Как да изберем място за пробиване на ушите на детето?
Anonim

Много родители на момичета от най-нежната възраст мечтаят да си купят обеци за бебето си. Някои от тях започват да откриват къде да пробият ушите на детето, почти в болницата. Други стигат до времето, докато бебето им поиска тази украса, страхувайки се да нанесат психологическа травма на дъщеря си.

Но психолозите казват, че децата до 1.5 години нямат чувство на страх, затова най-ранната възраст е най-подходяща за тази процедура. Но от друга страна, не всички бебета обикновено ще се справят с ушите си, ще превъртат обеците, а игнорирането на необходимите процедури е изпълнено с усложнения. В допълнение, момичетата може случайно да се придържат към тях или умишлено да дръпнат, лобите им ще бъдат наранени и възпалени. Разбира се, родителите трябва да решат кога дъщерята може да направи дупки в ушите. Но е по-добре да се изчака възрастта, когато бебето поиска да носи обеци.

Като изберете място, където да пробиете ушите на детето, трябва да отидете много внимателно. Не трябва да отидете в първия съмнителен салон или да се опитате да го направите вкъщи с циганска игла. Така можете да носите на бебето различни инфекции, включително хепатит. Освен това, човек без специално обучение може да избере неправилно място на пункция и да нарани биологично активните точки, отговорни за функционирането на различни органи или системи.

Ако ви е грижа за здравето на вашето бебе, тогава разберете предварително къде да пробиете ушите на детето. Цената не трябва да бъде основен фактор, центровете за красота или медицинските центрове са най-подходящи за тази цел. Но фризьорските салони са по-добре. Първо, доста трудно е да се намери надеждна информация за квалификацията на работещите там специалисти. И второ, в тези магазини, като правило, се използват пистолети за многократна употреба, които не могат да бъдат напълно дезинфекцирани. Но, от друга страна, пробиви с тяхна помощ се правят за секунди и тази процедура е почти безболезнена. Но бебето може да се уплаши от характерния звук на пистолет, да я дръпне или да откаже да даде второ ухо.

Ако искате вашето бебе да прави дупки с пистолет за еднократна употреба или стерилни игли, изберете специални салони, където те пробиват ушите на децата и правят пиърсинг на възрастни. Също така не е зле, ако спрете избора си в центъра, където тази процедура се извършва от здравен работник. Така че не е нужно да се притеснявате за стерилността на работното място и използваните инструменти.

Ако сте решили къде да пробиете ушите на дете, но не можете да избирате обеци, които са поставени с пистолет, тогава научете за възможността да направите дупки в неравностите с игла. Така можете незабавно да вкарате златни или сребърни обеци и да елиминирате алергията с никел, която присъства във всички сплави, използвани за направата на медицински бижута за уши.

Намирането на място, в което сте подходящи и условия, и господарят, не трябва да търсите други салони. Дори ако цената изглежда, че е твърде висока, по-добре е да плащате и да не се тревожите за здравето на дъщеря си. В крайна сметка, цената на тази услуга зависи от професионализма на специалиста, от цената на използваното оборудване и от репутацията на салона. Не е необходимо да се спасяват и търсят места, където е по-евтино да се пробият ушите на дете. Обърнете внимание на технологията на процедурата: например, трябва да е ясно на всички, че пробиването с пистолет за еднократна употреба ще бъде по-скъпо от еднократното.