Колко месеца можеш да седнеш на едно момиче и трябва ли да го направиш?
Anonim

- И дъщеря ми вече седи! - Родителите с гордост казват, че се показват пред приятелите си. И неволно имате мисълта: "Или може би дъщеря ми вече трябва да отиде?" Колко месеца можеш да седнеш на момиче? И трябва ли изобщо да го правим? Нека го разберем!

Първо трябва да разберете кога детето ви е готово да седне. Някои започват да седят на 5 месеца, а други на 7 месеца не правят опити да седнат. Не забравяйте, че всяко дете е индивидуално. Но какво да направя, ако всички деца с деца на същата възраст имат бебета, които вече седят, а вашите не са? Колко месеца можеш да седнеш на дете?

Отговорът е прост - по-добре е да не седнете изобщо. Вашето дете не трябва да дължи нищо на никого! Ако ортопед, невропатолог и педиатър не са открили никакви аномалии в дъщеря си, тогава времето все още не е настъпило. Просто изчакайте и трохичката ще седне.

И все пак, средният процент на започване на самостоятелно заемане се счита за 6-7 месеца. Именно тази възраст може да се счита за отговор на въпроса колко месеца може да седне на едно момиче. Ако седеммесечното бебе все още не седне, помогнете й със специални упражнения, а също и насърчете активното пълзене. Природата е проектирана така, че само след пълзене, по време на което се развиват мускулите на гърба и гръбначният стълб става по-силен, седалката ще бъде безвреден и естествен процес.

Колко месеца можеш да седнеш на момиче? Не по-рано от шест месеца. Обикновено на тази възраст децата вече активно пълзят, което означава, че са готови да седнат. Но все пак е по-добре да се изчака моментът, когато детето започне да прави независими опити да седне - и те, уверявам ви, определено ще започнат!

Разбира се, на въпроси за това колко месеца може да седнеш на едно момиче и изобщо да седнеш, всеки родител сам ще отговаря за себе си. Не забравяйте обаче, че ранното седене е изпълнено с развитие на кривина на гръбначния стълб и проблеми с тазовите кости в бъдеще, а при момичетата също е възможно нарушения в урогениталната област. Струва ли си да рискувате здравето на детето си?

Ако не можете да чакате да видите дъщеря си да седи, можете да ускорите този процес по два начина:

1. Насърчете активното обхождане: Нанесете одеяло или чаршаф на пода, поставете детето на стомаха и поставете светъл предмет на метър или два. Вашето дете ще иска да го достигне и тя ще започне отначало несигурно, след това ще пълзи по-бързо и по-бързо. Възможно е да се започне такова излагане вече от 4 месеца. След около месец и половина бебето ще може да пълзи до играчката.

2. Направи гимнастика с дъщеря си. Сложете го на гърба и го оставете да обгърне пръстите около ръцете ви. Щом ги сграбчи, я дръпнете към себе си. На 4 месеца ще бъде леко повдигане, с шест месеца височината се увеличава до състоянието на седене. Задръжте детето в това състояние за няколко секунди и го спуснете.

Упражнения, масаж, плуване, активно обхождане подготвят бебето ви за самостоятелно заседание. Вместо да се чудите колко много момичето трябва да седне, създайте условия да я направи сама. Първо, тя е нестабилна, пада от своя страна, след това все по-уверено дъщеря ви ще се премести на нов етап в познаването на света - в изправено положение. Вашата задача е да осигурите безопасно място за игри и развитие на вашето дете, за да избегнете наранявания, когато се опитвате да седнете.

Благослови те!