоар е в състояние да защити вашия домашен любимец от нежелани паразити в продължение на почти една година.
 2. Освен това, уникалната матрица на продукта редовно контролира процеса на извличане на активното вещество от яката само когато е необходимо и с необходимото съотношение на защитните компоненти.
 3. Яката "Foresto" има и друго предимство: тя е водоустойчива. Това означава, че кучето може да плува във водите точно в яката, което ще му осигури 100% защита срещу паразити дори във водата! Когато яката е потопена във вода, лекарствата остават затворени и не се измиват от нея.
 4. Носейки якичка за домашни любимци, не можете да се притеснявате, че кучето или котката ще се свържат с бездомни животни и ще обиколят района, обитаван от вредни паразити (бълхи, кърлежи и хранещи се). Благодарение на специалните защитни вещества, които се съдържат в яката, те ще умрат преди ухапването.
 5. Яката "Foresto" за кучета и котки има възпиращ ефект върху всички паразити. Активните компоненти на имидаклоприд и флуметрин проникват в лапите на бълхата и тя започва да се схваща, следователно не може да се фиксира върху козината на вашия домашен любимец. По този начин вредният паразит пада от животно, без да е имал време да го ухапе още.
 6. Всички вещества, които са в яката, са абсолютно безвредни, така че те не засягат здравето на вашия домашен любимец. В допълнение, те не миришат и се открояват от нея в малки пропорционални дози.
 7. Ефективното защитно средство е идеално за защита на ловни кучета, не засяга свръхчувствителната миризма на кучето и не му пречи да ловува.
 8. Също така, яката "Foresto" е подходяща за животни, които са предразположени към алергии.

Характеристики и състав на "Форесто"

На външен вид “Foresto” е сиво полимерно въже с две или три контура за фиксиране. Светодиодните клипове, които са прикрепени към яката, блестят красиво през нощта и служат като лоялен помощник на собственика на домашни любимци. Също така на тънка яка се разиграва логото на компанията Baeyr. Ефективното лекарство "Foresto" идеално седи на шията на животното, тежи малко и не стяга шията.

Яката "Foresto" за кучета и котки, разработена по най-новите технологии, в уникалния си състав съдържа 2 основни защитни и 7 допълнителни вещества:

 • imidaklorid;
 • флуметрин;
 • епоксидно соево масло;
 • титанов диоксид;
 • поливинилхлорид;
 • пропиленгликол
 • стеаринова киселина;
 • черен железен оксиден пигмент;
 • дибутил адипат.

Използването на медицинска яка "Foresto"

"Foresto" - яка, която се използва за профилактика и лечение на домашни животни по време на инфекция с ектопаразити (кърлежи, бълхи и мигли). С носенето на куче или котешка яка, можете да предпазите животното дори от ларвите на бълхите, които са в околната среда.

Повечето собственици на домашни любимци купуват ефективен продукт "Foresto" - яката с кърлежи. Защитното средство има репелентни свойства и обезсърчава паразитите от домашния любимец, което намалява риска от инфекция на животното с векторни болести. Медицинската яка трябва да се прилага преди периода на повишена активност на кърлежите.

Използва се също за лечение на алергичен бълха дерматит.

Инструкции за "Foresto"

Всяко средство за борба с бълхи и кърлежи по време на прилагането изисква стриктно спазване на инструкциите. Нужно ви е само 1 минута, за да поставите правилно Foresto и в рамките на 240 дни вашият домашен любимец ще бъде защитен от всички ектопаразити!

Как да носите "Foresto" (яка) на домашен любимец?

 1. Отворете кутията и извадете яката, след това вземете и извадете пластмасовите прегради отвътре.
 2. Сега поставете яката на врата на животното, като я настроите по размер, така че да имате 1-2 см свободно пространство между яката и шийката на кучето (котката).
 3. След това прекарайте свободния край на яката през цикъла и отрежете излишъка с ножици.
 4. Вземете 3 LED обеци (включени в комплекта "Foresto") и ги прикрепете към яката. За да не пречат на отстраняването им, те трябва да бъдат фиксирани върху непокриващата се част от продукта.
 5. След поставяне на клипа трябва да щракнете. LED аксесоарите ви помагат да видите вашия домашен любимец в тъмното.

Противопоказания и странични ефекти "Foresto" \ t

"Foresto" - яка за котки и кучета, която няма противопоказания. Но има изключение, когато животното има свръхчувствителност към някои компоненти на лекарството. В други случаи, по време на прилагането на "Foresto", не са наблюдавани усложнения и странични ефекти при домашните любимци.

