Има ли евтини породи котки?
Anonim

Искате ли да купите родословна котка на евтина цена? Обърнете внимание на домашни любимци клас, за евтини породи котки не съществуват. Съществуват само класове животни, които отговарят на определено ниво и стойност: показва, Брит (хибрид) и домашен любимец.

Разлика между класовете

Както бе споменато по-горе, евтини породи котки не съществуват. Собствениците на професионални разсадници, специализирани в отглеждането на определена порода, инвестират огромни суми в бъдещата майка и потомство. Първо трябва да популяризирате котка на изложби, за да получите определена оценка. След това тя е плетена с елитна котка, която струва много пари. Храна, ветеринарни разходи са разходи. Ето защо животновъдите не обичат да бъдат помолени да продават домашни любимци за малка цена.

Искаш ли да получиш животинче за нищо? Изберете котенца от домашен любимец. Основните разлики между класовете са:

  1. Покажи. Котето е напълно съобразено със стандартите на породата, може да участва в изложби и отглеждане. Това са звезди в фелинологията, които са много скъпи.
  2. Brit (порода). Средна класа Нейните представители имат право на изложби, но не носят племенни ценности.
  3. Pet. Котки "за душата", със сериозни отклонения от стандарта на породата. Най-евтиният вариант за тези, които искат да купят животно. Не е позволено да се показват и развъждат, подходящи за отглеждане като домашен любимец.

Най-популярни породи

Този подраздел представя списък на евтини породи котки със снимки и имена:

  • На първо място е шотландската фолд. Котето от шоу клас струва около 20 000 рубли, един домашен любимец ще струва 3 000–5 000 рубли.

  • Второто място заема сфинксът - плешива котка с огромни очи. Те са възхитителни. Цената на котето на ниво домашни любимци варира от 5000 до 10 000 рубли.

  • Руската синя котка се намира на третия етап от нашия рейтинг. Цената за коте, което не отговаря на стандартите на породата започва от 2000 хиляди рубли.

  • Представители на сиамската порода имат невероятни очи и характер. Котето без документи струва около 8000 рубли.

  • Келтска късокосместа. При оцветяването тя наподобява бардика с райе. Необходимо е да се вгледате внимателно и се оказва, че моделът на вълната е много сложен. Ценовата категория за представител на породата започва от 4000 рубли, в зависимост от нейното ниво.

заключение

Надяваме се, че познаването на петте най-евтини и популярни породи е било успешно. А тези, които искат да купят котенце, знаят колко може да струва и от какво зависи цената.