Проектиране на ъгли в детска градина по различни теми
Anonim

Важен е начинът, по който изглежда дизайнът на ъглите в детската градина. В крайна сметка, от тези, на пръв поглед, "дреболии" и общо впечатление за институцията. Обикновено ъглите се правят тематични, например логопедична, психологическа, за родители, възпитатели, за пътна безопасност и др. В зависимост от това се избира съдържанието.

Най-често дизайнът на ъглите в детската градина пада върху плещите на учителите. Разбира се, в днешно време можете да намерите огромно количество методически материали, издадени в печатарската индустрия, но да изберете всичко правилно, да направите щанда визуално привлекателен, да подчертаете важна информация, а понякога и да добавите нещо сами.

За да бъде резултатът ефективен и да изпълни поставените цели, е необходимо да се следват няколко препоръки.

На първо място, трябва внимателно да обмислите дизайна. Можете не само да си представите ъгъла във въображението си, но и да направите няколко скици, за да дадете представа как ще изглежда. Основните изисквания, които са поставени върху него, са релевантността и естетиката.

Например, ако направите регистрация на родителски кътчета в детската градина, тогава се препоръчва да поставите информация, която ще заинтересува тази категория. Това може да бъде ежедневие, менюта, успех на децата, съобщения. Необходимо е веднага да се мисли, че някои секции ще бъдат актуализирани почти всеки ден, а някои ще бъдат публикувани за дълго време. Това се взема предвид при избора на материали за ъгъла. Така че, съветът на психолог или логопед може да бъде публикуван за два месеца, листът с менюто ще се променя ежедневно. В този случай, една и съща информация може бързо да се отегчи, и те просто няма да обръщат внимание на него.

Оформянето на ъглите в детската градина според правилата за безопасност по пътищата ще бъде насочено не само към възрастни, но и към деца в предучилищна възраст, което е важно да се има предвид при избора на материал. Можете да направите няколко изложбени щанда и визуално (например с помощта на определени цветове), за да подчертаете зони, всяка от които ще има конкретен адресат. Тази част, която се препоръчва за деца, съответно, ще съдържа повече илюстрации и снимки. За родителите и възрастните, които придружават децата, е по-добре да се предостави повече информация за анализите.

Всички материали, публикувани на щанда, трябва внимателно да бъдат проверени от отговорните лица за грешки, грешки при погрешка и точност, независимо от предмета.

Оформянето на ъглите в детската градина със собствените си ръце предполага избор на цветове, в които ще бъдат направени. Трябва да се помни, че твърде ярки, ослепителни цветове могат да доведат читателя далеч от основната информация, която трябва да се подчертае, особено ако това са официални документи или съобщения. По-добре е да правите всичко в същия стил, като избирате неутрални тонове, но важни моменти могат да бъдат подчертани малко по-ярко.

За удобство можете да използвате специални пластмасови прозрачни джобове, в които листите се поставят с необходимата информация, откъдето могат лесно да бъдат отстранени и заменени с нови. Трябва да се отбележи, че използването на щифтове или кламери е строго забранено в предучилищните заведения.

Трябва да се каже, че дизайнът на ъглите в детската градина е отговорен въпрос и изисква учителят (или друг човек, който го прави) да използва творчески способности. Няма строги рамки и правила, които да се прилагат за това какво и как трябва да се намира тук. В същото време трябва да са необходими методически или други материали, които да привлекат вниманието на тези, на които са предназначени.