"Foresto" не може да се използва в следните случаи:

 • котенца на възраст под 3 месеца и кученца на възраст под 2 месеца;
 • ако давате на домашните си любимци от други групи;
 • животни, които страдат от инфекциозни заболявания;
 • ако един месец след прилагането на домашни любимци зачервяване на кожата.

Бременните и кърмещите животни могат да се носят с "Foresto" само след консултация с ветеринарен лекар!

Много рядко, в рамките на няколко дни след нанасянето на яката, могат да се появят нежелани реакции при котки или кучета: зачервяване на кожата и сърбеж. По правило този симптом изчезва след 2 седмици.

Отзиви за яката "Foresto"

Ефективният защитен аксесоар “Foresto” за котки и кучета е произведен от 2014 г. от Bayer. "Форесто" - яката, която се превърна в незаменим предмет, както за домашни любимци - като защита срещу паразити, така и за техните собственици - като помага да се грижат за любимите си домашни любимци.

От създаването на тази уникална яка, минаха 3 години. През това време беше продадено огромно количество от този продукт. Според мненията на собствениците на домашни любимци, които са закупили и успешно използвали Foresto, яката работи ефективно!

Повечето хора бяха оставени с доста покупка и след 8 месеца отново си купиха нови якички за домашните си любимци. Според многобройни положителни отзиви и проучвания, стана ясно, че в 95% от случаите яката "Foresto" е помогнала за спасяването на домашни любимци от ектопаразити.

Сега можете да прекарвате часове в ходене с куче в природата, като я отвеждате на лагер или пешеходен туризъм. Кучетата и котките бързо свикват с новия защитен аксесоар и не се губят в тъмното. Просто не забравяйте да поставите на вашия любим чудовище яка!

Къде мога да купя "Foresto"?

По-добре е да закупите ефективен защитен агент “Foresto” за котки и кучета директно от Bayer. Производителят има почти 2 пъти по-евтина яка "Foresto". Цената варира от 1600 до 2000 рубли.

Поради своята популярност, продажбите на “Форесто” нарастват многократно и заради това на пазара се появяват нискокачествени продукти, т.е. фалшиви продукти. За да не падне за фалшив, по-добре е да закупите яка "Foresto" във ветеринарните аптеки или на официалния сайт на Bayer, който продава продуктите си по целия свят.

Вътрешна яка: цена

Комплектът "Foresto" включва яка и светлоотразителни скоби, които са прикрепени, така че можете да видите вашия домашен любимец в тъмното.

Строго спазвайте условията на съхранение на лекарството: яката трябва да се съхранява в затворена кутия на сухо място, където пряката слънчева светлина не прониква при температура от 0 ° C до +30 ° C. Строго забранено е поставянето на яката с храна и храна за животни.

В продажба се предлагат яки с различна дължина, всичко зависи от размера на вашия домашен любимец:

 1. Дълга 70 см яка "Foresto" за кучета. Цена - 2100-2250 рубли;
 2. Къса 38 см яка "Foresto" за кучета и котки. Цената е 1750-1900 рубли.

Срокът на годност на лекарството - 3 години от датата на производство, датата на опаковката. След 8-месечния период на употреба, яката губи своите защитни и лечебни свойства.

Как да научим вашия домашен любимец да носи яка "Foresto"?

Ако за пръв път поставите яка на животно, трябва да я гледате една седмица. Ако вашият домашен любимец реагира отрицателно на нов аксесоар, опитайте се да използвате вкусно лечение или любимата си играчка за забавление. По този начин ще разсеете домашния си любимец от новата яка.

В редки случаи, след като поставите нов защитен агент върху вашия домашен любимец, можете да видите, че животното се чеше. Не се страхувайте, защото това се дължи на факта, че вашият домашен любимец просто не е свикнал да носи яка. Още веднъж, проверете дали яката е облечена правилно, между нея и врата на животното трябва да има 2 пръста.

Яката "Foresto" за кучета и котки ще се превърне в незаменим помощник на вашия домашен любимец! С новото средство за защита срещу бълхи и кърлежи, можете да спестите пари. Яка "Foresto" за кучета - цената за един месец е само 180 рубли, много по-евтино в сравнение с конвенционалните лекарства.

Защитният аксесоар е получил много положителни отзиви от собствениците на домашни любимци. Сега любимите им домашни любимци са под денонощна защита от злонамерени паразити!