Как да научиш разговор с приятелките: съвети
Anonim

Ние всички сме деца на природата. Понякога искаш да се чувстваш сам с околната среда и да се насладиш на пеенето на птици! Може би затова има тенденция да си купувате папагал. Те не само ще направят дома ви по-удобен за пребиваване - в края на краищата, любимата ви кеша ви очаква там - но те също ще ви дадат радост, вашите деца, и дори ще бъдат поглезени с новите научени приятни думи. Но как да научиш един приятел да говори? Има ли някакви специални препоръки за обучението на нашите пернати приятели?

Папагалът може да бъде сравнен с дете. Той също се стреми към вашето постоянно внимание и непрекъсната грижа. Той е готов за всичко заради приятеля си, стига да е с него. А ти можеш да бъдеш този приятел. Да започнем с това, нека да разберем как да изберем "правилния" вълнообразен другар и как да научим папагала да говори. Тя трябва да бъде млада - на два или три месеца, да има малка черна петънце на клюна си. Факт е, че за възрастните папагали е много по-трудно да променят начина си на живот и да започнат да говорят на езика на хората. Те са свикнали с песните си. Младите ще ви възприемат като семейство и освен това има по-добра памет. Що се отнася до петънката, те казват, че собствениците му са по-склонни да говорят. Съществува и предположението, че мъжките са по-научими от жените.

Абсолютно всички папагали говорят само с онези, които вече познават добре и с кого са свикнали. Направете всичко, за да станете най-добрият приятел на домашен любимец, модел за подражание и любим спътник. След като сте близо, можете да започнете да учите. Смята се, че спокойните папагали са по-общителни и фокусирани. Това играе важна роля, защото трябва да го научите и обучението изисква постоянство и внимание от страна на папагала.

Как да се научиш да говориш на budgie? Като начало използвайте прости и най-важните, мелодични, мелодични и приятни думи, защото тогава ги слушате. След това, след като ги овладеете успешно от вашия домашен любимец, можете да продължите с изучаването на фрази и дори малки изречения. Обучението трябва да се провежда в тишина и спокойствие, а също така да се внимава птицата да не е гладна, сънлива или раздразнена, така че да не отвлича вниманието. След като се уверите, че всичко допринася за благосъстоянието на урока, можете да започнете. Ако не знаете как да научите на бебето да говори, този съвет ще ви помогне. Обучението трябва да се провежда всеки ден, да не отнема повече от 15 минути и за предпочитане да се провежда по едно и също време. Думите трябва да се говорят бавно и с интонация - тя играе много важна роля. Интонационно по-богатата дума, толкова по-лесно е да се запомни.

Папагалите усещат настроението на човек много, така че е най-добре да общуват с него в повишено настроение. Също толкова важно е настроението и състоянието на домашния любимец. Папагалът трябва да те гледа и да слуша внимателно. Ако обича да бъде по-близо до вас, сложете го на пръста си и произнесете думата няколко пъти. Ако му харесва, може дори да се облегне на теб с малкия си клюн. В края на урока не забравяйте да му благодарите и да нахраните домашния любимец нещо вкусно. Той се опита.

Що се отнася до приятелката - по-добре е папагалът да живее сам по себе си. Ако той има спътник, той просто ще се обърне към нея и те ще пищят цял ​​ден. Тогава едва ли можете да го отвлечете, да не говорим за него. В просторната си клетка можете да прикрепите огледало, след това той ще практикува нов език със себе си и така ще повтори думите, които е научил. Като цяло, проучването на нови думи вълнообразен папагал отнема от един до три месеца.

Смята се, че папагалите повече приличат на високи гласове. В този случай най-добре е жената или детето да го научи как да говори. Вече си измислил как да научиш приятелката да говори, и всичко, което остава, е да ти пожелая добър и прилежен ученик. Успех!